klepání motoru 3001
Moderátor: Lukashil
klepání motoru 3001
Loni mi začel trochu klepat motor. Tlak mazání v normě a zdálo se mi, že se to ozývá ze třetího válce. Před měsícem jsem to rozhodil a válce jsou přidřené a ojniční pouzdra maj velké vůle. Dal jsem nové vložené válce s písty, ojnice a hlavy jsem taky nechal udělat. Bohužel motor klepe stále - takové "duté" klepání. Mohlo by to dělat čerpadlo? předchozí majitel říkal, že je na něm přidáno.
Re: klepání motoru 3001
Já bych to tipoval na volné závaží na klice.To závaží je přichyceno šrouby,tak to překontroluj.majkl-ta píše:Loni mi začel trochu klepat motor. Tlak mazání v normě a zdálo se mi, že se to ozývá ze třetího válce. Před měsícem jsem to rozhodil a válce jsou přidřené a ojniční pouzdra maj velké vůle. Dal jsem nové vložené válce s písty, ojnice a hlavy jsem taky nechal udělat. Bohužel motor klepe stále - takové "duté" klepání. Mohlo by to dělat čerpadlo? předchozí majitel říkal, že je na něm přidáno.
To se mi nezdá, že bych si toho nevšiml, když jsem to měl rozhozený?
Já bych si vsadil buď na ojnici či kliku a nebo je závada zcela jiného charakteru a to - vadný vstřik příslušného válce, nejde např. nespálená nafta do výfukového potrubí ? By jste se divili, jak to kolikrát klepe ...
Jak se na to nezaměříš tak si toho nevšimneš.majkl-ta píše:To se mi nezdá, že bych si toho nevšiml, když jsem to měl rozhozený?
O tom vstřiku máš pravdu,ale on měl dělat GO motoru tak si myslím,že automaticky vstřiky dělal to patří k tomu.sanyo píše:Já bych si vsadil buď na ojnici či kliku a nebo je závada zcela jiného charakteru a to - vadný vstřik příslušného válce, nejde např. nespálená nafta do výfukového potrubí ? By jste se divili, jak to kolikrát klepe ...
- malotraktorpetr
motory od zetoru 3001 4701 4901 a 5001 vzdy trochu klepaj na volnobech .to kazdemu . je to jiny zvuk nez na zetorech s ctyrvalcovymi motory. muze ti klepat velka vule na vahadlech ventylu .ale jak si menilvse skontrovalsi panve a bronzove pouzdra na ojnicich pro pystni cep .tak vse bude ok .ty tu 3011 nemas dlouho a strasne se oni bojis staras a tva mysl to prevraci a furt nejsi jisty ja to znam.
-
Je sváteční odpoledne a pokud jste to zapoměli, tak přečtěte v každé učenici o motorech se ,že 3 -válcové motory mají čepy po 120st a tím mají klidnější chod neř 4-válec nebo 2-válec.
-
Pro majk...:
Klepaní motoru zjišťuji asi 20 let stetoskopem,před tím jsem to dělal velkým šroubovákem s dřevěnou násadou.Jedná se o subjektivní diagnostiku a závisí na zkušenostech,je však jednoduchá.
Klepaní motoru zjišťuji asi 20 let stetoskopem,před tím jsem to dělal velkým šroubovákem s dřevěnou násadou.Jedná se o subjektivní diagnostiku a závisí na zkušenostech,je však jednoduchá.
- malotraktorpetr
tosme prekvapil me vzdy rikali naopak vsude aji stari mistri ze trivalce maji horsi chod nez ctyrvalce.tak to je naopak .
-
malotraktorpetr píše: tosme prekvapil me vzdy rikali naopak vsude aji stari mistri ze trivalce maji horsi chod nez ctyrvalce.tak to je naopak .
Přečni si to ! Jaký mistr,takový žák Vygugluj si to !
Toto je konečná!
Nafta nikde neteče,vstřiky jsem nechal kontrolovat tak by měly být dobré. Pouze když dám plný plyn tak to kouří jak lokomotiva.sanyo píše:Já bych si vsadil buď na ojnici či kliku a nebo je závada zcela jiného charakteru a to - vadný vstřik příslušného válce, nejde např. nespálená nafta do výfukového potrubí ? By jste se divili, jak to kolikrát klepe ...
no to doufám protože co se dívám na kterykoliv téma tak co tvuj příspěvek to kokotina, urážka a kde co pohanět, ale kloudné rady aby u tebe pohledal, už fakt běž spátky do putyky chlastat aspoň je tu klid..Auto-klassik píše:malotraktorpetr píše: tosme prekvapil me vzdy rikali naopak vsude aji stari mistri ze trivalce maji horsi chod nez ctyrvalce.tak to je naopak .
Přečni si to ! Jaký mistr,takový žák Vygugluj si to !
Toto je konečná!
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Když kouří jak lokomotiva (usuzuji černě)tak podívat se na vzduchový filtr nebo čerpadlo velké dávkování nebo seřídit předvstřik.Doufám,že rozvody máš dobře nastavené.majkl-ta píše:Nafta nikde neteče,vstřiky jsem nechal kontrolovat tak by měly být dobré. Pouze když dám plný plyn tak to kouří jak lokomotiva.sanyo píše:Já bych si vsadil buď na ojnici či kliku a nebo je závada zcela jiného charakteru a to - vadný vstřik příslušného válce, nejde např. nespálená nafta do výfukového potrubí ? By jste se divili, jak to kolikrát klepe ...
Filtr je čistý, rozvody na značky, předvstřik nevím jak nastavit a velká dávka tam asi kude, protože původní majitel na to upozornoval.Honza49 píše:Když kouří jak lokomotiva (usuzuji černě)tak podívat se na vzduchový filtr nebo čerpadlo velké dávkování nebo seřídit předvstřik.Doufám,že rozvody máš dobře nastavené.majkl-ta píše:Nafta nikde neteče,vstřiky jsem nechal kontrolovat tak by měly být dobré. Pouze když dám plný plyn tak to kouří jak lokomotiva.sanyo píše:Já bych si vsadil buď na ojnici či kliku a nebo je závada zcela jiného charakteru a to - vadný vstřik příslušného válce, nejde např. nespálená nafta do výfukového potrubí ? By jste se divili, jak to kolikrát klepe ...