STK - traktor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: STK - traktor

#586 Nový příspěvek od Franta.cz »

Odrazky se nedávají na zástěky.Originál je pod zástěrkou plech na tom drží odrazka, protože musí být napevno

Obrázek

liborko

#587 Nový příspěvek od liborko »

To je prostě vidět,že na každé STK to chodí jinak a je v tom opravdu obrovský bordel. To je nekonečná debata. Ohledně těch tlaků pneu si nevymýšlím,když jsem si před měsícem domlouval technickou s technikem ( protože se mu musí volat předem a objednat se) tak mi říkal,že tlaky pneu musí být nalepeny či vyznačeny barvou (dají se koupit samolepky),nálepka konstrukční rychlosti 25Km/h musí být také (stejně jako u všech prac.strojů a nákl.vozidel),vzadu ještě oranž.trojúhelník pro pomalá vozidla. Tohle když tam nebudu mít tak ať ani nejezdím. Ono se to totiž i zezadu fotí tak to tam prostě musí být vidět. Zbytek říkal,že ho nezajímá,hlavně ať ten traktor vypadá "pěkně" a není to halda šrotu. Zbytek na fotkách prý vidět není. Odrazky a SPZ "našikmo" mu nevadily. Toť moje zkušenost. Je to o lidech.
--Zetor 6911 r.v.1/1979--

Brendak

#588 Nový příspěvek od Brendak »

zetorak jirka píše:
Brendak píše:Na podzim se na traktor díval technik. Odrazku ze zástěrek sem musel předělat na blatník a kolmo k vozovce. SPZtka kolmo není. Nálepka rychlosti je nalepená. Tlaky v pneu nejsou nalepené.
Ten technik, co se ti na to díval, asi spadl zvišně. vše co ti říkal, je nesmysl. sám výrobce dává odrazky na zástěrky, je pravda že kolmo k silnici na plechoví pásky, značka je na šikmém blatníku, nálepka rychlosti je vůbec u traktoru nesmysl. Tlaky nemám na žádným traktoru a nikdy je po mě nikdo nechtěl. Ale prostě záleží jakej dement ti tu technickou děla a když tam něco chce mít, tak mu to tam dej a vyhneš se problémům. Já z toho co píšeš nemám nic je vše v cajku. Prostě není STK jako STK.
Ty odrazky na zástěrkách mu vadily asi proto , že pod zástěrkou nemám ten černý plech , jak dal Franta fotku. Značka na šikmém blatníku mu nevadila a ani že tam nejsou tlaky v pneu. Nálepka rychlosti tam byla , tak nevím co by říkal kdyby ne. A červený trojúhelník vzadu. To je myslím jasné.

DYK

#589 Nový příspěvek od DYK »

Zástěrky i s "pechama" mám, odrazka na konzole, jen jsem zkrátil délku zástěrek - nikomu to nevadilo. Jediné, co jsem schopen pochopit a může to mít svůj význam je doplnění 47 let starého traktoru o ten trojúhelník pro pomalá vozidla. To může být pro bezpečnost přínosem, ale písmenka? No nevím. Přístup technika, že co je vidět na fotce musí být chápu, protože by se to mohlo otočit proti němu, případně celé STK. Že celý traktor by měl trošku vypadat taky i proto, že je vidět, že to má pána. Se spětnýma zrcátkama taky zkušenost. Nemáš mít dvě? Já myslím, že ne. Počkej, mrknem do chytrejch "papírů". Co máš za rok? XYZ. Jo, tak to stačí jedno, vlevo, až od roku xy musejí být dvě. Půjde to do lehkých závad, ale nemá to na nic vliv. Kdyby se to do roku výroby nevešlo, neprošel bys protože foto.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pětadvacka

#590 Nový příspěvek od pětadvacka »

Trojúhelník dobrý, ale kdo jej má(me) tak, že každý bod činné plochy je nejvíce 1500 mm nad rovinou vozovky.

pavel sk

#591 Nový příspěvek od pavel sk »

To tu takto ani nepiš. Môze to tu citat par technikov s STK a ty sa toho chytia a je po ptakach :smich: . Co s atyka tych dvo spätnych zrkadiel tak to nedavno riesil kolega ked bol so svojim traktorom na kontrolu. Mal len jedno. Uz neviem presne ale dve zrkadla musi mat traktor od urciteho roku vyroby. (teda aspon u nas v SR).

