Nospin EATON alias samosvor PHN

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
klingacikx

Re: Nospin EATON alias samosvor PHN

#166 Nový příspěvek od klingacikx »

Podvihnúť prednú nápravu, zaradiť náhon a pootočiť jedným predným kolesom, ak sa bude to druhé otáčať opačne ako to s ktorím sa točí tak tam samosvor nieje. Alebo vyskúšať v teréne :) či sa budú oba predné kolesá pri preklzovaní rovnako odvaľovať.

fastluk

#167 Nový příspěvek od fastluk »

klingacikx píše:Podvihnúť prednú nápravu, zaradiť náhon a pootočiť jedným predným kolesom, ak sa bude to druhé otáčať opačne ako to s ktorím sa točí tak tam samosvor nieje. Alebo vyskúšať v teréne :) či sa budú oba predné kolesá pri preklzovaní rovnako odvaľovať.
dik

pavel z tabora

#168 Nový příspěvek od pavel z tabora »

Dobry den, uvažuji o koupi a montáži nospinu do těžké přední nápravy na zetor 69xx, napište někdo stručný popis co všechno je třeba rozebrat nebo nějaké foto , prostě JAK NA TO,

pavel sk

#169 Nový příspěvek od pavel sk »

Montaz na traktor neni nejak pracna. Akurat treba dat dole samotne koleso, yybyt lavy gulovy cap spojovacky, pripadne aj cap na riadiacej tyci, vypustit olej s difu. Predtym trena podlozit traktor pod stred napravy. Lavu nohavicu s reduktorom uviazat na zirafu alebo nejaky pojazdny hupcuk, odsrobovat obvodove sroby ktore spojuju polovice napravy k sebe a vytiahnut to von. Potom vybrat samotny diferak. Na stole treba rozobrat klietku diferenciala (predtym si treba oznacit vzajomnu polohu oboch polovis klietky) Vykochat planetove kolesa a satelity s toho von. Samosvor vlozit do kliety a riadne ju utiahnut a sroby zaistit. Az potom sa moze so samosvoru vybrat stahovaci srob ktory ho drzi pohromade aby sa nerozpadol pri dodani. Spatna montaz je opacny postup demontaze. Ak som na nieco zabudol tak ma opravte. Uz som davno nerozoberal predok :smich:

dream

#170 Nový příspěvek od dream »

8) (Len neviem :-/ ,ale ja som koleso s reduktora nezhadzoval... ;-) )

pavel sk

#171 Nový příspěvek od pavel sk »

Neni to nutne pokial ma clovek na to zirafu alebo aspon paletak vozik prip. vysokozdvizku. Napisal som to len pre odlahcenie bremena. Inak to dvihat v rukach to neni bohviečo :smich:

pavolmakys

#172 Nový příspěvek od pavolmakys »

No pri tychto zimach a neustalom hrabani v snehu zacinam rozmyslat o Nonspine. Len sa chcem spytat. Kamarat ho ma a sa mi zda ze aj pri vypnutom predku mu kolesa na asfalte zanechaju stopy. Alebo ak namieste sa pomaly otacam, tak vidno ako niektore z kolies sa klze, jednoducho akokeby niekto branil prednym kolesam sa otacat nerovnako. To asi nie je ok? Pri vypnutom predku, by mali ist kazde koleso svojou rychlostou, nie? teda chcem povedat, ze ak vypnem predny nahon, na kolesach by som nemal spozorovat nejaku odlisnost od spravania sa bez NONSPINU?
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

Míšánek

#173 Nový příspěvek od Míšánek »

Taky přihodím dotaz - dá se nospin diferák sehnat i do Crystalů, tzn. do uř2? Zatím jsem našel samotnou vložku pouze do uř1 bohužel...

pavel sk

#174 Nový příspěvek od pavel sk »

Ano da. Je uvedena aj v katalogu ND.

