STK - traktor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: STK - traktor

#526 Nový příspěvek od pavel sk »

UR1SK 8) Tak ako pises. Osobna skusenost.

Sedlák

#527 Nový příspěvek od Sedlák »

Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete :smich: , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den :)
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

pavel sk

#528 Nový příspěvek od pavel sk »

Ono je pravda ze komfort je dnes inde. Vonkajsie teploty vykyvy pocasia su dnes tiez inde ako pred 35 rokmi. Mal som skor na mysli o prevedeni a pouzitych materialoch s coho sa dnes vyraba (nielen traktory).

Franta.cz

#529 Nový příspěvek od Franta.cz »

Sedlák píše:Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete :smich: , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den :)
Klidně se podívej ke mě na stránky :smich: .

http://frantisek-horak.tezba-priblizova ... &Itemid=37

Hold jsou to mašiny z dob kdy s traktorama jezdily Chlapy a ne šampónci :smich:

pavel sk

#530 Nový příspěvek od pavel sk »

Ja s tym tiez nemam problem v 72-jke. Je pravda su dnes ludia prilis rozmaznany :smich:

Sedlák

#531 Nový příspěvek od Sedlák »

Franta.cz píše:
Sedlák píše:Nojo ono se říká že dnešní stroje stojí za prd a málo vydrží, ale kdybych před vás v létě když venku bude 40° postavil novou proximu s klimou a nebo 6945 tak vás chci vidět co si vyberete :smich: , ono tehdy byly jiné nároky na stroje a dnešní obsluha a i majitelé radši šáhnou po stroji který je lépe vybaven co se komfortu obsluhy týče než bezúdržbový stroj kde se budete péct celý den :)
Klidně se podívej ke mě na stránky :smich: .

http://frantisek-horak.tezba-priblizova ... &Itemid=37

Hold jsou to mašiny z dob kdy s traktorama jezdily Chlapy a ne šampónci :smich:
No je fakt že jsem strávil senáže na škodovce a tam jsem taky klimu neměl a dalo se to přežít :smich: , ale ted tak přemýšlím ty jsi taky udělal na traktoru nějaké inovace v komfortu ne ? , grammerku a štelovací sloupek řízení 8) . A už to tam muselo udělat na komfortu hodně :friends: . Jinak s těmi materiály a tak, ono je to asi tak co pozoruju souhrn víc faktorů jako řidič , a konkrétní vyrobený kus a v neposledním i značka :prace: . Ale je fakt když mrknu na 6tkový NH na tu přední nápravu tak si říkám že je to nějak tenký na 160 koní silnej traktor :-/ . Mrknu na zetor a na 130tce zhruba stejná náprava :smich: .
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

Brendak

#532 Nový příspěvek od Brendak »

No vemte třeba pytle cementu. Ty se už nedělají 50 kg , ale jen 25 kg. Nebo chlapík co vykládal tuším vagóny , tak má ke stáru zničené klouby. Málo kdo je jak Jágr , že může po čtyřicítce hrát vrcholově hokej. A to nemluvím o době odchodu do důchodu.

z4011be

#533 Nový příspěvek od z4011be »

Lidi jsou zhýčkaní, dříve nikomu nepřišlo divný, že se při senách či žních zapráší, kombajnista spotí. Dnes všichni čekají klimu a sterilní prostředí...........

