STK - traktor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Lukashil

Re: STK - traktor

#271 Nový příspěvek od Lukashil »

no nevím jeden čas chtěli na stk i zadní mlhovku na traktoru a najednou je to přešlo....
Stydím se za tuto zem

z4011be

#272 Nový příspěvek od z4011be »

ta mlhovka na traktorech byla buď nějaká místní, krajová specialita nebo sice celorepublikový výmysl, ale trvající velmi krátce.
Nikde v okolí klasický zetor se zadní mlhovkou k vidění není

Lukashil

#273 Nový příspěvek od Lukashil »

krásně ten nesmysl se zadní mlhovkou byl vidět na pár traktorech řady 3320 - 7340 kde z výroby byla (stejně jako na zts 8211 - 16245).
ale tuším že to byly traktory vyrobené pouze v jednom roce
Stydím se za tuto zem

z4011be

#274 Nový příspěvek od z4011be »

omlouvám se za nepřesné vyjádření, ale měl jsem na mysli, že jsem neviděl domontovanou zadní mlhovku na klasických zetorech (tj. do 7745). Domontovanou tak jako se musely dodělávat na osobáky, které je neměly z výroby

Lukashil

#275 Nový příspěvek od Lukashil »

tak to jsem viděl pouze jednu 5211 co patřila autoškole měl na obou stranách ale ne nad světly ale dole na konci blatníku.
bylo to v horkách nad jizerou.
Stydím se za tuto zem

Franta.cz

#276 Nový příspěvek od Franta.cz »

Lukashil píše:zajímalo by mě jak je to u nás, popř jak musí být zástěrky dlouhé
Nezajímá tě jak to je, ale jak to bylo v době prvního přihlášení traktoru k provozu.Ale máš štěstí, že máš kamarády co to pamatují, nebo vědí kde mají hledat :)
Autentické zápiskyz roku cca 1990
Obrázek

kybl

#277 Nový příspěvek od kybl »

dosti jim vadi kdyz je odrazka na zasterce ale kdyz pod ni das plech a je pridelana na zasterce- viz.odkaz-origo tak to nevadi pritom furt mluvi ze ma byt odrazka na pevne casti http://www.zetor-shop.cz/cz/menu/2405/n ... terka-par/

bobes

#278 Nový příspěvek od bobes »

V ČR ty lapače nečistot už v novém zákoně nejsou. Horší bude jak psal Lukáš s tím číslem rámu. Taky mám na konzole XXXX a na štítku 00XXXX ale mám to i v TP a ORV. Technik říkal, že neví jak to budou řešit. Mají to tak všichni, tak snad dá Zetor nějaké vyjádření.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

Lukashil

#279 Nový příspěvek od Lukashil »

a to samé s vlekem na ramu xxxxx ale v tp 73-xxxxx už jsem to řešil i s bss ty o tom moc nevědi a na urade mi rekli ze to tam nektere urady chteli driv dovyrazit at to neresim
Stydím se za tuto zem

bobes

#280 Nový příspěvek od bobes »

Jo to samé na Paj -1 . Tam je v TP 10-XXXX a na štítku a přívěsu XXXX. U Zetora 25 to samé. V TP je 25-xxxxx a na traktoru xxxxx. To mám vše s původními doklady od výroby nic bastlené.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

indza

#281 Nový příspěvek od indza »

K tématu čísla na konzole nápravy připojím svoji zkušenost:
Kupoval jsem zetorka, nezkontroloval čísla a jel jsem na evidenčku. Konzola nápravy vyměněná za novou a bez čísla. Obrovský problém. Prodávající se k tomu naštěstí postavil čelem a vyrazil na příslušný odbor dopravy. Vyrazit tam stávající číslo nepovolili, a traktoru bylo přiděleno nové úřední 17 místné VIN s následujícím komentářem "magistrát přiděluje na vozidlo úřední VIN a povoluje jeho vyražení náhradní technologií na místě obvyklém pro VIN. Ražba musí být provedena arabskými číslicemi a písmeny latinské abecedy o výšce nejméně 4 mm. Mezery mezi vyráženými písmeny a číslicemi musí být přiměřené, nejméně však zaručující, že jednotlivé znaky se nebudou vzájemně dotýkat. Ražba musí být provedena v řádku za sebou podle přímé šablony, popř. ve dvou řádcích z důvodu nedostatku místa..." Navíc požadovali i výrobní štítek s novým číslem. Největší problém byl sehnat raznice písmen, ta náhradní technologie už byla jednoduchá.
Jinak se tomuto tématu věnuje metodický pokyn ministerstva dopravy č. 5/2002:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/154148B ... /0/73p.pdf
Výměně části karoserie se věnuje článek 10 -stávající číslo se jen nově vyrazí na vyměněnou část, akorát mi z toho není jasné, jestli si to může člověk udělat sám, nebo k tomu potřebuje papír z úřadu.
Chápu, že tohle neřeší kšeftování s papíry nebo použití dílu s vyraženým číslem, ale snad by to šlo "napasovat".

Lukashil

#282 Nový příspěvek od Lukashil »

použitý díl je to samé jen musíš mít kupní smlouvu na ten díl a kód na něm nesmí pocházet z trestné činnosti.
sám si nemůžeš udělat nic protože bys kapitalistický totalitní režim ochudil minimálně o 2000 kč.
Stydím se za tuto zem

indza

#283 Nový příspěvek od indza »

No právě že u té mé anabáze nikdo neřešil, kdo tam to číslo vyrazí, všem to bylo jedno. Jen jsem musel dodržet pokyny v rozhodnutí úřadu.

Lukashil

#284 Nový příspěvek od Lukashil »

netuší, nevím ale i pokud vyrazíš sám na tu stk musíš aby to zkontrolovali (stejně jako když si sám namontuješ tažné zařízení).
prostě žijeme v době kdy ani opravář není kvalifikovaná osoba na to, aby si namontoval maják, tažné zařízení, nebo 4krát flákl do raznice....

každopádně pořád platí to, že i kdyby ti podezřelý traktor zabavili a nenašli tam ultrazvukem jiný vin, než tvůj, popř. žádný z okolo vyražených nebyl z kradeného traktoru, tak si uděláš kolečko úřad stk úřad a traktor ti musej vrátit.
dřív to byl dovolený postup takže pokud nebudeš křičet že jsi to razil ty sám ale budeš trvat na tom že jsi takto traktor přivezl a nebudeš s úředníkem úhlavní nepřítel, neměl bys mít problém, mě vždy ochotně poradili a v rámci jejich sil pomohli (za předpokladu že je vše legální).

o zabavení mluvím proto, protože údajně (jedna paní povídala) musej STK vozidla s podezřením na padělání identifikačních znaků hlásit policii.
Stydím se za tuto zem

liborko

#285 Nový příspěvek od liborko »

No bude to zajímavé jak to bude po novém, já osobně mám z TK docela strach,čeká mě na mé 6911 v 11/2016. U nás v okolí je tu jen jedna STK na traktory a dělaj tam samí magoři kteří si na starších strojích vždy vysloveně smlsnou tzn. bez "daru" neprojdeš. Velký štítek na nádrži jsem teď musel sehnat nový a přebouchat jelikož mi tam nesedělo číslo rámu (VIN) protože byl měněný v roce 91 a soudruzi nějaká ta čísla vůbec neřešili,takže to už je jakštakš v cajku,ale teď jsem ještě zase zjistil,že štítek na kabině mám s číslem BK 5918 kdežto v TP mám BK 6918,takže kabina už musela být v jzd měněná :(
--Zetor 6911 r.v.1/1979--

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“