Brzdy zetor 7340
Moderátor: Lukashil
Re: Brzdy zetor 7340
Mužů to vypálit u hromadně
Ak vy to bolo vsetko za rozumnu cenu tak to berem hned.
tak navrhněte co je to rozumná cena :-)
No co ja viem zalezi kolko bude stat vypalenie.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě celá tato přestavba vyšla asi na 3000 Kč bez práce, jen za materiál, díly atd. A den práce než jsem to všechno naměřil, vymyslel, navrtal, posvařoval.... Jen pro představu ať si nekdo nemyslí že to bylo za hubičku.
K rozměrům jsem se o víkendu nedostal, snad zítra se podaří to naměřit.
K rozměrům jsem se o víkendu nedostal, snad zítra se podaří to naměřit.
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar
Byl by nějakej ten náčrt ?
Zdravím kebz som chcel takto prerobit tie brzdy musí sa demontovat aj portal ??? Dakujem ya odpoved
-
- Kontaktovat uživatele:
Nene, portal se sundávat nemusí, všechno se dělá z venku. Na traktoru se ani nic nevrtá nebo nepředělává, je to jen výměna kus za kus.
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
Tak u koho si to môzem objednat ????
tak jsem koupil zmíněné válečky výše, systém přepákování jsem nechal původní, jen jsem na traktoru vyvrtal původní závity 10mm vrtákem a váleček přidělal 8mm šroubem (díry ve větším válečku jsou malinko jinak), zvětšil se trochu chod pedálu, ale brzdí to o dost líp. Jestli to vydrží ta páka tak nebudu ani předělávat přepákování
No horší bude když ti to odejde na cestě z kopce.....
No a já zase věřím tomu že se tej páce nic nestane. Dřív když se brzdy ohřáli tak jsem musel celou silou tlačit na pedál a zároveň brzdit i ruční abych zabrzdil. To už teď není potřeba. Jinak mám teda upravenou jen jednu stranu zatím na zkoušku kde mě tekl starej váleček, chci přejít na červenou brzdovku nebo nějaký olej, protože mě už nebaví každej rok měnit válečky, to budu dělat v zimě a budu muset vyměnit všechny gumičky tak udělám i druhou stranu.
Smekám klobouk, ta úprava brzd to je absolutní luxus moc moc se přimlouvám za nějaký výkres a seznam dílů. Zima se blíží a již vím, co budu na své 7745 dělat
přemýslel jsem o tom a nemělo by se to stát, v případě rozpojení brzd je tlak mnohonásobně vyšší i při 22 válečku, když jsme ale u té páky, jen pro zajímavost by mne zajímalo -> z čeho máte tyto brzdné páky vyrobené? v obchodě jsem viděl pouze páky vypadající jako dvě svařené pásoviny ale na traktoru mám paky které se tváří jako odlévaný výkovekLumo píše:No horší bude když ti to odejde na cestě z kopce.....
tak posli foto tvých a odkaz na ty v obchodě ať to porovnáme....