Výstražná světla - nová elektrika zetor
Moderátor: Lukashil
Re: Jak zapojit výstražná světla na Zetoru ?
ted zrovna resim blinkry na me 100 crystalu.a popravde sem stoho jelen asi nejspis tam dam rele s felicie at to něco snese ale kdybys nahodou vedel o schematu stimto relem uvital bych..elektřina není zrovna moje silna stranka ,takze ty blinkry zapojuju vždycky pokus omyl,ale na supru sem to zmakl a vse frci ale utoho crystala nejak moc kablu:D
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
jj crystal má taky dva okruhy s kontrolkou na vlek
tam to musíš udělat na origo přerušovač tak jak to bylo
pokud chceš varovný bude to stejným způsobm jaký jsme popsal výše
Stydím se za tuto zem
aha tak tojsi me moc nepotesil noco no dam novy prerusovac a uvidíme:)Lukashil píše:jj crystal má taky dva okruhy s kontrolkou na vlek
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Re: Výstražná světla - nová elektrika zetor
opet téma zapojeni ampermetru..dneska jsem koupil novy..a jsou nanem +L a +B co kcemu a přes co???diky za info
+B by som dal na akumulátor, ale či je to správne zistíš, až keď to vyskúšaš.
Ahoj chlapy,
teď to zrovna řeším u Deutze to zapojení a narazil jsem na tento přerušovač, třeba by se vám hodil http://www.automarket-sukorady.cz/autom ... EV-3004-01
teď to zrovna řeším u Deutze to zapojení a narazil jsem na tento přerušovač, třeba by se vám hodil http://www.automarket-sukorady.cz/autom ... EV-3004-01
ano je to zetorem používaný a mnou několikrát ozkoušený přerušovač
výhody jsou v tom, že je o něco jednodušší zapojení a má signalizaci pro první a druhý přívěs.
nevyýhody: musí být dobře ukostřen (spousta potíží navíc (v mém případě zetor 16245)
oproti mému zápojení lze tento přerušovač při zkratu na přívěsu velmi lehce vypálit
kontrolky přívěsů probliknou jen velmi krátce a za sluníčka to ani nepostřehnete, takže pak kontrolku různě zakrýváte abyste si dělali stín což velmi odvádí pozornost od řízení vozidla !
oproti mému zapojení je výrazně dražší
u zetorů uř 1 (i starších crystalů) musíte stejně předělat zapojení blinkrů (hlavně vývody pro zásuvku)
výhody jsou v tom, že je o něco jednodušší zapojení a má signalizaci pro první a druhý přívěs.
nevyýhody: musí být dobře ukostřen (spousta potíží navíc (v mém případě zetor 16245)
oproti mému zápojení lze tento přerušovač při zkratu na přívěsu velmi lehce vypálit
kontrolky přívěsů probliknou jen velmi krátce a za sluníčka to ani nepostřehnete, takže pak kontrolku různě zakrýváte abyste si dělali stín což velmi odvádí pozornost od řízení vozidla !
oproti mému zapojení je výrazně dražší
u zetorů uř 1 (i starších crystalů) musíte stejně předělat zapojení blinkrů (hlavně vývody pro zásuvku)
Stydím se za tuto zem
Jasný jen jsem to sem dal, aby kluci měli z čeho vybírat, já mám přerušovač od bosche, a spínač výstražných hella a to dávat do kupy je taky věc, už se v tom hrabu celej den , výstražný už mi jdou ale ještě řeším klasické blinkry, taky to má už seriově dělané kontrolky na přívěsy.
Elektrice rozumím jak ...... no zapojím tažné, alternátor, světla ale s blinkry taky pořád bojuju :-)
Elektrice rozumím jak ...... no zapojím tažné, alternátor, světla ale s blinkry taky pořád bojuju :-)
každý máme svůj zádrhel v elektrice, já se nepřehoupl přes cyklovač stěračů...
Stydím se za tuto zem
ten já naštěstí na D25ce ani na D40ce nemám ( mám kabrio ) a na jelenu je ale funguje :-) i když tam trochu zlobí kostra .
A co ti tam nefunguje?
A co ti tam nefunguje?
Dnes jsem zapojil dobíjení na Z6911. Jenže od té doby se regulátor dobíjení uplně rozpálí nejvíce od 1000 ot. kdy začne alternator dobíjet.. ale kontrolka dobíjení nezhasne. Typuji, že jsem oddělal regulator, jelikož jsem napojil DF z alternatoru na D+ u regulatoru dobijeni. Je to tak?
Zetor 25A r.v. 1956
Ak prehodíš káble medzi D+ a DF nemalo by sa nič stať, až na to kúrenie.
Nakonec jsem opravdu zjistil, že jsem odpálil diody v alternátoru. No nic doma jsme měli repasovaný 14V 35A tak jsem tam dal a podle návodu už správně zapojil, dal nový regulátor dobíjení, protože ten jsem taky spálil. Ale ta kontrolka pořád ne a ne zhasnout. Ampérmetr ukazuje, že dobíjí( ručička se vychyluje k +) . Už si nevím rady, tak jsem kontrolku vyřadil prozatím.
Kdyby jste někdo věděl proč kontrolka nezhasne, sem s tím. Jsem rád za každou radu a odpověď.
Kdyby jste někdo věděl proč kontrolka nezhasne, sem s tím. Jsem rád za každou radu a odpověď.
Zetor 25A r.v. 1956
Kombinacia kontrolky a ampermetra je skor komplikacia. Bud tam mat kontrolku, alebo ampermeter.
Tady vlastně fungovalo vše. Jak jsem to odpojil a zapojil nově (dal nový alternátor a nové regulační relé) tak to nezhasne.
Co máme 5748 , tak tam je kupodivu originální elektroinstalace, jelikož jí máme od nové. Tam taky je ampérmetr , potom kontrolka dobíjení a mazání. Vše je v pořádku.
Co máme 5748 , tak tam je kupodivu originální elektroinstalace, jelikož jí máme od nové. Tam taky je ampérmetr , potom kontrolka dobíjení a mazání. Vše je v pořádku.
Zetor 25A r.v. 1956