No o 100A jsem nic nepsal, nicméně 60A není problém odebírat, stačí si dát pracovní světla na halogenové žárovky a už to lítá. Stejně jako větráky, ty berou, každý, na druhou rychlost 10A, což už je 20A jenom větráky. Já tam mám voltmetr a jsem maximálně spokojený, ten stačí napojit vodičem o síle 1mm2 a stačí to bohatě a ukáže to přesně jestli altík dobíjí nebo už šťavím baterku.jojo7011 píše:Neblbni 100A ti na tom traktore nema co zobrat. Jedine starter tak 300A na moment startu. A este furt tam mozes dat bocnik.
Spínací skříňka
Moderátor: Lukashil
- -sheppard-
Re: Spínací skříňka
Zetor 7211 Tunis
Jenže stačí trochu horší spínačka a už to fixluje. To bys to musel mít přímo na baterce buď přes rele neby stále vypínat bateriák. Navíc jestli to dobíjí poznáš i bez měření.
- -sheppard-
No tak při takovém odběru by mohla být ta spínačka sebelepší a stejně by to shořelo, to je jasné snad všem. A taky se dá zjistit kolik ampér se dá pustit přes takovou či onakou spínačku. Tady na forum, si myslím, všichni ví že nějaké větší spotřebiče, ať už pracovní světla či zmiňované ventilátory, potřebují relátko právě proto, aby nepřetěžovali spínačku. A ktomu dobíjení, já jsem nepsal o tom že používam voltmetr na to abych poznal jestli to dobijí nebo ne, psal jsem o tom že podle toho voltmetru sleduju jestli ještě traktor napájí altík nebo už cucám baterku a při dalším startu se dočkám jen cvaknuti startéru.
Zetor 7211 Tunis