Ohřívač chladící kapaliny
Moderátor: Lukashil
-
Re: Ohřívač chladící kapaliny
nikoho na to nepřesvědčuju je to jenom diskuze,ale je logické, že když bude olej teplejší, start bude dokonalejší.U dizeloveho motoru jsou duležité startovací otačky.Třeba u benzinoveho to není duležité ten chytí i na jedno otočení.
Je logické, když bude motor teplejší budou starty snadnější. A je jasné, že ohřev vody netrvá hodiny a vodou se prohřeje víc motoru. A hlavně hlavy, neb tam má teplo zásadní vliv na rychlost zapálení.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
V tomto pripade je hlava len rovna priruba s ventilamy. Vzduch+nafta sa vznecuje v pieste. Keby to bol komôrkac tak je to ine. Tam tepla hlava ma väcsi zmysel.
-
dyk:každé teplo pomuže k lepšímu startu to je logické.pokud je těleso přímo na bloku tak to je lepší a kradší ohřev, ale když je mimo blok je ohřev o hodně delší protože to ohříva i vodu v chladiči.To je pak rychlejší nalit teplou vodu do motoru a chladiče jako se to dělalo dřív.
-
- jirka_holub
Ja bych řekl, ze ohrev oleje je pozitivni pro dobré mazání hned po startu, ale pochybuju ze to nejak vyrazne prohriva motor, vzdyt olej je ve vane a nez se ohreje tak nekam nahoru k valcum a hlavam teplo stoupa asio dost malo. Kolik ti ukazuje budik teplomeru před startem (když používáš nahrivak oleje?) Kolik chvilku po startu?jarda avsop píše:dyk:každé teplo pomuže k lepšímu startu to je logické.pokud je těleso přímo na bloku tak to je lepší a kradší ohřev, ale když je mimo blok je ohřev o hodně delší protože to ohříva i vodu v chladiči.To je pak rychlejší nalit teplou vodu do motoru a chladiče jako se to dělalo dřív.
Kdezto ohrev vody v malem okruhu ( ja mam na 4011 ten ohrivacek krmeny z puvoniho vypoustaku z bloku a nahore vedeno do potrubik hlavam) primo ohriva cely blok, všude kde vede voda. Chladic neohrivam. Pres startem budik ukazuje cca 45-60 st C podle toho jak dlouho nahrivam a jak jsou mrazy (to je samozrejme proto, ze primo do svodového potrubi priteka ta tepla voda), po nastartovani na chvilku klesne na cca 30-40st C.
Nejlepsi by asi bylo ohrivat oboji, v tom pripade by se mel motor jako v raji.
-
chlapi myslite ze toto moze fungovat s termostatom a s jednovyvodovou pumpou? jedna sa o supra
https://moja.uschovna.zoznam.sk/link/18 ... gn=sharing
https://moja.uschovna.zoznam.sk/link/18 ... gn=sharing
-
este sa chcem spytat aky je rozmer prirub na tomto obale na spiralu? dik..
http://www.monsta.cz/images/sklady/eb_82712.JPG
a kam by se takovy ohřívač vody měl dát?
udělat zkratku ve stylu "vypouštěcí kohout na bloku - tento ohřívač - čidlo teploměru. Supera neznám, ale na 4011 tak funguje
-
ano idem to tak urobit ,aby som bol pripravený chcel som vediet priemery hadic na tej krabicke nevie niekto?
-
pozri zaciatok tohto vlaknajajda1984 píše:a kam by se takovy ohřívač vody měl dát?
já jsem udělal vedení z normálních flexihadic (jako jsou k WC), do ohřívačku jsem natočil vsuvky, jelikož jsem používal běžný vodoinstalatérský materiál, tak když přišel ohříváček, poměřil jsem jen dýlky hadic a bezproblémů koupil
Asi na tom něco bude.. Mam doma bělorusa a tam je dole pod vanou 1/2" kohout na olej
Ohřátí oleje mi přijde dobré hlavně proto, že je pak olej řidší a jak ho nasaje čerpadlo, tak se starter nezastaví.
Každopádně pokud bych to chtěl nějak více řešit, pak bych začal starterem s reduktorem. Aby nafta chytla, dá se dneska použít startovací spray... Mám spirálu v bloku, použil jsem ji párkrát při -20ti, kdy jsem ji připojil na chvíly, společně s nabíječkou. Teď mám ještě jednu baterku doma v teple. Kolem spirály mi to teče, tak ji asi vyndám.
Ohřátí oleje mi přijde dobré hlavně proto, že je pak olej řidší a jak ho nasaje čerpadlo, tak se starter nezastaví.
Každopádně pokud bych to chtěl nějak více řešit, pak bych začal starterem s reduktorem. Aby nafta chytla, dá se dneska použít startovací spray... Mám spirálu v bloku, použil jsem ji párkrát při -20ti, kdy jsem ji připojil na chvíly, společně s nabíječkou. Teď mám ještě jednu baterku doma v teple. Kolem spirály mi to teče, tak ji asi vyndám.
sustodp píše:nazdar chlapi, citam to to a napadlo ma ze ked otec este v sedemdesiatych rokoch robil na druzstve na dt75 a na stalinci tak im na druzstvo chodili brigadovat ruski vojaci ktori vtedy boli vo vojenskom priestore lešť. v civile ti vojaci pracovali na kolchoze a vraveli ze na tom ich kolchoze mali az 40 kusovdt75 a zaujimave bolo co vraveli o zimnych startoch u nich doma v rusku. na kolchoze mal vzdy jeden chlap sluzbu ktory nonstop hrial v jednom velkom kotli motorovy olej a v druhom vodu. z traktorov kazdy den vypustali olej aj vodu a rano si kazdy nalial teply olej aj vodu do motora a starty boli samozrejme v poho. olej ani nemuseli menit vzdy sa nieco porozlievalo po zemi tak sa tam stale dolieval aj novy aby ho bolo vzdy dost.
nebo porusku rozdělat oheň pod motorem..