Schéma a rady s elektroinstalaci
Moderátor: Lukashil
Re: Schéma a rady s elektroinstalaci
fajlla taky ber v úvahu výkon dobíjecí soustavy píšeš o hrnutí sněhu. Tak počítej že bude puštěné topení, asi maják moderní je dva, stejně musíš v masce rozsvítit aspoň parkovačky aby svítily koncová světla na traktoru podle radlice asi i na ní. V případě když tam dáš tu nezávisle ovládanou světelnou rampu nebo přídavná pracovní světla. Dále asi budeš mít rozsvícené pracovní světlo nebo světla dozadu. Samozřejmě že led světla mají menší příkon a větší svítivost ale i tak to bude pro altík asi záhul.
Doplnění : při sněžení stěrače přední, zadní ; u 77čky vyhřívání zadního okna a někdy zpětných zrcátek. Dělal jsem to a Zetor není jelen a ostatní. Holt se musí člověk trochu uskromnit a splynout s technikou co má pod zadkem a pak to funguje jak má.
- -sheppard-
To je přesně to co řeším i já, sice jsem to věděl už od začátku že 55a altík bude na hraně ale jelikož sehnat silnější altík není jen tak, ideálně jsem chtěl 90a, tak jsem ho nechal ale když zapnu všechna pracovní světla do toho větráky, nedej bože na druhou rychlost, dálková světla tak v otáčkách ještě ok ale na volnoběh to jde hodně pod 12,5V což už štaví baterku. Tak bacha na to. Doma mám už jetý 130a, uchycení sedí jen musím vymyslet řemenici místo volnoběžky. Taky nezapomínat na vhodně zvolenou kabeláž, možná i relátka...
Zetor 7211 Tunis
-sheppard-- : Není pravda máš prachy máš altík. Jasně na spotřebiče s větším příkonem se dávají relátka aby se nevyhřály kontakty ve spínači. Asi něco jako stykače na 220V a výš. No a když posílíš altík na tu spotřebu v zimě co budeš dělat během zbytku roku zase vše vrátit ? Může se stát že během zbytku roku ti to baterii bude přebíjet.
fajlla: asi si připravuješ traktor na vzhled ( vánoční stromeček ), jak píšeš na obci máme 77.. a používá se na ... tak mě napadá že kdo hrne sníh tam kde bydlí a kde to zná až tolik světel nepotřebuje. Hrnul jsem 6911světla na bocích masky a jedno na blatníku v zadu , topení hadicí od sběrače chladiče, vzadu otevřený okno aby se nepotily skla ze vnitř pořádnej vaťák a spodky do kalhot ve 23h konec traktor zacouvat do kravína aby moc nevychlad a ve 3h nástup když v noci sněžilo když ne tak spánek.
fajlla: asi si připravuješ traktor na vzhled ( vánoční stromeček ), jak píšeš na obci máme 77.. a používá se na ... tak mě napadá že kdo hrne sníh tam kde bydlí a kde to zná až tolik světel nepotřebuje. Hrnul jsem 6911světla na bocích masky a jedno na blatníku v zadu , topení hadicí od sběrače chladiče, vzadu otevřený okno aby se nepotily skla ze vnitř pořádnej vaťák a spodky do kalhot ve 23h konec traktor zacouvat do kravína aby moc nevychlad a ve 3h nástup když v noci sněžilo když ne tak spánek.
Proč by měl výkonný alternátor přebíjet baterii, když nebude odběr proudu spotřebiči? Od toho tam snad je regulace, aby udržovala napětí v příslušných mezích!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
- -sheppard-
Přesně tak, nevidím jediný důvod proč by přebíjel baterku, vždycky musí být v soustavě ideálně 14,2V a o to se právě stará regulace, pokud jde napětí nad 14,2 tak se už přebijí ale na to jsou voltmetry aby jsme to viděli. Já ho tam mám a krásně díky němu vidím jestli dobijí nebo to jde z baterky, nebo přebijí. Nicméně v autě baterka, alespoň ta nová, vydrží klidně i 5 let někdy i víc, a to tam jsou právě i ty 130a altíky a v létě co v tom autě jede?? Nějaké světla rádio a pár blbostí a baterka vydrží roky....
Zetor 7211 Tunis
Hm po pravdě jsem na regulaci tak nějak zapomněl. Díky za opravu.
-sheppard-. Ta volnoběžka je místo klasické řemenice? Jedno řešení je pokud se nechá ta volnoběžka stáhnout z hřídele a není na kuželu většinou tam kužel je s perem. Tak ji otočit ale pak by se altík dotáčel setrvačností. Další varianta: v učení jsme měnili hřídelky v rotoru vylisovat starou nalisovat novou ne vždy se to povedlo ale tam to nikoho nebolelo, no a když máš jen jeden kus tak bych do toho nešel. A na konec šikovný soustružník aby ti spasoval klasickou řemenici podle hřídelky.
- -sheppard-
Podle toho jak jsem se na to díval tak ta volnoběžka je našroubovaná na zavitu. Teda hřídel altiku má asi místo kuželu s klínkem závit. Ale nevím přesně ještě jsem volnoběžku nesundal, potřebuju na to speciš klíč. Mě spíš napadlo jestli tam bude zavít, tak sehnat náhradní řemenici co je na kužel s klínkem a předělat ji na vnitřní zavít, převařením nebo něco podobného...
Zetor 7211 Tunis