Aký traktor na 200 ha pôdy?
Moderátor: Lukashil
Re: Aký traktor na 200 ha pôdy?
Jako že jeden ar je 10x10m tedy sto metrů čtverečních a hektar je 100x100m tedy deset tisíc metrů čtverečních?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Přesně. Jinak 20 arom se na Hané říká taky měřica, což je tabulkově 1918m/2. Ale od dob císaře pána se to zaokrouhluje na 20ar, aby nám to pasovalo do hektaru.
gastly: ...20 arom se na Hané říká měřica...
Na Valašsku také.
Na Valašsku také.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nabízí se otázka, jestli tazatel opravdu shání na 200 ha jakože dvěstě hektarů tzn 2 000 000 m^2
A také ještě nebyla zodpovězena už dříve položená otázka, zda má tazatel v tomto oboru nějaké zkušenosti (nebo aspoň někoho, kdo je má). Také by mne zajímalo, jestli má představu, co všechno bude potřebovat a jaké investice s tím budou souviset (pokud se jedná skutečně o 200 ha). Z kontextu tohoto vlákna to vypadá, že v tom moc jasno nemá, ale možná je to jen můj dojem...
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
V tomto semestru jsme ve škole dělali projekt na podnik v rostlinné výrobě. Je to sice teorie, ale nakonec se na tom dá hezky demonstrovat co kolik stojí, kolik čeho bude potřeba atd. Kdyby si třeba tazatel chtěl přes zimu pohrát, je to od osevního postupu, přes pěstěbní technologie až po zisk a třeba bilanci organické hmoty -> http://user.mendelu.cz/xvaltyni/systemy/projekt.html
zajímalo by mě jak to nakonec dopadlo a jaký stroj jsi pořídil, popř. jak jsi s ním spokojený - i když teď asi nemáš moc času na forum protože je plná sezona a na 200ha se máš co otáčet.