převodovka Z 7045
Moderátor: Lukashil
Re: převodovka Z 7045
Predloha je spodna hriadel. Horna drazkova hriadel je vlastne hnana hriadel. Komplet synchron sa tiez musi vymedzovat na hriadeli kvoli axialnym vôlam. Spodna predloha je rovnaka. Ale treba pozriet katalog. pre istotu. Tak som pozrel do katalogu a aj spodna predloha je ina a aj kolesa na nej. Tak je to na prerabku celej prevodovky
Tak to se asi už vyplatí koupit novou převodovku a starou poslat do světa...pavel sk píše:Predloha je spodna hriadel. Horna drazkova hriadel je vlastne hnana hriadel. Komplet synchron sa tiez musi vymedzovat na hriadeli kvoli axialnym vôlam. Spodna predloha je rovnaka. Ale treba pozriet katalog. pre istotu. Tak som pozrel do katalogu a aj spodna predloha je ina a aj kolesa na nej. Tak je to na prerabku celej prevodovky
Asi tak nejak, a zase to radenie nejde tak zle a ani tazko ked je spravne nastavena brzdicka prevodovky a trochu sa to vie. Tie synchrony zasa taka slava niesu.
diky za odpovědi ,ja koupil převodovku se synchronama kola vypadaji dobře, akorad přesouvaci tyče řazeni maji vyběhanou dražku opotřebenim a na dně kusy rozbiteho ložiska cela převodovka ma uvnitř po stěnach takovy hruby černy loupajici se nanos nebyl tam zřejme převodovy olej ani to nejde po nem citit vypadato jako uvnitř motoru. při koupi mi řikali že je to s traktoru dovozu,traktor pracoval v lese s nastavbou.
To si akoze zohnal plne synchronizovanu prevodovku????
jo koupil a uz je rozebrana do šroubku tetka čistim kolečko po kolečky od toho nanosu,skoda neumim sem vložit foto třeba to nějak zmenšit a to ja neumim
chci se zeptat jak poznat při rozebrani že je synchron špatny??? oplati se tam vyměnit ty kameny na pružinkach za nove ,nebo raději nechat ty zaběhnuty ?
Ono by to chcelo vidiet v ako su stave. Na kamenoch byvaju vytlacene plôšky a unavene pruzinky.Niekedy sa kamene ani nenajdu v prevodovke . Takisto byvaju zjazdene synchonizacne brzdne kruzka (tie brondzove) a tiez jadro synchronu. Jadra rady aj praskaju. Riadne ocisti a riadne ich prezri pod svetlom. Byvaju tam male praskliny v miestach kde su vlozene kamene.
tak ty kamenie su odtlačene brondze vypadaji na pohled laika ok, na to jadro pozriem. a k čemu tam jsou ty kameny s pruzinama jakou to plni funkci?
Tie kamene su tam kvoli centracii a blokovaniu synchronizacnych kruzkov. Ked vypadnu tak radis ako bez synchronu a dostava zabrat jadro synchronu. Pri montazi je potrebne co najpresnejsie nastavenie radiacej vidlice (preto je delena u 4-5) a aj vymedzenia axialnej vole celej synchronizacie.
- Radek ZX10R
Pavle sk.mel bych dotaz-když tu mluvíš o tech kamnech tak mi taky vypadali a jak říkáš řadilo se jako bez sichronu.Když sem se dokopal ktomu to rozebrta a dat nové kameny,tak ted když řadim nahoru4-5 tak bez problemu de to krasne.Ale když řadim dolu5-4 tak tam nemužu 4dostat,a přes zuby to nejde proste to je jako kdybych tam byla nejaka aretace-a jen při vysokých otačkach když pak otačky spadnou tak tam skočí krasne.Muže to byt sinchron?nebo to je špatne nastavene?
Zalezi v akom to mas celkovom stave ten synchron. Ako mas nastaveny brzdicku prevodovky. S medziplynom ti to radi lahko? Ja uz so zvyku ale furt radim s medziplynom.
- Radek ZX10R
At dam meziplyn nebo ne,tak pořad jako kdyby to bylo zablombovane-a když to zkoušim na míste davat 5-4 a naopak tak to de normalne.Občas to tam skočí normalne,ale to je zřídka-je pravda že sem bez tech kamenu jezdil tak cca 5let.De oto že když jedu skopce a chceš pod kuchnout kvalt tak to tam neskočí.A když tam ty kameny nebyli tak sem dal meziplyn a4 sem tam aspoň dostal tedka jak kdy se tomu chce.A ten sinchron je trochu ometenej s1strany(myslim ty zoubky)natom bronzovim ozubení.
To som mal na mysli tie kružky s bronzu. Ak su na nich zatiahnute zubky tak ide cez ne tazko presuvna objimka na zaberove ozubenie. Spojka ti dobre vypina? Tie synchrony su dost chulostive na vymedzenie. A vidlica na nastavenie stredovej polohy. Pokial radi viac do niektorej strany tak zachadza hlboko a tazko sa preraduje, a zase do druhej strany ma tendenciu nedoradovat. Naposledy som ten synchron vymedzoval na 3 krat tak aby bol OK.
- Radek ZX10R
Spojka vystavuje dobře,nebo sem si nevšim že by se nejak projevovala.A vydličku sem nastavoval do středove polohy jak říkáš aby byla uprostřed sinchronu.Ale asi jak píšeš ten sichron bude ometenej,ešte se zkusim podívat natu br.převodovky jestli to pomuže-pač se mi to vůbec nechce kuchat a kor ted v zime.ale i tak dekuju za ifo.