Proxima 8441 - kouří
Moderátor: Lukashil
-
Re: Proxima 8441 - kouří
Takže Zetor 8441 kód motoru je Z 1204 predvstrik je 12+1° vs. čerpadlo PP4M10P1f-3423 regulátor RV3M375/1100-3877 označení přidavače paliva myslím si to ten korektor na čerpadle vede do něj vzduchová hadička od sání - ZS61-1789, označení vstřikovače VA76S160-3027, vstřikovací tryska DOP150S425-4133- OTVÍRACÍ TLAK - 22-0,8 MPa tohle je z tabulek od motorpalu.
-
Ještě mě napadlo má motor žhavicí svíčky, a nefungují tak by motor mohl kouřit studený, ale je pravda kdy byl ohřátý tak by kouřit neměl nebo jen minimálně.
Já mám 8541 a jen v opravdu velkém zatížení je videt5jak pokořuje černě. Jinak z komínu krom startu ani ťuk. Jen se tetelí vzduch. Tak buď je ten motor ko nebo jim to s tím čerpadlem a vstřikama nevyšlo
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Trochu jsem se spletl...crazymen11 píše: ↑stř črc 27, 2022 6:03 pm Takže Zetor 8441 kód motoru je Z 1204 predvstrik je 12+1° vs. čerpadlo PP4M10P1f-3423 regulátor RV3M375/1100-3877 označení přidavače paliva myslím si to ten korektor na čerpadle vede do něj vzduchová hadička od sání - ZS61-1789, označení vstřikovače VA76S160-3027, vstřikovací tryska DOP150S425-4133- OTVÍRACÍ TLAK - 22-0,8 MPa tohle je z tabulek od motorpalu.
JE to proxima 8441 která šla na maďarský trh. Dle katalogu (pro náš trh) už to ale není jakoby 8441 ale proxima 90.
Protože je to už postavené na motoru 1205; čerpadlo PP 4M 10P1i 3780; tryska DOP150S428-4104 - otevírací tlak 250 bar; předvstřik 12°. Zbytek nevím...
No včera jsem tedy dal na pokyny jednoho servisáka z autorizovaného servisu, abych dávku dal na původní nastavení tak jak přišlo z Motorpalu a trochu ten motor zaběhnul. Sice opravdu netuším jestli je byť malá šance, že by se to časem nějak samo zlepšilo, ale už mi došly všechny nápady a i trochu elán to řešit...
Podle čeho soudíš že by mohl být motor KO ? Kompres 25 až 27; mazaní na volnoběhu 4,5bar; při ubrané dávce nekouří vůbec; nějak nádměrná spotřeba oleje tam taký není (v katalogu je uvedena spotřeba oleje po 100mth záběhu motoru na 0,7g/kWh což pokud dobře počítám tak je to při plném výkonu 4,5kg oleje na 100mth - myslím že na takovou hodnotu se snad nedostanu )
Zkusím tedy ještě dneska dávku ubrat abych 100% vyloučil, že to třeba někde nepřipaluje olej, ale už sem to jednou dělal (je pravda že bylo dost slunečno - ono to je pak hůř vidět)
Na údaj o spotřebě oleje koukat nemůžeš... u osobáků je běžně 1l/1000km ne, že by se na to nedalo dostat ale v tom případě je už ten motor dávno po smrti...
Jakej to je ročník? Dnes je jiná nafta než v době vzniku, něco může dělat biosložka
Jakej to je ročník? Dnes je jiná nafta než v době vzniku, něco může dělat biosložka
-
ZEPTÁM SE KDYŽ JSTE NASTAVOVALI PŘEDSTIH VSTŘIKU ŠLI ZASUNOUT OBA KOLÍKY JAK NA MOTORU (DO SETRVÁKU) A PAK NASLEDNĚ DO VSTŘIKOVACÍHO ČERPADLA, PAK JSEM HLEDAL PRY HLAVY ODLITEK OZNAČENÝ NA KONCI 2 JSOU PRO MOTORY KONČÍCI NA O5, JE TO SCHOVANÝ POD VENTILOVÝM VÍKEM, VENTILY MAJÍ BÝT ZAPUŠTĚNY VŮČI HLAVE 0,6-0,8 mm a mělo by se měřit přeběh pistu jestli tam dat sílu těsnění 1.2 nebo 1.5 mm
Je to ročník 2008. Ano co se týče nastavení předvstřiku tak kolík na setrváku do první díry a současně zakolikované čerpadlo. Včera jsem měl u traktoru servisáka z autorizovaného servisu, tak podle všeho si myslí že někde může kapat vstřikovač. Dneska to rozebírám a uvidí se.