DYK

#592 Nový příspěvek od DYK »

Tady je to podobně s těma zrcátkama. Na pravých dveřích kabiny nebyl ani držák pro "nohu" pro upevnění zrkadla. Je fakt, že někteří páni technici by si měli sáhnout do svědomí, zamyslet se, že třeba nejsou pupkem světa a nikdo se zákazníků STK pro které pracuje jim neodpadl od prdele. On ani nikdo z nás, potencionálních zákazníků, nemá zájem jim dělat potíže technickým stavem přistaveného stroje. Ale aby měli písmenka určující tlak v pneu fatální vliv na STK, tak to teda nevím. Pokud je to tak důležitý - proč to není na všem, co má foukaná pneu? Přece vládní Audině, či podnikatelskýmu Porsche by to zrovna slušelo, ne? A ještě by to mohlo být v reflexní úpravě. Nebo Q7. Kola pomalu jak Avia tak proč to nemá?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#593 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Jak říkáš je to tak :) Prostě vymýšlej akorát kokotiny a nic víc. Nevídím rozdil jestli je odrazka kolmo nebo lehce položená. Je to prostě houno sklon neřeknu kdyby to skoro leželo. Ale takhle to nemá na funkci žádnej vliv. To samé SPZ :chytry:
Ty tlaky už vubec :smich:

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#594 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tady je spíš ten problém že pojedeš 20 km tam a 20 km zpátky kvuli technické na traktor. A on tě tam kuli nějaké takovédle píčovině vyhodí. To bych se asi zkácel. Hádej se tam s ním, tím ho akorát nasereš a je vyřešíno... :321:

DYK

#595 Nový příspěvek od DYK »

Jasně, hádat se s technikem není úplně optimální a je to jako s učitelkama. Taky mají vždy pravdu. Nejsmutnější je, že se zde vlastně povětšinou zjišťuje jak to kde na STK vedou než co má být a co ne ať už se jede na jakoukoli stanici. Pak se sejdou dva technici a málem si dají do držky jestli teda to či ono tam musí být nebo nemusí. A jak se zde lze dočíst to tak je a přitom to oběma prochází bez problémů. Je asi škoda, že neexistuje nějakej "manuál" co na kterým vozidle a od kdy má být aby nebyl problém na STK kdekoli, protože by se člověk mohl hmatatelně ozvat.

Pavel

#596 Nový příspěvek od Pavel »

o tom co ma technik kontrolovat na traktoru je sepsanej soubor dneska my to ukazoval skolitel na skoleni ridicu je tam vse vypsany a treba zmynka o richlost traktoru samolepka tak tam neni ani n

Sedlák

#597 Nový příspěvek od Sedlák »

No tento rok je to s STK sranda, technik se mi mrknul na traktor předem a musel jsem dodělávat zcátko na druhou stranu, koupit nálepku 25km (nechápu k čemu taková kravina musí být) a co mě asi vadí nejvíc že tam musím mít zástěrky a co mě celkem nasr.. nesmím mít nic nalepeného v okně (takže nálepka JCB musí dolů :zly: ) a navíc chce ještě pak změřit brzdnou dráhu traktoru :smich: .
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#598 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Na oknech nesmí nic být? Ale jenom na předním ne? Výhled řidiče přece?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#599 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

A ještě co řikal na ty přední kola větší?

Venca R
Kontaktovat uživatele:

#600 Nový příspěvek od Venca R »

Úplně se někteří technici posrali a na oknech nesmí být nic, co nemá homologaci. Dostal jsem to na 30 dní kvůli foliím na zadním okně a u zadních dveří a ještě jsem měl webovou adresu na zadním okně. Jen takovej úzkej pruh. Folie homologovaný ale prý už to neplatí, že tam musí být jiná značka. Tak jsem webovku ztrhnul, za 4 kila mě tam kluk z reklamky lípnul jinou hom. známku a nazdar. Brzdy nezkouše tak vehementně, jako řešil tohle

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“