Nospin EATON alias samosvor PHN
Moderátor: Lukashil
-
Re: Nospin EATON alias samosvor PHN
A aky je rozdiel medzi novým typom a starším typom uzávierky viete niegdo povedať?
Tak jsem to drobet nastudoval a myslím že min. v tvaru zubů hnací i hnané spojky, u starého se vymezuje podložkama z boku a nemá zvlášť opěrný kroužek pružiny. Detailů samozřejmě může být víc, viděl jsem jen jeden druh a druhý na fotkách
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Zdravím, mám k dispozici starší nospin, ale nejsem si jistý, jestli jeho stav stojí za montáž. Vypadá ještě o něco opotřebenější než tu dával fotky jojo7011. Je tu někdo, kdo mi dokáže ze zkušenosti říci, jestli ještě budu slušně fungovat nebo už to má za sebou? Pokud bude třeba můžu přihodit další fotky. Díky
Zetor 6245 + Třeboňská nástavba
Nedal si fotky toho najdolezitejsieho. A to su fotky zavitov pruzin ked je komplet poskladany. U stareho typu su pruziny hrubsie a zavity zvyknu vyliezt vonku kde ich natiahne a potom sa na seba naskaladaju zavity tak, ze uz nieje dostatocna medzera do ktorej by odtlacilo zobuve spojky. Teda nemoze rozopnut a ukruti poolosi. Novy typ ma spruzinu tensiu a na miskach ma taky falc do ktoreho sada vonkajsi koniec zavitu pruziny. Ten falc zabrani zavitu pruziny aby vyliezol vonku.
Aha, ale bohužel takovou fotku nemám, mám jen foto původního stavu před umytím s jednou pružinou, druhá je totiž zlomená (ta byla zvlášť). Myslel jsem, že koupím obě pružiny nové:
https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... -50453143/
Jen ty moje jsou zbroušené pro lepší dosednutí v miskách oproti těm od Nekvindy.
Evidentně mám ten starší typ, falc proti vyskočení pružiny tam není, průměr drátu mé pružiny je 5mm.
https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... -50453143/
Jen ty moje jsou zbroušené pro lepší dosednutí v miskách oproti těm od Nekvindy.
Evidentně mám ten starší typ, falc proti vyskočení pružiny tam není, průměr drátu mé pružiny je 5mm.
Ta pruzina vyzera byt v poriadku. Ked ho zlozis tak skusna obidvoch stranach difu ( najprv jednu, potm druhu ) srubovakmi zapacit na zubovu spojku tak aby si pruzinu stlacil nadoraz. A sleduj ci je vzniknuta medzera dostatocne siroka nato aby umoznila pretocenie spojky.
U té jedné pružiny právě kus závitu chybí. O víkendu snad budu mít jinou použitou, ale celou, tak to pak zkusím.
Tak pružiny už mám, starší, ale vypadají OK. Nepamatuješ si prosím na jakou míru ho mám stáhnout před šroubovákovým testem? Nemám u sebe klec diferáku abych si to odměřil. díky
Takže jsem se k tomu konečně dostal. Podle klece po odečtení kluzných podložek vychází míra stažení na cca 84mm. Stahl jsem na cca 83,5mm a zkusil roztáhnout, na obou stranách to jde v pohodě tak aby se mohly zuby minout, takže asi dobrý. Co se týče opotřebení zubů, bál jsem se, že mají hodně osmekané hrany, ale když jsem si je prohlédl pořádně, tak je místy vidět i původní neoleštěný povrch, takže bude asi ještě OK. Čas ukáže.