přetěsnění pístnice
Moderátor: Lukashil
přetěsnění pístnice
Potřebuji poradit ja kuchnout tuhle pístnice na přetěsnění , asi nějak vytíhnout tem bazmek, ale jak ručmo to nejde
Re: přetěsnění pístnice
Jednoduše musíš otáčet maticí ve tom směru,aby drátěná pojistka vylézala.Na druhém konci je zahnutá dovnitř.
asi jsem trochu namzlej, popiš mi to polopatisticky
Na prvním obrázku máš z čela něco jako matici.S tou otáčej po směru hodinových ručiček.Měla by mít z čela dva otvory pro klíč ale nevidím je.Před tím do drážky ze které čučí drát nastříkej na 10 minut WD40 a poklep kladivem v tom místě celý obvod válce.
Nebo jestli pojedeš do Brna,tak ji dovez,rozdělám Ti ji.
-
vem ten drát do kleští a vycukej ho ven. Na víku pístnice závit není,drží to jen to pero(drát) pak to tahem za oko vytáhneš celý ven. (samozřejmně to chvilku dá,nebude to cuk a je to,ale možná jo)
nic není nemožné.......
Tak jak jsi dopadl?
zatím jsem se k tomu ještě nedostal tak to plolejvám WD :jako se to mele , asi to bude chtím delší dobu máčení (chce to asi uzrát) jestli to zítra stihnu zkusím zabrat , pokvedlat a pismu jak jsem dopad
-
jistí to ten drát a ten musíš vyndat
Ten drát je hoši na druhém konci zahnutý a zastrčený v matici,vytáhnout se nedá.
Jo. Vitex nekecá. Je na to klíč,co vypadá jak opuchlé na flexu. Velký pevný U s držátkem a čurapantama na konci. Nasadíš a za neustálého kurvování se snažíš pootáčet (necelá otáčka) Pozor povoluje se do prava. (drát vylýzá). Obvykle povolí čurapant, nebo se "jenom " vysmekne z dírek. Pepa.
-
Chlapy. Pokud tam nejsou dirky na tý matici, tak se asi ten klíč nemá kam zastrčit. Dírky tam nevidim, takže ten drát je tam jenom nastrčen a tím pádem musí jít vytáhnout ven . Podívejte se pořádně na ten první obrázek. Některé písty nemají nahoře závit, jenom O kroužek a nasunout a narazit drát.
Můžeš mít pravdu,už jsem se s tím setkal,že je drát montován dodatečně,ale nikdy nešel vytáhnout,pouze otáčením tzv.matice.Že na ní není závit je samozřejmé a pomocné otvory pro klíč se dají s rozumem vyvrtat.
-
je tam pouze ten drát,stačí ho vymordovat ven,a vycuknout pístní tyč i s tím víčkem. Dělal jsem takových to pístnic kupu.
nic není nemožné.......