Ložisko zubové spojky phn Crystal

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Míšánek

Re: Ložisko zubové spojky phn Crystal

#61 Nový příspěvek od Míšánek »

Tak jen podávám všem finální info jak to vlastně celé dopadlo.

Už před nějakou dobou mi dorazila hřídel s upraveným hnaným kolem s 29 zuby místo původních 32. Úprava proběhla stylem takovým, jaký je zmíněný výše - lisování s přesahem a svary jako pojistka.

Výsledek je takový že to zatim fakt parádně funguje! :wink:
Jak jsem to celé zase seskládal tak jsem to byl samozřejmě hned vyzkoušet do takového věčně podmáčeného krpálu co tady máme a paráda. Na zpátečku do kopce, kde by cokoliv bez předku nemělo absolutně šanci to tahá a hrabe jak ďas. Spolu v kombinaci s tím nospinem vepředu je to fakt pecka, ani uzávěrku nebylo třeba!
Předek je stále připojený, při puštění tlaku do zubovky krásně hned odpojí (zvedl jsem si čelňákem předek do vzduchu) a po chcípnutí motoru tak cca do 2-3minut předek zase připojí.

Tak doufám že se to nějakým způsobem brzo nevysere při mém štěstí :smich:

Za mě teď už snad v tomhle směru naprostá spokojenost pokud to bude takhle chodit celou dobu, což by mělo.

Těch peněz a starostí kolem toho teď už vůbec nelituju :)

Ještě jednou díky všem za velmi cenné rady v tomto tématu a za věcnou diskuzi plnou informací 8)

Ještě nějaké fotky na závěr
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ať se daří pánové :ano:

Přemo

#62 Nový příspěvek od Přemo »

Tak super velká gratulace,toti spadl kámen ze srdce že to funguje co,,a kdejsi vlastně sehnal ro ozubene kolo cojsi tam potom naladil?
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Míšánek

#63 Nový příspěvek od Míšánek »

Jo jo Přemo to máš pravdu :D Ale tak ono nebylo moc možností a duvodů proč by to nemělo fungovat, poněvadž to ozubené kolo (jestli tomu teda mám tak říkat- spíš se asi hodil termín ozub nebo ozubeni :) ) se dělalo z mého původního hnaného kola které jsem vytáhl z původní lamelové spojky phn co byla v traktoru.

Takže na té hřídeli co byla v zubovce se 32 zuby se ty zuby prostě stačily na potřebný průměr, resp. se z toho ozubu udělal hladká hřídel bez zubů, z hřídele s 29 zuby co jsem potřeboval a která byla původně v traktoru v lamelovce se vlastně odsoustružil kroužek s těmi 29 zuby a potřebným vnitřním průměrem, tento kroužek se pak nalisoval na tu stočenou hladkou hřídel ze zubovky a následně se tyto dva díly jako pojistka ovařily.

Tuto formu spojení zde parádně vysvětlil fikejz - lisování s přesahem.

Přemo, tu zubovku fakt doporučuju, udělej to taky tak když už ji máš. Nebudeš podle mě litovat ;-) je škoda takovou funkční raritu prodat pryč podle mě

Přemo

#64 Nový příspěvek od Přemo »

Ono popravdě na 160 předek hrabe úplně jak divý celkem aji obe kola mi přijde
A 161 sem ještě teď po opravě nezaprahl tak abych rozhrabsl předek no
Někde říkal aj pavelsk ze ty lamelovky pokud vše dobře jede,se nekazí
A na 161 to moc nechci s duvodu rychlé převodovky,kdybyse nedej bože něco odesralo s tlakem v okruhu
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Míšánek

#65 Nový příspěvek od Míšánek »

Jen můj názor ;-)
Zase na druhou stranu pokud by mme taky vše fungovalo tak, jak má, tak bych do toho taky nevrtal :red:

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

A ona ta automatická špéra (NOSPINN) je stejná do uř1 i do uř2? Jak to funguje u crystalů máte někdo ozkoušeno? ;-)

Míšánek

#67 Nový příspěvek od Míšánek »

Tak to tis jistotou neřeknu ale když si otevřeš katalogy dílů kdekoliv u prodejce a porovnat číslo té nospin vložky mezi uř1 a uř2, tak budeš asi hned vědět víc.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“