nespravitelny ??? 5211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
peko

Re: nespravitelny ??? 5211

#16 Nový příspěvek od peko »

Ak si nahodou menil tie vložky v hlavach do ktorych sa dava vstrek ,tak su s roznymi hrubkami dna ak je to dno hrubšie tak je tryska viac schovana v hlave tak zle rozprašuje.Ani v predajni nevedeli že je toho viac druhov.original to dno by malo mat hrubku asi 4mm.už si to presne nepametam,už som to tu niekde pisal.TIež mi trvalo kym som na to prišiel.

Ivan50

#17 Nový příspěvek od Ivan50 »

Inač ešte ma napadlo :) ,ak si daval medene podložky pod vstrekovače ,tak to može robit to iste ako pisal peko, skus to bez nich ,ja som na svojom kedysi tiež dal podložku ,ked som nastavoval trysku a nie a nie palit :-/ ,potom som dal podložku preč a už išiel :driver: ,možno to bude troška podfukovat ale zachvilu sa to zapcha karbonom a bude to ok. 8) nech sa dari... :friends:

buco
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od buco »

no prikláňal by som sa tiež ktým podložkám alebo vložkám v hlavách 8) :)
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

pawka

#19 Nový příspěvek od pawka »

vzdyt prehazoval hlavy a nepomohloto
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

btour

#20 Nový příspěvek od btour »

no kontrolovali sme aj to ci trysky trcia ako maju je to ok kolecko na cerpadle ok nastavenie predstreku som kontroloval kapilarov cerpadla sme skusali 4 .3 od cerpadlara a jedno sme vychrapili z funkcneho stroja a tak isto nic ten valec aj vypaliale nezhori vsetka nafta ostava v v pieste nezhorena biely dym ked odsrobujem trubku nedymi ma napadlo ci kolecka rozvodu su rovnake na 4 valci a 3 valci ale jedno je jasne ked nstavim predstrek na 1 valci tak musi ist aspon 1vy ale neide :::??

buco
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od buco »

no u 5201 sú iba dve kolieska aspoň s tými sme sa stretli doteraz a to 3jka u klasických čerpadiel s elementami EM8k napr. 3114 a s koliesko číslo 5 ktoré sa používa u čerpadiel s elemntami EM 85K - 14 tam je rozdiel u stupňa predzapalu

3 koliesko sa nastavuje na menší 22,5 stupňa a 5 koliesko na 25 stupňov :friends:
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

stano 4011

#22 Nový příspěvek od stano 4011 »

niekdo tu hore uz pisal ze rozvodove kolesa niesu zhodne z 4 a 3 valcom , prever si to , mne pred cca 2 tyzdnemi nepalil 1 valec , tam bolo vsetko zle ,triska v drziaku zle natocena a stala pri 200, vyfukovy ventil podpaleny a nielen na sedle ale aj driek bol tak napaleny ze prstami si ho nevytlacil , trubka tam bola iny , vyditelne vecou dierkou , ,a ked som to vsetko dal do poriadku ,napriek tomu 1 na volnobeh nepalil a dymil tak ako zvysne 3 dokopy , nakoniec som dal este cerpadlo zoradit ,,ten 1 daval ,len 0,5 a mal davat 3 , ,takze matka priroda a predchadzajuci opravari sa odbavili na 1 valci , mne to nepalilo na volnobeh a v otackach palil , ako tak , ty si my neodpovedal ze ci pali aspon v otackach , ?

jano
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od jano »

Menil si čerpadlá aj s kolečkom?
Tak jak nastavíš 1.válec kapilárov, prever druhý aj tretí.
Pokial je vo válcoch tlak, tam problém nebude, aj rozvody budú v poriadku, inak by nebol tlak. No i tak prever, či skutočne otvárajú ventíly vtedy ako majú.
osobne si myslím, že vstrekuje v inej dobe ako má :-/
no a trubky sú dúfam v dobrom poradí
:)

stano 4011

#24 Nový příspěvek od stano 4011 »

