Výstražná světla - nová elektrika zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
konesak

Re: Nová elektrika v traktoru

#106 Nový příspěvek od konesak »

Dělám komplet novou elektriku na Z6748, moh bych vás poprosit o informaci kudy jste vedli elektriku na zadní světla a na přední blinkry na kabině?

CBS

#107 Nový příspěvek od CBS »

Dozadu od prístrojovky veľkým oblúkom po pravej strane popod nádrž do krycieho plechu pri ručnej brzde a na sporkovnicu pred výkom hydrauliky, odtiaľ popri ráme kabýny až hore k dutine v blatníku (na niektorých kabýnach sú v ráme kabíny diery, ktorými viedol kábel pôvodne ). Dopredu tiež popod nádrž, porobil som úchyty na káble z plechu a prichytil na skrutky ktoré pôvodne držia hliníkový lem bokov kapotáže.
Najlepšie je na zadné svetlá použiť viacžilové káble a tiež od spínača brzdových svetiel naťiahnuť dvojžilový kábel pri poistkovú skrinku a tam to prepojiť. Na smerovky na kabíne som ťahal jednožilové káble pod tesnením okna a pri nádrži na ne natiahol bužírku. Na predné svetlá + trúba som tiež použil viacžilový kábel. Káble k alternátoru, štartéru, čidlu tlaku oleja, prípadne k čidlu teplomera som spojil do zväzku a omotal izolačnou páskou.

Lukashil

#108 Nový příspěvek od Lukashil »

chlapi a co teda zjistím když budu mít namontovaný voltmetr, taky zjistím dobíjení ne? když bude ukazovat 14V tak dobíjí.
říkám to správně
Stydím se za tuto zem

Jarda-k

#109 Nový příspěvek od Jarda-k »

Řekl bych,že z voltmetru zjistíš stav dobíjení mnohem líp než z ampérmetru. Když zapneš zapalování,tak to ukazuje podle kondice baterky něco přes 12 V,jak nastartuješ a dobíjení funguje,napětí se zvedne na cca 14 V.
Přílohy
rt 9.jpg

Lukashil

#110 Nový příspěvek od Lukashil »

a ten voltmetr se nepojí od klíčku?
tak už ale to napětí trochu klame ne? oproti baterce
Stydím se za tuto zem

Jarda-k

#111 Nový příspěvek od Jarda-k »

Pokud je instalace udělaná kvalitně,tak odchylka napětí není velká a pro kontrolní účely zanedbatelná,mám to tak zapojený a ukazuje očekávaný hodnoty.
Pokud bys chtěl měřit vyloženě napětí aku,musel by si plusovej přívod spínat relátkem,který by si ovládal klíčkem.Trvale ho nemůžeš nechat připojenej,vysával by ti baterku.

Brendak

#112 Nový příspěvek od Brendak »

Na 6911 mi nějak trhavě klesá ručička měřáku tlaku oleje a i přívodní trubka je v jednom místě dost obroušená. Chtěl bych tam dát jen spínací čidlo tlaku oleje jako na 7211. Kontrolka na staré přístrojové desce je. Jen tam zasunout žárovku s objímkou. Bude s tím nějaký problém?

staník

#113 Nový příspěvek od staník »

Jedině tak s tím káblíkem co jsi nejmenoval ;-) Jinak budík je budík,nemáš ten systém nějak zaneřáděnej? Nebo ti mám poslat jinej budík?
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

CBS

#114 Nový příspěvek od CBS »

Teraz s odstupom ma napadlo, že ampérmeter je pôvodne pripojený na kábli z akumulátora (30) na ktorom je vždy napätie takže voltmeter naň napojiť nebude vhodné.
Ampérmeter či voltmeter na prístrojovke sú si v podstate rovnocenné až na malé detajly. Podla výchylky ampérmetra vieme zistiť, či prúdi energia z akumulátora, alebo do akumulátora. U voltmetra podla hodnoty napätia môžeme posúdiť, či sa dobíja akumulátor, alebo nie. Voltmeter je lepší, lebo podľa napätia vieme odhaliť poruchy regulátora napätia.

K manometru tlaku oleja, je lepší ako kontrolka, ale pri poruche mazania si svietiacu kontrolku skôr všimneš ako ručičku manometra, preto je najlepšie oboje aj keď kontrolka stačí. Ak sa ručička nepohybuje plynulo, môže byť upchatá, alebo zalomená trubka, ale aj zodraté ozubenie mechanizmu v manometri.

Brendak

#115 Nový příspěvek od Brendak »

Dám tam jen tu kontrolku. Jen aby pasoval závit na bloku motoru.

Brendak

#116 Nový příspěvek od Brendak »

staník píše:Jedině tak s tím káblíkem co jsi nejmenoval ;-) Jinak budík je budík,nemáš ten systém nějak zaneřáděnej? Nebo ti mám poslat jinej budík?
Děkuju za nabítku. Ale oral jsem známému pole a budík se nějak vzpamatoval. Jak budu měnit přívodní trubku k budíku , tak ještě popřemýšlím , že bych zapojil i kontrolku.

STEEL

Re: Jak zapojit výstražná světla na Zetoru ?

#117 Nový příspěvek od STEEL »

ahoj měl bych jeden dotaz ohledně výstražných světel
na 15 sem dal přvod od pojistky
na Z,X( já tam mám P) , + sem připojil přerušovač
na L sem dal drát kterej sem připojil na stávající vedení k levýmu blinkru
na P (já tam mám R) sem dal drát kterej sem připojil na stávající vedení k pravýmu blinkru
když sem dal na 30tku kostru tak mi začalo chrčet v přerušovači tak sem tam kostru nedával
a o co mi de: výstražný blinkry mi jdou až po zapnutí buďto pravýho nebo levýho blinkru a cvaká mi v obouch přerušovačích jde docílit nějak toho aby mi šly výstražný blinkry zvlášť ?
předem díky za odpověď
Přílohy
Schema_zapojeni__spinace_vystraznych_svetel-fil_678.jpg
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

Lukashil

#118 Nový příspěvek od Lukashil »

zkus dát na 30tku stálej proud.
kostra má označení 31 a tu tenhle vypínač nemá mít :friends:
Stydím se za tuto zem

STEEL

#119 Nový příspěvek od STEEL »

aha,a díky zejtra vyskouším
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

Lukashil

#120 Nový příspěvek od Lukashil »

ale opatrně ať nespálíš přerušovač, zkus to jen přiložit a když to nebude jiskřit tak to tam přidrž a hned uvidíš jestli se rozblikají.
ale podle toho co píšeš tak jo, protože ty vlastně zapneš levý blinkr a tím spínačem ho spojíš s pravým, ale nemáš tam nikde přívod než z toho levého, ale když tam dáš ten prod mělo by to blikat hned po otočení spínače.
a ještě podle vyhlášky najdi vývod na kontrolku varovných přímo na vypínači (odjinud to nejde, buď by blikala s některým blinkrem, a nebo by neblikala) :friends:
Stydím se za tuto zem

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“