Tak jen podávám všem finální info jak to vlastně celé dopadlo.
Už před nějakou dobou mi dorazila hřídel s upraveným hnaným kolem s 29 zuby místo původních 32. Úprava proběhla stylem takovým, jaký je zmíněný výše - lisování s přesahem a svary jako pojistka.
Výsledek je takový že to zatim fakt parádně funguje!
Jak jsem to celé zase seskládal tak jsem to byl samozřejmě hned vyzkoušet do takového věčně podmáčeného krpálu co tady máme a paráda. Na zpátečku do kopce, kde by cokoliv bez předku nemělo absolutně šanci to tahá a hrabe jak ďas. Spolu v kombinaci s tím nospinem vepředu je to fakt pecka, ani uzávěrku nebylo třeba!
Předek je stále připojený, při puštění tlaku do zubovky krásně hned odpojí (zvedl jsem si čelňákem předek do vzduchu) a po chcípnutí motoru tak cca do 2-3minut předek zase připojí.
Tak doufám že se to nějakým způsobem brzo nevysere při mém štěstí
Za mě teď už snad v tomhle směru naprostá spokojenost pokud to bude takhle chodit celou dobu, což by mělo.
Těch peněz a starostí kolem toho teď už vůbec nelituju
Ještě jednou díky všem za velmi cenné rady v tomto tématu a za věcnou diskuzi plnou informací
Ještě nějaké fotky na závěr
Ať se daří pánové
Ložisko zubové spojky phn Crystal
Moderátor: Lukashil
Re: Ložisko zubové spojky phn Crystal
Tak super velká gratulace,toti spadl kámen ze srdce že to funguje co,,a kdejsi vlastně sehnal ro ozubene kolo cojsi tam potom naladil?
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Jo jo Přemo to máš pravdu Ale tak ono nebylo moc možností a duvodů proč by to nemělo fungovat, poněvadž to ozubené kolo (jestli tomu teda mám tak říkat- spíš se asi hodil termín ozub nebo ozubeni ) se dělalo z mého původního hnaného kola které jsem vytáhl z původní lamelové spojky phn co byla v traktoru.
Takže na té hřídeli co byla v zubovce se 32 zuby se ty zuby prostě stačily na potřebný průměr, resp. se z toho ozubu udělal hladká hřídel bez zubů, z hřídele s 29 zuby co jsem potřeboval a která byla původně v traktoru v lamelovce se vlastně odsoustružil kroužek s těmi 29 zuby a potřebným vnitřním průměrem, tento kroužek se pak nalisoval na tu stočenou hladkou hřídel ze zubovky a následně se tyto dva díly jako pojistka ovařily.
Tuto formu spojení zde parádně vysvětlil fikejz - lisování s přesahem.
Přemo, tu zubovku fakt doporučuju, udělej to taky tak když už ji máš. Nebudeš podle mě litovat je škoda takovou funkční raritu prodat pryč podle mě
Takže na té hřídeli co byla v zubovce se 32 zuby se ty zuby prostě stačily na potřebný průměr, resp. se z toho ozubu udělal hladká hřídel bez zubů, z hřídele s 29 zuby co jsem potřeboval a která byla původně v traktoru v lamelovce se vlastně odsoustružil kroužek s těmi 29 zuby a potřebným vnitřním průměrem, tento kroužek se pak nalisoval na tu stočenou hladkou hřídel ze zubovky a následně se tyto dva díly jako pojistka ovařily.
Tuto formu spojení zde parádně vysvětlil fikejz - lisování s přesahem.
Přemo, tu zubovku fakt doporučuju, udělej to taky tak když už ji máš. Nebudeš podle mě litovat je škoda takovou funkční raritu prodat pryč podle mě
Ono popravdě na 160 předek hrabe úplně jak divý celkem aji obe kola mi přijde
A 161 sem ještě teď po opravě nezaprahl tak abych rozhrabsl předek no
Někde říkal aj pavelsk ze ty lamelovky pokud vše dobře jede,se nekazí
A na 161 to moc nechci s duvodu rychlé převodovky,kdybyse nedej bože něco odesralo s tlakem v okruhu
A 161 sem ještě teď po opravě nezaprahl tak abych rozhrabsl předek no
Někde říkal aj pavelsk ze ty lamelovky pokud vše dobře jede,se nekazí
A na 161 to moc nechci s duvodu rychlé převodovky,kdybyse nedej bože něco odesralo s tlakem v okruhu
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Jen můj názor
Zase na druhou stranu pokud by mme taky vše fungovalo tak, jak má, tak bych do toho taky nevrtal
Zase na druhou stranu pokud by mme taky vše fungovalo tak, jak má, tak bych do toho taky nevrtal
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
A ona ta automatická špéra (NOSPINN) je stejná do uř1 i do uř2? Jak to funguje u crystalů máte někdo ozkoušeno?
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Tak to tis jistotou neřeknu ale když si otevřeš katalogy dílů kdekoliv u prodejce a porovnat číslo té nospin vložky mezi uř1 a uř2, tak budeš asi hned vědět víc.