Hřídel pedálů !
Moderátor: Lukashil
Re: Hřídel pedálů !
Áno. Dá sa to komplet pretesnit bez demontáže hriadele s prevodovky.
-
Dekuju za potvrzeni, snad to zvladnu. Nevite jakej simering pripadne o-krouzky tam patri? Rad bych si objednal predem a mel to po ruce az na to pujdu (nejprve musim dodelat drevo).
Dekuju za pomoc Kucera
Dekuju za pomoc Kucera
Na strane spojkoveho pedala su 2ks- O-kruzkov 25x21 a jedno gufero 32x45x7. Na strane brzdovych pedalov je len jedno gufero 25x35x7.
-
Dekuju za pomoc
Zdravím všechny, trošku oživím toto téma. Nechával jsem si na Z. 7011 přetěsnit hřídel brzdičky protože mi tudy tekl ojel. Dělal mi to kamoš a vyměnil gufero + jeden o-kroužek, na druhý o-kroužek se prý zvenku nedostane... Vyměnil mi ještě páku ovládání brzdičky, že je trošku vydřená tak aby to tudy neteklo - koupil jsem origo páku. Přitom mi ještě dotáhl ruční brzdu na pásu - sotva to dostanu na druhej zub ale teď k problému. Když jsem si odvážel traktor dom tak jsem hned pocítil že mi jde tíž spojkovej pedál a při jízdě se mi stalo že jsem potřeboval zařadit 5 kvalt a ani za boha jsem to tam nemohl dostat - šlo to přes zuby(předtím se mi to nestalo). Musel jsem zastavit a rozjet se a pak jsem to tam dostal...a další věc, že když stojím a mám sešláplou spojku tak nemůžu zatáhnout ruční brzdu, jak kdyby ta páka ty brzdičky to nějak blokovala...jakmile trošku pedál povolím(páka brzdičky pravděpodobně povolí) tak to jde...je to normální, že jak je to nový tak si to musí sednout???? jediný, co jsem tak zkontroloval tak jestli jde páka brzdičky volně a to jde a nastavení brzdičky - při sešlápnutém pedálu měří pružný prvek 30mm +-1mm ...Děkuji za připomínky...
Ono sa da dostat na tie O-kruzky s vonku obydva. Staci kus naostro zabruseneho zvaracieho drôtu. O-kruzkok pouzil spravnej miery? Ten pruzny valcek na brzdicke je origo? Neni tam vlozena niejaka domaca nahrada? S tymy 30mm pri stlacenom pedali mas spravne. Dôlezite je aky je ten valcek celkovo dlhy a akej je tvrdosti. Neskusal si to kus povolit. Ak ide celkovo tazko spojka tak je to s 98% nespravne nastavene. A tu rucnu brzdu, tak na to nemam slov. Na dva zuby je malo. Ak ti aj tu spojku a brzdicku nastavil tak ako tu rucnu brzdu, tak uz ho k tomu viac nepusti.
Ano, dily jsem kupoval já a rozměry správné - koukal jsem i na příspěvky v tomto vlákně kde jsi to řešil. Ten pružný váleček nevim, to zůstalo staré, protože se pretesnovala ta hřídel a měnila páka brzdicky, kterou jsem kupoval original ale předtím to zkrátka chodilo lip a člověk když stim traktorem tráví nějakej čas a pak do toho sedne tak pozna co se změnilo. Můžu zkusit trochu povolit ten valecek treba o 2mm a kouknout jestli ještě bude fungovat brzdicka ale ten pruznej valecek se blbě měří, jak tam jsou dalsi paky a vzduchojem a jeste muzu mrknout na vuli na vypinacim lozisku...jediny co me ještě napadá tak je to, ze me menil silentbloky kabiny a rikal ze se kabina dost zvedla a musel dostelovat lana tak jestli i to na to nemelo vliv. Ja asi zacnu tim, ze povolim tu rucni brzdu aby paka mela delsi krok - paku rucni brzdy na 3 zapadku a dotahnout matici na pasech??(nemam na tahlech pruzny clen tak nevim zda je to stejny...)
Tak ak dvihal kabinu a predtym neodpojil tiahlo spojky co ide ku dvojramennej pake pedala tak mohol to tiahlo ohnut. skontroluj si aj to. Rucna brzda sa nastavuje v priebehu prevadzky LEN hore na pase. Podrobne postupy nastavenia sa tu pisali velakrat.
Tak jsem se k traktoru dostal až teď. Kontroloval jsem páky na ovládání spojky a ty vypadají v pohodě. Ale, chtěl jsem seřídit ruční brzdu která mi chodila sotva na dva zuby a zjistil jsem, ze pokud chci dat páku rucni brzdy na 3-ti zub tak mi drhne o sebe prepakovani rucni brzdy a vypínání pto - repektive ty válečky co drzi lana v prepakovani. Zkusim ukázat foto, jestli někdo znali si všimnete něčeho divného, proc se to děje...prvni fotka rucni brzda na druhy zub a druha fotka rucni brzda nezabrzdena. Diky moc
Streta sa ti to preto, lebo to lanko rucnej brzdy s uchytom ma ist s opacnej strany paky.
Má to celý blbě složený... pokud se odspodu podívá na lanko a táhlo od spojky, bude to mít všechno zalomený od převodovky ven... lanka z těch stavěcích šroubů vychází cca v jejich ose, jemu musí dřít o stěnu toho šroubu...
Me dřou o sebe ty válečky.... myslíte že to usporadani na tom druhém mém příspěvku je správné? Fotil jsem si to ještě předtím než my kamos pretesnoval hridel a měnil páku na brzdicku...
No ved tie valceky mam ja na mysli. Je to kotvenie lanka. Na lanku rucnej brzdy ho daj s opacnej strany dvouramennej paky. Inak tie paky su na hriadeli naskladane dobre. Ono to ani inak naskladat nejde.