Sedlák

#534 Nový příspěvek od Sedlák »

No to nevím, většina lidí co znám se vypracovala ze starých mašin na nové a jde to poznat, předtím když padla tak každý rád rychle domů a nabírat síly na další den, s dnešními stroji "dobrovolně" pracují přesčasy = menší únava, práce jinak odsýpá 8)
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

Michael Hille

#535 Nový příspěvek od Michael Hille »

Tak jsme s traktorama cerstve po Stk. Po handrkovani s mistni Stk se objednala mobilni na dvur,za me vrele doporucuju. Technik 20let v provozu a zanalej stroju. Nevyzadoval zadny zbytecnosti a blbosti jako mistni Stk..emise v pohode udelany,bez problemu. Kontrolovalo se osvetleni,brzdy,pneu,celkovy stav. Dle jeho slov pokud traktor odpovida stavu jak ma byt a nevykazuje vyznejsi zavadu,tak nema problem s udelenim stk. Zadny vymysleni nevymyslitelneho jako mistni Stk s osazenstvem!! Za me dalsi Stk na dvur a je to bez starosti s jezdenim a handrkovanim se s nejakym technikam na Stk.

z4011be

#536 Nový příspěvek od z4011be »

a nejezdí přesčasy spíše z finančních důvodů (protože potřebují prachy), spíše než že by je to bavilo ?

Brendak

#537 Nový příspěvek od Brendak »

Spíš protože musí ne?

duchodce

#538 Nový příspěvek od duchodce »

Michael Hille píše:Tak jsme s traktorama cerstve po Stk. Po handrkovani s mistni Stk se objednala mobilni na dvur,za me vrele doporucuju. Technik 20let v provozu a zanalej stroju. Nevyzadoval zadny zbytecnosti a blbosti jako mistni Stk..emise v pohode udelany,bez problemu. Kontrolovalo se osvetleni,brzdy,pneu,celkovy stav. Dle jeho slov pokud traktor odpovida stavu jak ma byt a nevykazuje vyznejsi zavadu,tak nema problem s udelenim stk. Zadny vymysleni nevymyslitelneho jako mistni Stk s osazenstvem!! Za me dalsi Stk na dvur a je to bez starosti s jezdenim a handrkovanim se s nejakym technikam na Stk.
Dotaz - co je pro to nutné udělat, myslím třeba plocha na odzkoušení brzd a oč je to dražší...
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Michael Hille

#539 Nový příspěvek od Michael Hille »

Bylo to u kolegy zemedelce u jeho stodoly kde ma vysterkovany prostranstvi. Technik si i traktory projel po komunikaci,aby odzkousel brzdy atd. Jinak cena u nas byla 1200Kc,levnejsi jak u mistni Stk,kde bez emise to bylo pomalu za 2TKc. Technik byl z Dekry z Melnika.

liborko

#540 Nový příspěvek od liborko »

Chci se zeptat,asi blbý dotaz :red: ale když mi končí technická na traktoru 2.11 a já dojedu na technickou až o týden pozdějc,nevykopnou mě od tama? musí se tam bezpodmínečně dojet nejpozdějc k datumu končící technické kontroly nebo je to jedno?
A pak bych měl takový složitější dotaz ohledně výrobního čísla VIN a výrobního čísla motoru. Jedná se o zetor 6911 (motor 6901). Mám ještě starý velký techničák (tu knížku) kde v kolonce výrobní číslo rámu (VIN) je číslo původní a v kolonce výrobní číslo motoru je taktéž číslo původní. Tyhlety oba čísla sedí s čísly na štítku,to je cajk,jenže zde mám u obou čísel hvězdičku s odkazem na str.11 kde je zápis,že v roce 1991 byla provedená výměna motoru ( samozřejmě typově stejný 6901) jen s jiným výrobním číslem a výměna rámu a tedy také s jiným výrobním číslem(VIN) -tyhle mám tedy vyražené na traktoru. A můj dotaz je zda když se teď po novém štítky fotí,nebude technikovi vadit,že na štítku je něco jiného než je vyraženo na traktoře idyž v TP je napsaná výměna rámu a motoru s těmi novými čísly, zda bych tedy prostě neměl vyrazit nový štítek s těmi druhými aktuálními čísly a případně zajít na inspektorát kde bych požádal o nový TP kde by mi vlastně už vepsali jako hlavní ty druhé čísla :)
--Zetor 6911 r.v.1/1979--

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“