jano píše:Menil si čerpadlá aj s kolečkom?
Tak jak nastavíš 1.válec kapilárov, prever druhý aj tretí.
Pokial je vo válcoch tlak, tam problém nebude, aj rozvody budú v poriadku, inak by nebol tlak. No i tak prever, či skutočne otvárajú ventíly vtedy ako majú.
osobne si myslím, že vstrekuje v inej dobe ako má :-/
no a trubky sú dúfam v dobrom poradí
:)
no najjednoduchsie bude rapidne zmenit predzapal , neviem kde mas terazky cerpadlo ,ale dajme tomuze ho mas vstrede , ,uplne ho odklon , nastartuj , a porovnaj ked odpajas trubky ako ktory reaguje na odpojenie , potom zasa priklon ku bloku a zasa porovnaj ,tolerancia je tam cca 8 stupnou , pokial [cisto teoreticky 2a3 dava naftu v spravny cas a 1 len o nieco inac ,ale zatolko ze to odpali aj ked nekvalitne , tak pri zmene o cca 8 stupnou sa musi prejavit nejaka zmena , je to najjednoduchsie a najlacnejsia skuska , ,niekdo tu pisal ze vacka zla od vyroby , ,v tejto pojebanej dobe ked kazdy chce len rychlo zarobit je asi mozne vsetko ale malo pravdepodobne

btour

#25 Nový příspěvek od btour »

hm neco pali ale motor ide jak pomiesany ked ho odpojim ide lepse bez neho a nedymi a tam je setko nove aj ventili kolecka sme skusali setky predzapal menit casovanie na kazdom valci skontrolovali a nic us asi 9 ludi co sa tvarilo ze vi o co ide na tom vysumelo v supise beznych moznych zavad to neni lebo ras ked je tlak spravne casovanie dobra tryska tak to musi vybuchnut ale njako nechce aj naftu sme zmmenili

btour

#26 Nový příspěvek od btour »

predzapal sme menili dopredu dozadu vacku sme doniesli novu z obchodu a omerali je tam uplne taka ista mozno este lepsa aj to ci neni ina vacka a kluka sme zistovali komplet casovanie setko sedi

jano
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od jano »

Na kolečku vstr. čerpadla musí byť vyrazená jasná 3.

hotday

#28 Nový příspěvek od hotday »

nedocital som to vsetko dokonca, ale z uvodu mi nebolo jasne, ze ci motor odrazu prestal ist na vsetky valce, alebo postupne, alebo to kupil s takou chybou??? videl by som problem v rozvodoch, tiez som mal podobny problem so 40-tkou, som cely motor urobil a motor nie a nie palit na jeden valec...a sudruhovia v jzd, vymenili neoriginal cerpadlo, a aby im to hralo s motorom, tak posuvali rozvodove koleso o zub, atd...len ked som to ja rozobral, tak mi nebolo jasne, ze preco su tie rozvody take doklepane...a ked bol tento problem, tak mi to potom doslo...potom by som si skontroloval osku co ide cez kompresor, zvykne byt skrutnuta...drazka od cerpadla musi sediet s drazkou na klin pod rozvodovym kolesom, to sa stava, ked sa pouziva kompresor, atd...
ak chces co najjednoduchsie odstranit tento problem, alebo aspon vylucit tuto poruchu, bez toho, aby si musel rozoberat rozvody, tak si kup este jednu zubovu spojku co ide na vstrekovacie cerpadlo a pri tej hrubej drazke vybrus jeden zubok z lava a jeden z prava, potom tam hod ten kruzok s vnutornym ozubenim a nasad, bud sa napravi, alebo bude este horsie...atd..
taktiez sa zvykla stava chyba, ze cerpadlar otocil vacku v cerpadle...lebo oba konce su rovnake, ale ked pises, ze si zalozil cerpadlo z druheho motora, atd a nic sa nezmenilo, tak tam by som problem nevidel...
potom napis, co si zistil...

stano 4011

#29 Nový příspěvek od stano 4011 »

keb bolo nieco prehodene o zub ,je jedno ci na rozvodoch alebo na zubovej spojke cerpadla ,tak nejdu spravne vsetky valce ,bud je prilis ostry a nejde ubrat predzapal a trasie sa najme vyfuk , alebo bude dymit bielim a le neodpalli ani ,jeden , pokial idu zvysne dva , tak ako maju ,tak je chyba niekde v davke paliva , ,respektive zle nacasovane palivo v danom ,valci , pisal si ze vacka je nova , a urcite sedi zo starou , ,cerpadla si zamienal a bez zlepsenia ,hlavy si tiez zamianal , trubky su rovnakym priemerom a ,,,najme ,,, rovnako dlhe ?

btour

#30 Nový příspěvek od btour »

trubky sa zamienali navzajom a aj ine skusali prave teras na to nechapavo pozera dalsi odbornik č.9 spravil kompletnu proceduru a ziadny vysledok

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“