STK - traktor
Moderátor: Lukashil
Re: STK - traktor
U nas jsem neslysel o nikom komu by kratky nastavce delaly problem pri TK. Zkusil bych jinou stanici, nebo technika...
-
- Kontaktovat uživatele:
Krátké nástavce problém nejsou. Ale použití/nepoužití zástěrek u krátkých nástavců.
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar
Spatne jsem se vyjadril, mel jsem na mysli kratke nastavce BEZ zasterek. Nikdy nikomu nerekli, ze jim chybi. Opravdu tohle slysim prvne...
U krátkých nástavců nevím, ale na 6211 jsem měl dlouhé a zástěrky jsem neměl a technik říkal, že teď už zástěrky být nemusí.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
To je těžké tohle, oni ti technici buď mají nedostatečné znalosti a prd ví ( potom nechápu proč absolvují všechna ta školení) nebo to těm obyčejným lidem dělají schválně (kvůli úplatkům) když na každé stk říkají něco jiného.Mohl bych tady napsat dlouhý článek o jedné nejmenované STK kde jsem s traktorem poslední léta jezdil,ale letos jedu prostě jinde,ikdyž je to mnohem mnohem dál,ale nehodlám se furt s blbcema rozčilovat kteří mají dávno z úplatků nakufrováno!! Ale nedivme se,žijeme v česku a tady už to lepší nebude. Takže myslím,že zde je tak trochu zbytečná debata co na traktoru musí být, co nemusí být,spíše je to debata o tom jaký je na STK bordel.
--Zetor 6911 r.v.1/1979--
Liborko, suhlasim Narocnost a neznalost technikov na STK je umerna uplatku.
Já jsem se prvně technika zeptal co je třeba upravit. Pak až půjdu na technickou. Musely se předělat odrazky s těma plechama ze zástěrek na blatníky. Ty plechy pod odrazkou zůstaly , aby byla odrazka kolmo na silnic.
- pepa.traktor
to je jedna cesta nebo ta druhá a to že se bud koupí pokud to jde nebo vyrobí držák zástěrky jako podvýztuha co je ta odrazka a od kola co je ten pozink plech ohnutý nahoru se pěkně zahákne a tím se zástěrka šmrdlá až za odrazkou a odrazka stojí protože nemá být pohybliváBrendak píše:Já jsem se prvně technika zeptal co je třeba upravit. Pak až půjdu na technickou. Musely se předělat odrazky s těma plechama ze zástěrek na blatníky. Ty plechy pod odrazkou zůstaly , aby byla odrazka kolmo na silnic.
prostě co technik to názor
traktor mít zástěrky nemusí a pokud je má tak podvýztuhu pod odrazku nebo odrazky sundat a přendat je na plácačku blatníku --vlek je musí mít vždy ale zase není definováno jak mají být dlouhé jestli stačí 1 cm nebo 10 cm nebo nějaký úhel s vozovkou ale vlastně to končí tím že prostě na fotce od technika musí být vidět že jsou namontovány a na můj dotaz když tam pověsím isolepu jiné barvy než zadního blatníku tak mu to bude stačit hlavně aby to nafotil a nedostal pojeb za to že tomu neměl tk udělit že nemá zástěrky .
Je to velký bordel i s trojůhelníkem pokud jde souprava traktor a vlek na TK tak stačí umístit na poslední část soupravy ale při tk se rozpřahá souprava a fotí se každá zvlášt a pokud má někdo jeden trojůhelník tak musí na focení přendavat jako pitomec ale přitom to přijelo jako souprava a u ní platí poslední část označit jako pomalu jedoucí vozidlo -
pak je 100 TK a 1000 výkladů vyhlášky a obyčejný traktorista aby se z nich posral co si každý vymyslí za kraviny
vše jsem absolvoval letos jak TK tak Emise a jenom jsem se musel smát když jsem přehazoval na focení ach bože kam to povede
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Je to parta buzerantů a vede je sobot-a. Zetor v roce asi 1960 udělal unifikovanou řadu, a hlavním přínosem byla možnost záměny různých dílů. A hodně dlouho se toho drželi. Proto i dodnes není takový problém s dílama. Tak proč tak pruděj?? Počínaje třeba gumama. Hold jsme středem světa.
Jede traktor, je to Zetor 3011
nejde srovnávat Zetor tehdy a Zetor dnes. Název je sice stejný, ale přístup je někde úplně jinde.
Dříve se dělaly traktory tak, aby byly jednoduché, spolehlivé, opravil to každý a nechalo se max. dílů používat napříč typama, protože to bylo výhodné (z hlediska provozu i zásobování)
Dnes se dělají traktory na spotřebu, cílem je prodávat a rýžovat na servisu, takže o nějaké snaze dělat kvalitní díly si můžeme nechat zdát, stejně jako o jednoduchém řešení, díky kterému si člověk hromadu věcí udělá sám. Tohle není dnes žádoucí.
A proto je takový přístup i k dozapisování změn. Zetor by byl nejraději, pokud by staré traktory zmizely a zemědělci museli nakoupit ty v současnosti produkované
Dříve se dělaly traktory tak, aby byly jednoduché, spolehlivé, opravil to každý a nechalo se max. dílů používat napříč typama, protože to bylo výhodné (z hlediska provozu i zásobování)
Dnes se dělají traktory na spotřebu, cílem je prodávat a rýžovat na servisu, takže o nějaké snaze dělat kvalitní díly si můžeme nechat zdát, stejně jako o jednoduchém řešení, díky kterému si člověk hromadu věcí udělá sám. Tohle není dnes žádoucí.
A proto je takový přístup i k dozapisování změn. Zetor by byl nejraději, pokud by staré traktory zmizely a zemědělci museli nakoupit ty v současnosti produkované
No...nové traktory (cizí) jsou rozhodně mnohem spolehlivější než staré Zetory...Neřekl bych že se dělají jen na spotřebu. New Holland TL 100A - 7tis mth bez šáhnutí, JD 8200 19tis mth, motor, převodovka bez šáhnutí, Jaguar 940 3,5tis. mth, jen opotřebitelné díly... atd... A vše je suché, ne nějaké olejničky.
U nas CASE s mth do 6000 a sahat sa na ne musi az prilis. A tie ceny skoda reci.
spolehlivost a kvalitu ukáže až čas. Uvidíme, zda dnešní modely plné elektroniky budou schopny jezdit za rozumné náklady i za 20, 30 i více let, což staré zetory zvládají.
Osobně se domnívám že ne, prostě se přestanou vyrábět řídící jednotky a konečná........
Osobně se domnívám že ne, prostě se přestanou vyrábět řídící jednotky a konečná........
Čoby, diely zoženieš, ale tie ceny budú také, že si to rozmyslíš. Už dnes sa rozpadajú kabeláže na 10 ročných strojoch, človek sa bojí rozpojiť dáky konektor keď niečo robí.