Tečie olej z prevodovky cez pedal 6911
Moderátor: Lukashil
Tečie olej z prevodovky cez pedal 6911
Zdar páni, presakuje mi olej popri hriadeli čo ide cez prevodovku na tej strane čo je spojkovy pedál. Už som menil aj gufero za nové, ale vyzerá že hriadeľ má v ňom vôľu. Presakuje pomerne dosť ešte viac než pred výmenou gufera. Poraďte ak máte niekto s tým skúsenosť, dík.
- pavolmakys
Re: Tečie olej z prevodovky cez pedal 6911
1) Menil si aj o-kruzok na pake brzdicky? Ak nie, treba tiez vymenit.
2) Ja som menil obe veci , po 2 rokoch tecie znova, takze asi treba pozriet ci nieje vydrata drazka pod guferom alebo pod okruzkom, ak je, tak vyvarit, stiahnut sustruhom a mohlo by to byt ok.
2) Ja som menil obe veci , po 2 rokoch tecie znova, takze asi treba pozriet ci nieje vydrata drazka pod guferom alebo pod okruzkom, ak je, tak vyvarit, stiahnut sustruhom a mohlo by to byt ok.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
nie ten o-kruzok nie, cez víkend niečo pooriem a potom sa na to dám, dík za radu...
rendo - dle mého a zřejmě oprávněného názoru, únik oleje je způsoben vymletou jak hřídelí pedálů tak zejména také vy\mletou skříní v místě, kde je mimojiné gufero. Náhradní oprava je přitom zřejmě jen jedna - vyndat hřídel pedálů a tuto buď odborně vyvařit a osoustružit, nebo odpovědnější bude koupit novou hřídel a skříň převodovky opravit dostupným způsobem - kdy jsem slyšel, že se prodává jistá hmota, která drží jako hrom a po vytvrdnutí je jak litina, to znamená, musíš si s tímto nějak poradit. Od chlapů jsem slyšel, že to funguje. Největším nepřítelem je chuť vše rozebrat a čas...
- zetorak jirka
Že bývá vydřená drážka pod simerinkemna řídely bývá běžná věc, ale že by byla vydřená díra v bloku pro uložení simerinku je blbost, taky bych to viděl v tom Okroužku v brzdičce.
když sem to dělal tak sem se ještě pojistil 2 břitejma guferama
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Vrátím se ještě k tomu guferu ve skříni převodovky, nikomu to nebudu vnucovat, neboť to mám na mé "čtyřicítce - je to tak, vysoustružený otvor propouští olej mezi guferem ( novým) a skříní. Je to patrné i opticky, to nikdo neoddiskutuje:Zdůvodňovat to neumím ... Ještě jsem se k opravě nepřinutil...
a co skusit gufero podmáznout silikonem? třeba by to pomohlo
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
- zetorak jirka
Já ti to věřím,né že né, nemyslel jsem to zle. Ale tam nastala chyba někde jinde, volná díra už z výroby, nebo díru někdo upravoval, nebo drastyckým spůsobem pucuval či co koliv jinýho, ale né že je od gefera vydřená. Nebo jsi měl smůlu a koupil jsi volný simerin, to už se mi taky stalo že byl jeden simerink volný a druhej stejného čísla byl fest. holt dneska je problém koupit něco podstivího a přesnýho.sanyo píše:Vrátím se ještě k tomu guferu ve skříni převodovky, nikomu to nebudu vnucovat, neboť to mám na mé "čtyřicítce - je to tak, vysoustružený otvor propouští olej mezi guferem ( novým) a skříní. Je to patrné i opticky, to nikdo neoddiskutuje:Zdůvodňovat to neumím ... Ještě jsem se k opravě nepřinutil...
dík všetkým za poradenie, o-kružky sú doma takže vyskúšam najskôr to, odsledujem a potom by sa objednávala hriadeľ (cena 13,20 E za novú, takže sa neoplatí pre mňa repas pôvodnej) prípadne by som ešte vymenil znova gufero a podmáznul ho teda nejakým silikónom, uvidíme jak zaberú krúžky...
když chceš měnit tu hřídel mám tušení že budeš muset sundat víko převodovky a vyndat tam pérovou závlačku z brzdičky předlohy
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand