Výstražná světla - nová elektrika zetor
Moderátor: Lukashil
-
Re: Výstražná světla - nová elektrika zetor
nechápu toto:
při spojení kabelů pro blinkry traktoru a vleku to na traktoru funguje stejně jako na té škodovce.
zkus mi to nějak vysvětlit..díky..
při spojení kabelů pro blinkry traktoru a vleku to na traktoru funguje stejně jako na té škodovce.
zkus mi to nějak vysvětlit..díky..
To máš jednoduchý při použití lukase ze škodovky nebudeš kam mít zapojit 3 kabely okruhu pro přívěs. Tedy ti půjdou blinkry jen na traktoru.
-
takže pujdu touto variantou
https://www.google.cz/search?rlz=1C1GCE ... qw4pYzthAM:
plus na přerušovač a pak do lukase a páčka mi to pustí bud vlevo nebo vpravo.
https://www.google.cz/search?rlz=1C1GCE ... qw4pYzthAM:
plus na přerušovač a pak do lukase a páčka mi to pustí bud vlevo nebo vpravo.
Takhle jsou zapojený všechny směrovky tím si nijak nepomůžeš. Rozdíl je v tom, že škodovka má jeden okruh směrovek. Traktor 2. Jeden pro traktor a druhý pro vlek. Rozdíl je právě v tom lukasu, přerušovače jsou stejný. Takže musíš spojit L(P) traktoru s L(P) vleku. Jeden nezapojíš nebudeš mít kam.
správně, tenkej bílej, tenkej žlutej a ještě jeden ti zbydou.
ten jeden plonkovej vedl na přerušovač ten zrušíš a ten bílej připojíš k jenomu blinkru traktoru a žlutej k druhýmu (teď nevím kterej je levej ale na to přijdeš s připojenym vlekem)
ten jeden plonkovej vedl na přerušovač ten zrušíš a ten bílej připojíš k jenomu blinkru traktoru a žlutej k druhýmu (teď nevím kterej je levej ale na to přijdeš s připojenym vlekem)
Stydím se za tuto zem
-
chápu i nechápu, zeptám se:
těmi 3. kablíky myslíte origo el. svazek zetoru, že jo?
ta svorkovnice má tech 8 pinů a aby mi to vše fungovalo zapojím všechny, že jo, tak jak jsem psal dnes-dle knihy škoda( viz muj dnešní 1. příspěvek)
těmi 3. kablíky myslíte origo el. svazek zetoru, že jo?
ta svorkovnice má tech 8 pinů a aby mi to vše fungovalo zapojím všechny, že jo, tak jak jsem psal dnes-dle knihy škoda( viz muj dnešní 1. příspěvek)
Tak znovu škodovka má 3 kabely (přívod, L, P) Traktor 6 (2x přívod, 2xL, 2xP). Prostě lukas ze škodovky nemá ten druhý okruh který se u traktoru využívá pro vlek. Najdi si schéma od zetoru pak to třeba pochopíš.
-
myslíš jako že lukas zetor má 2 koncovky a lukas škoda jen jednu 8 pinovou. jo chápu.
http://zemedelskestrojekrajsky.cz/index ... cts_id=662
já mám tento 8 pin , do toho nastrkám jen koncovky s dráty. nemám tam totiž tu protipatici co ja na svazku zetor pod palubovkou..
https://www.google.cz/search?rlz=1C1GCE ... WOvXiCOO3M:
http://zemedelskestrojekrajsky.cz/index ... cts_id=662
já mám tento 8 pin , do toho nastrkám jen koncovky s dráty. nemám tam totiž tu protipatici co ja na svazku zetor pod palubovkou..
https://www.google.cz/search?rlz=1C1GCE ... WOvXiCOO3M:
Ne nechápeš, o ty koncovky ani tak moc nejde. Ale o to, že ty lukasy jsou "jiný". Škodovácký má jen 8pinů/kabelů, zetorácký 11. Prostě se podívej do schámatu zetoru jak má zapojený směrovky. Pak je taky jinej ten plech u škodovky na něj přiděláš ještě druhý lukas pro stěrače + má vyhazování blinkru volantem.
škodovka má blinkry vleku (vývody do zásuvky) spojený s blinkry auta.
zetorácký lukas spíná jeden plus z přerušovače s traktorovým blinkrem, a druhý s vývodem do zásuvky.
chápeš?
zetorácký lukas spíná jeden plus z přerušovače s traktorovým blinkrem, a druhý s vývodem do zásuvky.
chápeš?
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
Ten přepínač lucas ze škody by se dal taky použít ale musel bys mít elektronický přerušovač, tam stačí jen jeden okruh na přepínaní levá pravá ale zase nevím zda by pasoval do zetoru. Ale pokud máš klasický přerušovač (váleček) tak potřebuješ přepínač lucas na zetory tam máš dva okruhy jeden je na traktor a ten druhy je na vlek.
Zetor 7211 Tunis
hloupost funguje to i na klasický přešovač, škodovka ho měla stejný jako zetor, využívala oba okruhy kvůli varovkám
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
jaké oba okruhy využívala, na přerušovači nebo na lucasi, protože o pár přispěvku nazpět jste psali že lucas ze škody má jen jeden okruh na blinkry...
Zetor 7211 Tunis
oba okruhy z přerušovače.
řešilo se to o pár stránek zpět ohledně zapojení varovek.
prostě tam napsauje ten lucas ze škodovky ale musí z konektorů ty dva vývody co byly do zásuvky pro vlek připojet na vývody pro blinkry traktoru (levý s levým a pravý s pravým)
pokud dá elektronický přerušovač z feldy se 4mi vývody musí k němu ještě přivést kostru a ze 4tého vývodu si napojí kontrolku vleku
vždy žasnu když někomu opravuji elektriku na traktoru kde se šťoural nějaký "googlíř"
řešilo se to o pár stránek zpět ohledně zapojení varovek.
prostě tam napsauje ten lucas ze škodovky ale musí z konektorů ty dva vývody co byly do zásuvky pro vlek připojet na vývody pro blinkry traktoru (levý s levým a pravý s pravým)
pokud dá elektronický přerušovač z feldy se 4mi vývody musí k němu ještě přivést kostru a ze 4tého vývodu si napojí kontrolku vleku
vždy žasnu když někomu opravuji elektriku na traktoru kde se šťoural nějaký "googlíř"
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
No tak já tomu rozumím dost dobře, ale jenom mě zmátlo že jste řešili dva okruhy na lucasi a najednou si začal o přerušovači...
edit: páč si taky dělám novou elektriku na 7211 a dávám si tam elektronický přerušovač aev3004.01 a tam využiju jen jeden okruh na lucasi
edit: páč si taky dělám novou elektriku na 7211 a dávám si tam elektronický přerušovač aev3004.01 a tam využiju jen jeden okruh na lucasi
Zetor 7211 Tunis