spojka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Same

spojka

#1 Nový příspěvek od Same »

prosím o pomoc.nevim si už rady co a jak se spojkou na 47.sešteloval jsem to jak mi bylo řečeno od ložiska packy asi 4mm.šteloval jsem to na packách.ale spojka pořad nejde.když chci zařadit kvalt tak jen přes zuby.zlepší se to trošku když přibližím ložisko k packám ale hodne skoro se dotýka.ještě jsem nezařadil bez rachotu.

Krcaka1

Re: spojka

#2 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Same píše:prosím o pomoc.nevim si už rady co a jak se spojkou na 47.sešteloval jsem to jak mi bylo řečeno od ložiska packy asi 4mm.šteloval jsem to na packách.ale spojka pořad nejde.když chci zařadit kvalt tak jen přes zuby.zlepší se to trošku když přibližím ložisko k packám ale hodne skoro se dotýka.ještě jsem nezařadil bez rachotu.
Hele, máme sekci technické problémy.
Jinak, kdo Ti řekl, že se něco šteluje od ložiska??? To je totální kravina! Vždy s ešeřizuje spojka od talíře spojky a to pojez na 26mm a náhon na 19mm , až to šeřídíš tak se k pojedovým packám sešteluje ložisko na vůli 4mm.
Ohni si svařovací drát a konec ohni do pravého úhlu a zkrať na 27mm a došteluj do vrcholu ohybu drátu pojezdové packy a nastav ložisko na 4mm od nic a spojka musí 100% vypínat.

Same

#3 Nový příspěvek od Same »

tak ja nevim.byl jsem v zem podniku na dilne a tam mi řekli at tahlo od pedalu povolim a došteluju packy na 4mm od loziska.

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Lišák1 »

Tak proč se ptáš tady, když ti dobře poradili v tom zemědělském podniku. Někdo ti tady popíše postup, jak to máš nastavit a ty místo, abys poděkoval, tak se odvoláš na někoho, kdo ti poradil a ono to nejde.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Same

#5 Nový příspěvek od Same »

Děkuji za radu a vysvětlení.Na nikoho se neodvolavám.Ja nejsem takovej odborník jako jste Vy.Tak se omlouvam jestli jsem se vás nejak dotkl.

buco
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od buco »

ja mám tiež tento problém a nezaradím bez zarachotania keď vypnem spojku náhonu a zošľapnem pojazdovú vtedy to ide luxusne z toho mi vyšlo že pri oprave prevodovky a výmene ihličkových ložisiek v tých dutých hriadeliach od zotrvačníku som dal dva semeringy tie tenké a teraz sa jedna hriadeľ v druhej ťažko točia a to my to asi spôsobuje :(
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

Krcaka1

#7 Nový příspěvek od Krcaka1 »

buco píše:ja mám tiež tento problém a nezaradím bez zarachotania keď vypnem spojku náhonu a zošľapnem pojazdovú vtedy to ide luxusne z toho mi vyšlo že pri oprave prevodovky a výmene ihličkových ložisiek v tých dutých hriadeliach od zotrvačníku som dal dva semeringy tie tenké a teraz sa jedna hriadeľ v druhej ťažko točia a to my to asi spôsobuje :(
Já dávám též 2 gufera za sebe 28x35x7 jen mezi ně dávám vazelinu a s žádný problém s vypínám spojek nikdy nebyl :-/

Krcaka1

#8 Nový příspěvek od Krcaka1 »

několikrát jsem se už taky setkal s dobře seřízenou spojkou, ale špatně vypínala, prostě traktor zastavil a chtěl zařadit rychlost a zuby v převodovce jen hrčely.
Problém je pak v neodborné montáži či klasickém opotřebení spojky a to ten, že se při montáži nenamažou hřídele spojky a lamely drhnou na drážkování a nechtějí odskočit od přítlačáků.
hřídele mažu kvalitním mazivem tak, aby toho tam nebylo moc a neodstříklo mazivo na třecí plochy.

Pavel

#9 Nový příspěvek od Pavel »

setkal sem se stim dobre serizena spojka spatne nastavena vuci vypinani brzdicka do prevodovky

ondra
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od ondra »

Pokud ani nezařadíš a když zařadíš pak nastartuješ ale nejde ti zastavit tak je opačně lamela ...
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

Krcaka1

#11 Nový příspěvek od Krcaka1 »

ondra píše:Pokud ani nezařadíš a když zařadíš pak nastartuješ ale nejde ti zastavit tak je opačně lamela ...
:red: ááá někdo měl asi zkušnost s otočením pojezdové lamely. vždy dělší stranou náboje ke klikovce.

Krcaka1

#12 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Pavel píše:setkal sem se stim dobre serizena spojka spatne nastavena vuci vypinani brzdicka do prevodovky
Jenom že ta brzdička se tam dávala proto, aby šlo lépe řadit 4 a 5 stupeň do kopce , má za úkol jen zabrzdit předlohový hřídel, ale při zastaveném traktrou musí jít zařadit i bez brzdičky, nehledě na to, že se brzdička dávala někde až od 77 roku.

ondra
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od ondra »

Krcaka1 píše:
ondra píše:Pokud ani nezařadíš a když zařadíš pak nastartuješ ale nejde ti zastavit tak je opačně lamela ...
:red: ááá někdo měl asi zkušnost s otočením pojezdové lamely. vždy dělší stranou náboje ke klikovce.
Ano, měl .. ve škole jsme se střídali na praxi týden a týden jiní .. bohužel k naši smůle oni dali v pátek traktor dohromady , my v pondělí dodělali pár drobností a pak se řešilo proč to nevypíná ...
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

Pavel

#14 Nový příspěvek od Pavel »

brzdicku ovladas pri kazdem seslapnuti spojky slouzi aby ti pribrzdila kola v prevodovce kvuli razeni jinak mato dost velkej vliv kor dys prevodovka nema synchron

4011-6945 TURBO

#15 Nový příspěvek od 4011-6945 TURBO »

Pavel píše:brzdicku ovladas pri kazdem seslapnuti spojky slouzi aby ti pribrzdila kola v prevodovce kvuli razeni jinak mato dost velkej vliv kor dys prevodovka nema synchron
presne tak , tado brzdička to môže kludne sposobovať že skor zaberá ako spojka . mne sa to stalo ,ked som robil go prevodovky na 7011 ke ,poskladal som ,ale tú brzdičku som mal ešte odpojenu ,vtedy išlo krásne radiť ,ale ked som to dal hore tak to škrýpalo a škrýpalo , potom som o pár otočiek povolil a je to paráda :)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“