Co se týče té hlavy, tak to nevím ještě jsme ji nesundávali....
Co se týče té hlavy, tak to nevím ještě jsme ji nesundávali....
Pokud by kapal vstřik tak by to spíš hulilo černě než modře. Motor by byl hlučnější. Modře nám kouřila 70 když měla malý otvírací tlaky na tryskách. Jak se to nastavilo na odpovídající tlak hodně se to zlepšilo a začalo líp chytat studený...
Černě? Spíš bíle nespálenou naftou.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Bíle to hulí studený, jak se to trochu ohřeje tak to hulí to černě... A někdy to ani bíle nehulí... Tahle mi loni začal blbnou bagr 3válec(malý kráčedlo), najednou jedna noha od výfuku černá a za studena vůbec nic... Nakonec jeden vstřik úplně po smrti, jeden tak napůl, jeden dobrej, na chodu nebylo nic moc poznat...
-
Asi jo, nechal bych udělat vstřikovače ale já si myslím, teda záleží kolik do toho chcete investovat já osobně bych nechal udělat hlavu do go prostě komplet. Záleží jak na tom budou vypadat vstřikovače a jak to bude kouřit. U nás co jsem tam dělal, taky dělali crystala 120 a na hlavu se vysrali, jako ventily nějak počochtali v hlavě, ale traktor špatně chytal i s go čerpadlem. Tak v zimě si stěžovali že to špatně chytal tak to rozdělal jinej kluk a zjistil že jsou utopené ventily v hlavě a pružiny jsou dost volný. Nechala se udělat hlava go a motor pak jinak startoval na vokuleni. Samozřejmě v létě chytal docela dobře, ale jak přišla zima to bylo přemlouvání. Furt musel bejt na vohřejvaku.
-
Dobrej motor u traktoru poznáte až v zimě jak bude teplota padat jak půjde dobře nastartovat bez ohřívání, jestli se rozeběhne hned na všechny 4 atd. Přeju hodně zdaru s motorem.
No tak dneska jsme zkoušeli vstřikovače. všechny úplně super, žadné ukapavání, otevirací tlaky přesně tak jak je uvedeno v návodu 242 - 250atm...
No tak sem zase vytáhl čerpadlo a posílám znova na reklamaci do Motorpalu... Už mě z toho asi klepne
No tak sem zase vytáhl čerpadlo a posílám znova na reklamaci do Motorpalu... Už mě z toho asi klepne
-
Já bych ještě třeba zkusil seřídit ventily,ale co bych opravdu zkusil sundat výfukové potrubí s turbem, zaslepit přívod oleje a nastartovat a dívat se který válec kouří a na ty se zaměřit a nebo když jste měřili kompresi tak tam byl jeden slabší a do něj bych dal trochu oleje, no a pokud se zvedne je to krouzkama a pokud ne, tak je to ventilama
Každopádně děkuji za každou cennou radu, ale prostě mě nejde do hlavy to, že motor před opravou čerpadla nekouřil a teď, po GO čerpadla kouří
Pokud to je opravdu někde v palivové trase tak to může být už jen špatně seřízené čerpadlo, vstřiky to zřejmě nebudou po dnešní kontrole...
Pokud to je opravdu někde v palivové trase tak to může být už jen špatně seřízené čerpadlo, vstřiky to zřejmě nebudou po dnešní kontrole...