převodovka Z 7045
Moderátor: Lukashil
Re: převodovka Z 7045
prosim, hledam katalog ND na tu synch.převodovku(Z 6340 ) ,připadně nějaky odkaz nemužu nějak najit
Ještě taky dotaz ,jak jsem vymyl vapkou skřin převodovky tak se to loupalo i s tou puvodni ružovou zakladni barvou mam namysli uvnitř skřině,co by jste doporučili nechat to tak jako čistou litinu ? a nebo to odmastit a střiknout zakladkou ve spreji ,muže to ten olej časem rozpustit tu barvu? Bo zas, na druhou stranu jak traktor delši dobu nejezdi až to nekoroduje u vnitř ty stěny? kdyř to necham hole.
Kola ,hřídele a vidličky taky nejsou natřené a nekorodují.Já myslím že to znovu natírat je úplně zbytečné...kotis píše:Ještě taky dotaz ,jak jsem vymyl vapkou skřin převodovky tak se to loupalo i s tou puvodni ružovou zakladni barvou mam namysli uvnitř skřině,co by jste doporučili nechat to tak jako čistou litinu ? a nebo to odmastit a střiknout zakladkou ve spreji ,muže to ten olej časem rozpustit tu barvu? Bo zas, na druhou stranu jak traktor delši dobu nejezdi až to nekoroduje u vnitř ty stěny? kdyř to necham hole.
Tiez by som to nechal tak. Obycajna farba sa ti v oleji rozpusti a ta oceloliatina je aj tak taka napita olejom ze to riadne odmastit s vnutra ani nejde. Hrdzaviet ti to nebude, iba ak by ti do toho tiekla voda priamo
Ahojte-nechcem zakladať nové vlakno/lebo nebudem zbytočne zaplnat forum/ ,tak som sa votrel sem. Dufam,že to nebude vadiť-ak ano tak to kludne presunte,alebo vymažte. Ale tento moj problem suvisi s prevodovkou . Na mojej prevodovke mam takuto závadu: po prepnuti otáčok kardanu z 540 na 1100 /t.z.,že ked tam uz tych 1100 je/ tak to tak velmi hrkoce,že ani tych 1100 otačok nemožem použivat. Vedel by mi niekto povedať,ze preco to tak velmi rachoti pri tych 1100 otackach??? Pozn. pri otáčkach kardana 540 ot to ide všetko ticho a normalne.
Dakujem za reakcie.
Dakujem za reakcie.
Ak ti to hrkoce len na 1000ot. Tak mas bud vylomeny zub na sukoli vpredu kde prepinas koleso do zaberu s dutou hriadelou alebo tam mas uz vôle na prednom lozisku a puzdrach. Preradovat sa to ma pri vypnutom motore.
- pavolmakys
Mas tych 1000 otacok dobre zaradenych? Myslim ci to koleso dobre zaskakuje? Ak hej, tak potom treba pozriet to co napisal PavelSK. Mne to tiez hrkoce ked to zle zaradim.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
fakt sato musi robit pri vypnutom motore? nestacia vysliapnute/zatiahnute spojky?
Malo by sa to zapinat pri vypnutom motore lebo kardanovu hnaciu hriadel (od lamely)ti aj pri vypnutej spojke moze unasat. Radi sa vlastne priamo na nu. Brzdicka prevodovky brzdi len sukolia pojazdu (pokial je spravne nastavena).
- pavolmakys
Rob to radsej pri vypnutom motore, keby si videl moje koleso, do tretiny uz odrate zuby, ja mam nastavenu teraz spojku dobre,ale ten predomnou to asi mal na salame. Pri velkom zabere mi uz niekedy aj vyhodi nahon.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ono to presuvne koleso je aj nove tak skoro do 1/3 s nabehom na zuboch aby sa to prave dalo radit ked je motor v klude.