měrka nádrž
Moderátor: Lukashil
Re: měrka nádrž
Možná proto se dělala ze dřeva.Je na ní ta hladina líp vidět.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Nedavno se to tady řešilo, tak dávejte pozor, je malá Z20-30 40l a velká Z40-69 70l.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Já jsem to taky řešil hned jak o tom zde byla řeč, použil jsem tvrdé dřevo, rysky naměřil a udělal pilkou s jemným zubem a čísla vyrazil raznicema. Čísla se krásně obtiskla. Pak to přetřel červenou syntetiku, jiná nebyla, po zaschnutí přebrousil tak, aby se "vyrýsovala" čísla s ryskama. Dopadlo to dobře, mám měrku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
kaja.h píše:Nedavno se to tady řešilo, tak dávejte pozor, je malá Z20-30 40l a velká Z40-69 70l.
Na tu malou nadž už má někdo hotovou měrku phm???
Zetor 6718 DEEP RED
Měrky jsou pěkné. Možná kdyby se natřely matnou barvou , tak by šla hladina líp vidět.ota píše:Tak jsem si konečně vzpoměl na tu měrku. Vyrobil jsem na zkoušku čtyři. Ono mi to poprvně nešlo, navolil jsem v programu značící nástroj a nemohl jsem ho dostat na mašině dolejc, aby dělal značky. tak jsem program upravil s nástrojem důlkovač. Ten už tam ty důlky vymáčknul. Jednu měrku jsem potřel zelenou barvou a nechal uschnout. Těsně po nabarvení jsem ostatní barvu setřel, aby zůstala jen v těch důlkách. No moc na tom asi ta hladina nebude vidět. Je to dost lesklé z 3 mm pozinkovaného plechu. Udělal bych to z klasického černého plechu, ale ta měrka by potom asi rezla. Kdyby ji někdo zapoměl na dešti. No číhněte na to. Máme doma z hliníku měrku. Ale na té to taky není moc vidět. Musí se koukat proti světlu. Tohle bude asi podbné.
Ty fotky jsou nic moc, fotil jsem to a ono se to dost lesklo. Případně vyfotím lepší.
Zajímalo by mě kdyby někdo čirou náhodou věděl jaké je originální zapojení tohohle palivoměru
měl by být v UŘ III
Vtip je v tom, že z plováku jde kostra (v tomhle případě -)
Do budíku se připojuje taky kostra.Když jsem to proměřoval zjistil jsem, že kostra a oba dva tubusy na žárovky ( osvětlení budíku a kontrolka rezervy) jsou s ní propojené.
Dá se to obejít buď přes relátko, nebo odizolováním objímky žárovky, ale fakt by mě zajímalo jak to mají Ti ,,kouzelníci" originál zapojený.
měl by být v UŘ III
Vtip je v tom, že z plováku jde kostra (v tomhle případě -)
Do budíku se připojuje taky kostra.Když jsem to proměřoval zjistil jsem, že kostra a oba dva tubusy na žárovky ( osvětlení budíku a kontrolka rezervy) jsou s ní propojené.
Dá se to obejít buď přes relátko, nebo odizolováním objímky žárovky, ale fakt by mě zajímalo jak to mají Ti ,,kouzelníci" originál zapojený.
- Martin90
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
Jo tak je to varianta 1 přes spínací relé
Dík
edit přepínací relé kvůli druhé nádrži.
Dík
edit přepínací relé kvůli druhé nádrži.
Omlouvám se že oživují staré téma, ale nenašel jsem jinde. Nemáte někdo hodnoty na výrobu měrky paliva na Zetor 4011?
Kdysi jsem nalíval naftu po pěti litrech a dělal čárky na dřevěné měrce (z omítníku). Stačilo mi to ocejchované do 20ti litrů...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Tiez som tak kedysi robil mierku s ohoblovanej tenkej bukovej latky (5mm X 15mm X 600mm) na 69tku. Lial som do nadrze takisto po 5L s ciachovaneho kanistra. Prvych 15l som urobil po 5l. Od tych 15l do 50l uz po desiatkach. Ale viac ako 40l tam nelejeme.