Nospin EATON alias samosvor PHN

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
jaro super50

Re: Nospin EATON alias samosvor PHN

#196 Nový příspěvek od jaro super50 »

A aky je rozdiel medzi novým typom a starším typom uzávierky viete niegdo povedať?

pepanek

#197 Nový příspěvek od pepanek »

Tak jsem to drobet nastudoval a myslím že min. v tvaru zubů hnací i hnané spojky, u starého se vymezuje podložkama z boku a nemá zvlášť opěrný kroužek pružiny. Detailů samozřejmě může být víc, viděl jsem jen jeden druh a druhý na fotkách

Přemo

#198 Nový příspěvek od Přemo »

zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Blaf

#199 Nový příspěvek od Blaf »

Zdravím, mám k dispozici starší nospin, ale nejsem si jistý, jestli jeho stav stojí za montáž. Vypadá ještě o něco opotřebenější než tu dával fotky jojo7011. Je tu někdo, kdo mi dokáže ze zkušenosti říci, jestli ještě budu slušně fungovat nebo už to má za sebou? Pokud bude třeba můžu přihodit další fotky. Díky :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zetor 6245 + Třeboňská nástavba

jojo7011

#200 Nový příspěvek od jojo7011 »

Nedal si fotky toho najdolezitejsieho. A to su fotky zavitov pruzin ked je komplet poskladany. U stareho typu su pruziny hrubsie a zavity zvyknu vyliezt vonku kde ich natiahne a potom sa na seba naskaladaju zavity tak, ze uz nieje dostatocna medzera do ktorej by odtlacilo zobuve spojky. Teda nemoze rozopnut a ukruti poolosi. Novy typ ma spruzinu tensiu a na miskach ma taky falc do ktoreho sada vonkajsi koniec zavitu pruziny. Ten falc zabrani zavitu pruziny aby vyliezol vonku.

Blaf

#201 Nový příspěvek od Blaf »

Aha, ale bohužel takovou fotku nemám, mám jen foto původního stavu před umytím s jednou pružinou, druhá je totiž zlomená (ta byla zvlášť). Myslel jsem, že koupím obě pružiny nové:

https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... -50453143/
Jen ty moje jsou zbroušené pro lepší dosednutí v miskách oproti těm od Nekvindy.

Evidentně mám ten starší typ, falc proti vyskočení pružiny tam není, průměr drátu mé pružiny je 5mm.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

jojo7011

#202 Nový příspěvek od jojo7011 »

Ta pruzina vyzera byt v poriadku. Ked ho zlozis tak skusna obidvoch stranach difu ( najprv jednu, potm druhu ) srubovakmi zapacit na zubovu spojku tak aby si pruzinu stlacil nadoraz. A sleduj ci je vzniknuta medzera dostatocne siroka nato aby umoznila pretocenie spojky.

Blaf

#203 Nový příspěvek od Blaf »

U té jedné pružiny právě kus závitu chybí. O víkendu snad budu mít jinou použitou, ale celou, tak to pak zkusím.

Blaf

#204 Nový příspěvek od Blaf »

Tak pružiny už mám, starší, ale vypadají OK. Nepamatuješ si prosím na jakou míru ho mám stáhnout před šroubovákovým testem? :) Nemám u sebe klec diferáku abych si to odměřil. díky

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Blaf

#205 Nový příspěvek od Blaf »

Takže jsem se k tomu konečně dostal. Podle klece po odečtení kluzných podložek vychází míra stažení na cca 84mm. Stahl jsem na cca 83,5mm a zkusil roztáhnout, na obou stranách to jde v pohodě tak aby se mohly zuby minout, takže asi dobrý. Co se týče opotřebení zubů, bál jsem se, že mají hodně osmekané hrany, ale když jsem si je prohlédl pořádně, tak je místy vidět i původní neoleštěný povrch, takže bude asi ještě OK. Čas ukáže.

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“