Starty motor Z 7011
Moderátor: Lukashil
Re: Starty motor Z 7011
mam doma nejaku pumpicku len by v nej trebalo vymenit gumicku, staru co som vybral bm dost cudny vzhlad ako sa to odborne vola? aby som vedel co mam pytat
pridavam fotky
v inej pumpicke ma ten kruzok ine rozmery
pridavam fotky
v inej pumpicke ma ten kruzok ine rozmery
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Nazdar,
čím může být, že musím dlouho startovat a potom motor chytne, z toho někdy chytne na jedno otočení, ať napumpuju, nebo nenapumpuju - na teplotě okolí nezáleží. Sytič je vždy zapnutý a startuji na plný plyn. Mám tam pumpičku BOSCH.
čím může být, že musím dlouho startovat a potom motor chytne, z toho někdy chytne na jedno otočení, ať napumpuju, nebo nenapumpuju - na teplotě okolí nezáleží. Sytič je vždy zapnutý a startuji na plný plyn. Mám tam pumpičku BOSCH.
Když pumpuješ má pumpička odpor a slyšíš, jak se vrací nafta do nádrže? Pokud tohle nedělá, tak hledej chybu v palivovém systému - přisává to někde vzduch, ucpaná cesta. Chce to přejít všechny spoje, případně vyměnit těsnící podložky - měděné a vyžíhat, hadice atd.Marek2 píše:Nazdar,
Já jsem se tím natrápil u mého traktoru, všechno jsem zkoušel a hledal, až jsem se naštval, koupil nové hadičky, těsnění, průtokáče a celý palivový systém udělal nový a zatím mám klid.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
Takovýhle záhadný starty jsou většinou kvůli naftě. Většinou bývá zprohýbaný celý držák skleničky na tom průtokáči co ji drží. Nebo špatné těsnění, nebo povolený průtokáč, nebo jenom zpuchřelý těsnění pod skleničkou a přes noc ti pomalu klesne nafta a nebo někdy taky ne. Právě, jak kdy.Marek2 píše:Nazdar,
najprv si zkontroluj ci mas tesne hadicky od prepadov, potom ked sa tato chyba vyluci, chod na palivovy system
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Vyměnil jsem o-kroužek na pumpičce a starty stále stejné, teď se mi to povedlo asi na potřetí. Vypozoroval jsem, když se mi povede hned ubrat plyn po nastarování na minimum, tak to většinou nechcípne.
Podle me ti propousti za cerpadlem na zpatecce prutokac,je v nem zamek(kulicka s pruzinou) aby nepadala nafta...
Med uz nedavam,pouzivam hlinik-tesni lip.
Med uz nedavam,pouzivam hlinik-tesni lip.
Zetor 6718 DEEP RED
- pumpa dyza
Ja by som to skusil startovat a nech ti niekto pumpuje naftu vkuse aj za chodu a ked prestanes a potom zdochne tak asik zpetny ventyl v dopavnom cerpadle a ked pumpujes vrzga redukcny ventyl a palivove filtre boly kedy menene, a ohladom tych rucnych pump jednoznacne klasika.
SOU,D...PO Multicar M22,Zetor 7011 z horneho Šariša, http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=61514
https://www.youtube.com/watch?v=xOLutNOE5LY (Srdcom východniar)
https://www.youtube.com/watch?v=xOLutNOE5LY (Srdcom východniar)
nikto?
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
-
Vypadá to na manžetu z malých hydraulických válců. Změř si rozměry a vem si ji sebou a běž na nákup.
Dvordy píše:Když pumpuješ má pumpička odpor a slyšíš, jak se vrací nafta do nádrže? Pokud tohle nedělá, tak hledej chybu v palivovém systému - přisává to někde vzduch, ucpaná cesta. Chce to přejít všechny spoje, případně vyměnit těsnící podložky - měděné a vyžíhat, hadice atd.Marek2 píše:Nazdar,
Já jsem se tím natrápil u mého traktoru, všechno jsem zkoušel a hledal, až jsem se naštval, koupil nové hadičky, těsnění, průtokáče a celý palivový systém udělal nový a zatím mám klid.
Děkuji za rady. Pumpička ze začátku je jak kdyby bez odporu, potom se chytne a je slyšet jak se nafta vrací do nádrže. Zkusím projít všechny spoje.
Palivové filtry jsem neměnil co máme traktor, a to už bude kolem 15 let. Takže asi se až bude trocha času pustím komplet do palivového systému. Děkuji moc všem zúčastněným, za cenné rady.
Tak ty palivovy fitry vydelas,budes mit na spodku filtru vodu a rez...konesak píše:Palivové filtry jsem neměnil co máme traktor, a to už bude kolem 15 let. Takže asi se až bude trocha času pustím komplet do palivového systému. Děkuji moc všem zúčastněným, za cenné rady.
Ja menim jednou rocne...
Zetor 6718 DEEP RED
Patnáct let a neměněné fitry, dobrá údržba to ta nafta už nechce jít přes filtry a cucá vzduch
Trochu odbočím.
Jaký je ještě tolerovatelný únik oleje z přepadové trubičky? Vždy , když zastavím, kape z trubičky olej. Motor 7001.
Jaký je ještě tolerovatelný únik oleje z přepadové trubičky? Vždy , když zastavím, kape z trubičky olej. Motor 7001.