STK - traktor
Moderátor: Lukashil
Re: STK - traktor
UR1SK Tak ako pises. Osobna skusenost.
Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Ono je pravda ze komfort je dnes inde. Vonkajsie teploty vykyvy pocasia su dnes tiez inde ako pred 35 rokmi. Mal som skor na mysli o prevedeni a pouzitych materialoch s coho sa dnes vyraba (nielen traktory).
Klidně se podívej ke mě na stránky .Sedlák píše:Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den
http://frantisek-horak.tezba-priblizova ... &Itemid=37
Hold jsou to mašiny z dob kdy s traktorama jezdily Chlapy a ne šampónci
Ja s tym tiez nemam problem v 72-jke. Je pravda su dnes ludia prilis rozmaznany
No je fakt že jsem strávil senáže na škodovce a tam jsem taky klimu neměl a dalo se to přežít , ale ted tak přemýšlím ty jsi taky udělal na traktoru nějaké inovace v komfortu ne ? , grammerku a štelovací sloupek řízení . A už to tam muselo udělat na komfortu hodně . Jinak s těmi materiály a tak, ono je to asi tak co pozoruju souhrn víc faktorů jako řidič , a konkrétní vyrobený kus a v neposledním i značka . Ale je fakt když mrknu na 6tkový NH na tu přední nápravu tak si říkám že je to nějak tenký na 160 koní silnej traktor . Mrknu na zetor a na 130tce zhruba stejná náprava .Franta.cz píše:Klidně se podívej ke mě na stránky .Sedlák píše:Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den
http://frantisek-horak.tezba-priblizova ... &Itemid=37
Hold jsou to mašiny z dob kdy s traktorama jezdily Chlapy a ne šampónci
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
No vemte třeba pytle cementu. Ty se už nedělají 50 kg , ale jen 25 kg. Nebo chlapík co vykládal tuším vagóny , tak má ke stáru zničené klouby. Málo kdo je jak Jágr , že může po čtyřicítce hrát vrcholově hokej. A to nemluvím o době odchodu do důchodu.
Lidi jsou zhýčkaní, dříve nikomu nepřišlo divný, že se při senách či žních zapráší, kombajnista spotí. Dnes všichni čekají klimu a sterilní prostředí...........
No to nevím, většina lidí co znám se vypracovala ze starých mašin na nové a jde to poznat, předtím když padla tak každý rád rychle domů a nabírat síly na další den, s dnešními stroji "dobrovolně" pracují přesčasy = menší únava, práce jinak odsýpá
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
-
Tak jsme s traktorama cerstve po Stk. Po handrkovani s mistni Stk se objednala mobilni na dvur,za me vrele doporucuju. Technik 20let v provozu a zanalej stroju. Nevyzadoval zadny zbytecnosti a blbosti jako mistni Stk..emise v pohode udelany,bez problemu. Kontrolovalo se osvetleni,brzdy,pneu,celkovy stav. Dle jeho slov pokud traktor odpovida stavu jak ma byt a nevykazuje vyznejsi zavadu,tak nema problem s udelenim stk. Zadny vymysleni nevymyslitelneho jako mistni Stk s osazenstvem!! Za me dalsi Stk na dvur a je to bez starosti s jezdenim a handrkovanim se s nejakym technikam na Stk.
a nejezdí přesčasy spíše z finančních důvodů (protože potřebují prachy), spíše než že by je to bavilo ?
Spíš protože musí ne?
Dotaz - co je pro to nutné udělat, myslím třeba plocha na odzkoušení brzd a oč je to dražší...Michael Hille píše:Tak jsme s traktorama cerstve po Stk. Po handrkovani s mistni Stk se objednala mobilni na dvur,za me vrele doporucuju. Technik 20let v provozu a zanalej stroju. Nevyzadoval zadny zbytecnosti a blbosti jako mistni Stk..emise v pohode udelany,bez problemu. Kontrolovalo se osvetleni,brzdy,pneu,celkovy stav. Dle jeho slov pokud traktor odpovida stavu jak ma byt a nevykazuje vyznejsi zavadu,tak nema problem s udelenim stk. Zadny vymysleni nevymyslitelneho jako mistni Stk s osazenstvem!! Za me dalsi Stk na dvur a je to bez starosti s jezdenim a handrkovanim se s nejakym technikam na Stk.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
-
Bylo to u kolegy zemedelce u jeho stodoly kde ma vysterkovany prostranstvi. Technik si i traktory projel po komunikaci,aby odzkousel brzdy atd. Jinak cena u nas byla 1200Kc,levnejsi jak u mistni Stk,kde bez emise to bylo pomalu za 2TKc. Technik byl z Dekry z Melnika.
Chci se zeptat,asi blbý dotaz ale když mi končí technická na traktoru 2.11 a já dojedu na technickou až o týden pozdějc,nevykopnou mě od tama? musí se tam bezpodmínečně dojet nejpozdějc k datumu končící technické kontroly nebo je to jedno?
A pak bych měl takový složitější dotaz ohledně výrobního čísla VIN a výrobního čísla motoru. Jedná se o zetor 6911 (motor 6901). Mám ještě starý velký techničák (tu knížku) kde v kolonce výrobní číslo rámu (VIN) je číslo původní a v kolonce výrobní číslo motoru je taktéž číslo původní. Tyhlety oba čísla sedí s čísly na štítku,to je cajk,jenže zde mám u obou čísel hvězdičku s odkazem na str.11 kde je zápis,že v roce 1991 byla provedená výměna motoru ( samozřejmě typově stejný 6901) jen s jiným výrobním číslem a výměna rámu a tedy také s jiným výrobním číslem(VIN) -tyhle mám tedy vyražené na traktoru. A můj dotaz je zda když se teď po novém štítky fotí,nebude technikovi vadit,že na štítku je něco jiného než je vyraženo na traktoře idyž v TP je napsaná výměna rámu a motoru s těmi novými čísly, zda bych tedy prostě neměl vyrazit nový štítek s těmi druhými aktuálními čísly a případně zajít na inspektorát kde bych požádal o nový TP kde by mi vlastně už vepsali jako hlavní ty druhé čísla
A pak bych měl takový složitější dotaz ohledně výrobního čísla VIN a výrobního čísla motoru. Jedná se o zetor 6911 (motor 6901). Mám ještě starý velký techničák (tu knížku) kde v kolonce výrobní číslo rámu (VIN) je číslo původní a v kolonce výrobní číslo motoru je taktéž číslo původní. Tyhlety oba čísla sedí s čísly na štítku,to je cajk,jenže zde mám u obou čísel hvězdičku s odkazem na str.11 kde je zápis,že v roce 1991 byla provedená výměna motoru ( samozřejmě typově stejný 6901) jen s jiným výrobním číslem a výměna rámu a tedy také s jiným výrobním číslem(VIN) -tyhle mám tedy vyražené na traktoru. A můj dotaz je zda když se teď po novém štítky fotí,nebude technikovi vadit,že na štítku je něco jiného než je vyraženo na traktoře idyž v TP je napsaná výměna rámu a motoru s těmi novými čísly, zda bych tedy prostě neměl vyrazit nový štítek s těmi druhými aktuálními čísly a případně zajít na inspektorát kde bych požádal o nový TP kde by mi vlastně už vepsali jako hlavní ty druhé čísla
--Zetor 6911 r.v.1/1979--