zetor 4011 - diagnostika závady kompresoru
Moderátor: Lukashil
Re: zetor 4011 - diagnostika závady kompresoru
A už to bude fungovat,vsaďte se o co chcete.
Sanyo Drpepa mas to tu ako na dlani pre predstavu
Zdravím Vás kolegové, tak jsem se až dnes dostal k diagnostice závady kompresoru. 3 hodiny práce než jsem demontoval zasouvací páčku. Páčka je celá pokřivená, proto nešla snadno ven. tzn. že to vysvětluje tu tuhost, a za 2. červík který zajišťuje přesouvací vidlici byl volný, proto se kompresor nezapnul. V pondělí koupím zasouvací vidlici a dám dohromady co nejdříve
foto vidlice: http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/zeto ... 182713.jpg
foto vidlice: http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/zeto ... 182713.jpg
Ta zasuvacia tycka v minulosti asi dostala niejaau ranu ked ju tak ohlo.
to už se nedozvím, už jsem to tak koupil.
zdravím pánové. Včera jsem "konečně" zprovoznil kompresor . za 1. mám pocit, že když ucpu odfukové šroubení do vzdušníku, tak slyším takovém chrčení, jako by chtěl kompresor vyskočit. Znamená to, že je třeba vyměnit i přesouvací jímku? dá se jímka snadno vyměnit? (vidličku mám rovnou) a za 2. nevím jaký význam má to vybrání na zasouvací páce, ale volně se mi točí cca 180°C v kompresoru, a při krajních polohách, jako by páka dřela o ojnici na kompresoru. Děkuji
- Přílohy
-
- _vyrp11_6532950944-Zasouvaci-paka---Zetor.jpg (8.37 KiB) Zobrazeno 2217 x
a ten červíček co zajišťuje vidličku na přesouvání té zubové spojky jsi tam dal ?
jestli myslíš červíček na přesouvací páce, tak ano, nový včetně matky.
když jsem se díval na ozubení přsouvací objímky, tak mělo na výšku cca 4mm. Kdežto nové má daleko více viz. http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/ ... imka-Zetor
tak nevím proč se ti to pootáčí a ta objímka bude zralá na výměnu
objímka se dá vyměnit jednoduše? Jaký je postup?
ta zasouvací páčka se mi protáčí proto, protože se protáčí i připevňovací kus na zasouvací vidlici viz. foto
nevím jestli to tak má být, ale tím že se pootáčí i páčka (max. 180°C pak to naráží na blok motoru), tak mi začíná dřít o ojnici kompresoru.
nevím jestli to tak má být, ale tím že se pootáčí i páčka (max. 180°C pak to naráží na blok motoru), tak mi začíná dřít o ojnici kompresoru.
- Přílohy
-
- _vyrp13_6531950945-Prerusovaci-vidlice---Zetor.jpg (9.48 KiB) Zobrazeno 2211 x
no zrvna jednoduchý to není musí sundat přední víko motoru tam se dostaneš na rozvody který nastavýš na značky a pak vyndáš ozubené kolo ,které ti pohání čerpadlo, pak si označíš jak bylo na točený naftový čerpadlo a sundáš ho,potom by u vntiř kompresoru měla bejt jedna segerovka tu uvolníš a pak musíš vyndat celou hřídel co ti pohání čerpadlo ven a měl by si se naní dostat,drpepa píše:objímka se dá vyměnit jednoduše? Jaký je postup?
v označených místech to dře (nejspíše o hrany zas. páky)
- Přílohy
-
- _vyrp11_6532950944-Zasouvaci-paka---Zetor (1).jpg (9.06 KiB) Zobrazeno 2210 x
Naposledy upravil(a) drpepa dne úte úno 16, 2016 8:02 am, celkem upraveno 1 x.