Manžetovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavolmakys

Re: Manžetovka

#61 Nový příspěvek od pavolmakys »

A este som zabudol, nebudes mat teda cas si to prist pomerat? Napis presne odkial si, mozno by som ti ju vedel priblizit na pomeranie.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

mimiroger

#62 Nový příspěvek od mimiroger »

tak dnes som konecne vybral stroja z garaze a nalial som olej do prednych poloosi, urobil som taky hustejsi s vazelinou, ked som ho lial az po kontrolny sroub, tak bol tak 5mm pod horny okraj tej vnutornej misky, ked som potom namontoval manzety napadllo ma ze ste pisali, ze tie manzety nesluzia len ako prachovka, ale aj zachytavaju olej, len mi nejde do hlavy, ze ked sa ten olej z tej misky vyleje do manzety, tak ako sa dostane nazad do misky,lebo potom ho v tej miske bude malo?alebo som mal naliat olej rovno aj do manzety, aby bola hladina s vrchnym okrajom misky a tym padom by som mal stale rovnaku hladinu aj v miske aj v manzete?

mimiroger

#63 Nový příspěvek od mimiroger »

nazdar chlapi nemate niekto moznost zmerat priemer hnacieho kolesa A-II,alebo B-II,jedna sa o priemer na tych strnastich ozubenych zuboch a o koleso,ktore ma 14 a 28 zubov a vsuva sa tymi 28-timi zubami do preklzovej spojky.jedna sa o to, ze tieto HNACIE KOLESA pre kombinaciu A-II a B-II zrejme nie su rovnake na tychto 14 zuboch, kedze hnane koleso A-II je vacsie ako koleso B-II a kedze idu na tie iste hriadele tak pri zachovani ich osovej vzdialenosti by zrejme hnacie koleso A-II malo byt mensie ako koleso B-II, ak to mate niekto rozobrate, alebo nejake nahradne, kde je vidno oznacenie A-II, alebo B-II,tak mi ho prosim zmerajte.

pavolmakys

#64 Nový příspěvek od pavolmakys »

S tym olejom by som to orobil tak ako si pisal, teda ratat aj s tym ze sa nieco vyleje do manzety. Takze iba priebezne dolej. Inac dik ze si to takto napisal, ja mam na jednej strane ten pliesok takze budem musiet tiez dolievat.
Inac do manzety natecie olej aj z druhej strany (cez tie mosadzne puzdra), od diferaku, takze treba potom pozriet aj tam.

pepa.traktor

#65 Nový příspěvek od pepa.traktor »

byli jsme s 5748 vlese a zase manžety mají dírku od dorazu rejdu ,tak neštastné řešení se jen tak nevydí
dokad teče tak tam je :smich: 1 x za rok na naše ježdění dolít a fertik ;-)

řešili jste ten doraz nějak nevo se vám to klucí neštípe ?
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Martin90

#66 Nový příspěvek od Martin90 »

pepa.traktor píše:byli jsme s 5748 vlese a zase manžety mají dírku od dorazu rejdu ,tak neštastné řešení se jen tak nevydí
dokad teče tak tam je :smich: 1 x za rok na naše ježdění dolít a fertik ;-)

řešili jste ten doraz nějak nevo se vám to klucí neštípe ?
Štípe. Většinou se to stane ale v létě, pak se to řeší novou manžetou :-/
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

jirka810

#67 Nový příspěvek od jirka810 »

Ahoj chlapi,tata na nasem zetoru po stipnuti asi 2 manzet vymyslel docela jednoduche reseni.Dorazy,ty hacky pod manzetama urizl a dorazy udelal na spojovaci hridely rizeni.Od te doby mame pokoj.V pripade zajmu nafotim a poslu foto na vas email.Zdar Jirka.

pavolmakys

#68 Nový příspěvek od pavolmakys »

inak par stranok dozadu tu jeden kolega privaril taky pliesok cez doraz, vsak kukni, pekne riesenie.

mimiroger

#69 Nový příspěvek od mimiroger »

tak dnes som zohnal kardanove krize zo starej octavie v nadeji ze by to mohlo pasovat na manzetovku, no nepasuju, su mensie, aj ked na pohlad skoro rovnake ale asi o 1cm mensie.

pepa.traktor

#70 Nový příspěvek od pepa.traktor »

mimiroger píše:tak dnes som zohnal kardanove krize zo starej octavie v nadeji ze by to mohlo pasovat na manzetovku, no nepasuju, su mensie, aj ked na pohlad skoro rovnake ale asi o 1cm mensie.
jo jo já to psal u sebe ve vlákně že sou menší :ano: možná prej z liazu kropičky z nějakého pohonu čerpadla
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

pepa.traktor

#71 Nový příspěvek od pepa.traktor »

mimiroger píše:tak dnes som zohnal kardanove krize zo starej octavie v nadeji ze by to mohlo pasovat na manzetovku, no nepasuju, su mensie, aj ked na pohlad skoro rovnake ale asi o 1cm mensie.
zavolej a nebo tam rovnou dojet http://www.akardan.sk/index.php/cs/kontakt máš to kolem 90km

pavolmakys

#72 Nový příspěvek od pavolmakys »

Mozem ti povedat ze ti ich nemaju (iba objednat ale ta cena), prave oni mi odporucili ze mi urobia novy kardan s krizami ako su na avii a uz je aj nahodeny, proste parada.

pepa.traktor

#73 Nový příspěvek od pepa.traktor »

pavolmakys píše:Mozem ti povedat ze ti ich nemaju (iba objednat ale ta cena), prave oni mi odporucili ze mi urobia novy kardan s krizami ako su na avii a uz je aj nahodeny, proste parada.
taky sem to říkal strejcovi než koupil nový 3 roky zpět předělat unašeče z avie a za pár šupů se koupí nový stáli 1 kus 1100kč ale závity ve witwortu a šroubky ještě 8ks 300kč

pavle a prozradíš co stála předělávka na avii od nich ? díky

pavolmakys

#74 Nový příspěvek od pavolmakys »

Myslim ze to bolo okolo 200-220 eur cely kardan, uz si to presne nepamatam. Nie najlacnejsie, ale zivotnost si myslim ze voci povodnemu ovela lepsia. A samozrejme pripadna vymena krizov je brnkacka a celkom lacna.

4011-6945 TURBO

#75 Nový příspěvek od 4011-6945 TURBO »

AHOJTE :) mam takyto problem ze : na traktory 6945 mam tazku prednu napravu s kolesami 12,4 a v zadu zodrate 18,4-30 a predok mi dost uteka, ked kupim kolesa 16,9-30 predpokladam ze to bude este viac :( neviem co s tym ci pozriet ake suu tie kolesa v prid.prevodovke , prosim poradte mi :) dakujem :)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“