Míšánek

#175 Nový příspěvek od Míšánek »

Předpokládám, že je jedno jestli je o "nultou" řadu, tzn. 100 nebo 101 nebo 102, ne? Mně se jedná konkrétně o 100, resp. 8045

Martin90

#176 Nový příspěvek od Martin90 »

Míšánek píše:Předpokládám, že je jedno jestli je o "nultou" řadu, tzn. 100 nebo 101 nebo 102, ne? Mně se jedná konkrétně o 100, resp. 8045
Majory (UŘI) s českou těžkou nápravou i Crystaly (UŘII) i UŘIII s českou nápravou mají stejný automatický diferenciál NOSPIN s katalogovým číslem 5045-3140.
pavolmakys píše:No pri tychto zimach a neustalom hrabani v snehu zacinam rozmyslat o Nonspine. Len sa chcem spytat. Kamarat ho ma a sa mi zda ze aj pri vypnutom predku mu kolesa na asfalte zanechaju stopy. Alebo ak namieste sa pomaly otacam, tak vidno ako niektore z kolies sa klze, jednoducho akokeby niekto branil prednym kolesam sa otacat nerovnako. To asi nie je ok? Pri vypnutom predku, by mali ist kazde koleso svojou rychlostou, nie? teda chcem povedat, ze ak vypnem predny nahon, na kolesach by som nemal spozorovat nejaku odlisnost od spravania sa bez NONSPINU?
Neviděl jsem u nikoho, aby to tebou psaný jev nedělalo, v kombinaci se špatnými kulovými čepy ve spojovací tyči to pak dělá i nepěkné zvuky. Někdo mi říkal, že se mají přibrousit pružiny v tom diferenciálu, ale nevím. My máme doma NOSPIN na crystalu s nakladačem a při zapnutém předku to cítíš při zatáčení, že to má odpor. Čím máš traktor víc rozšířený a kola mají rozdílnější délku dráhy, tím je to markantnější. Jinak v létě v tom při plném rejdu cvaká, jak proskakuje ta zubová spojka. Ale musím říci, že traktor s tím jede na hlubokém sněhu jako tank 8).
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Míšánek

#177 Nový příspěvek od Míšánek »

Děkuju moc za odpověď. Jsem rád, že to tedy eventuelně nebude problém sehnat :) Nicméně ještě to promyslím. Nerad bych zbytečně trápil traktor, pokud bych nospin dostatečně nevyužil. Zase na druhou stranu až ho někdy budu potřebovat, tak bude pozdě nad tím přemýšlet... :smich:

Akorát nechápu, proč to tedy v žádném e-shopu neni vedeno i jako nd pro uř2. Všude to evidují jenom jako nd pro uř1 :zapomel:

Stanley20

#178 Nový příspěvek od Stanley20 »

Zdravim chlapi tak ten nospin pre mna uzavierka ja parádna vecička čo sa týka priechodnosti terénom alebo pri cúvani do kopca. Mne sa viac pozdáva ťažká
česka naprava zo samosvorom, kvôli 100% preneseniu krut. momentu na obidva kolesa a kvôli 100% brzde pri zapnutom PN. Carraro naprava nie je zla len
to už nie je 100% 4*4, ma večši rejd vykivna os je v osi hnacieho hriadeľa ale su na nu drahšie ND napr. dve koncove gulove čapy 100e.
A tie spominane divne zvuky zo zetorackej napravy zo samosvorom zposobuje ako v našom pripade ohlodane boky zubov uzavierky pri velkom zabere preskakovali zubi. Nam sa to stalo na 7745t r.v.96 kde bol namontovany samosvor už z Brna. Tak sme rozobrali dif. vybrusili boky zubov malou flexou tak
aby boli ostre kolme hrany aj ked sme cementovany povrch narušili, tak sme to nakoniec poskladali a bolo po probleme

Stanley20

#179 Nový příspěvek od Stanley20 »

Stanley20

#180 Nový příspěvek od Stanley20 »

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“