Tak před chvilou byla testovací jízda....abych řek pravdu traktor kapku kouří černě, ale míň jak předtím, kouří to ale opravdu máálo, což je normální. Po studeném startu nekouří skoro vůbec bíle, chvilinku a pak je to úplně čisté, jak znám jiné čtyřicítky ty kouří bíle i se zahřátým motorem......Auto-klassik píše:Je to divné 55-ky mají vrtání 95mm a 67-ky mají vrtání 100mm.Pokud je tam čerpadlo 2430
tak dává větší množství nafty,která je nehospodárně využita.Nekouří ten traktor černě?
Vstřikovací trysky ZETOR
Moderátor: Lukashil
Re: Vstřikovací trysky ZETOR
Pokud máš 5501 tak tam správně příjde dop150s525-1440, ale já tam dal dop160s625-1444egon píše:Ahoj,na bloku motoru pod hlavama mam cislo 550101 2 a dole nad vanou je cislo564052 a na cerpadle je cislo 2343,tak nevim jaky mam koupit trysky,byly tam dany tyto DOP150S525-1440 a jeste bych se chtel zeptat kolik tam ma byt direk na rostrik.Jo abych nezapomel v technycaku je psany ze to byl traktor 5645 a v roce 1989 tam byl davan motor 5501 tak nevim,podle tejch cisel na motoru meto nejak nesedi , vrtani je 95.Zitra to chcu kupovat tak dejte vedet.
Ahoj potreboval bych videt jaky mam koupit ty trysky,zitra jedu prone jestli nekdo vite tak dejte vedet dik
Dik za radu a kolik to ma mit direk na rozprach,kamos rikal 4 tak jeste napiste jo a coto cerpadlo ma vliv na ty trysky.
Zdar, ja mám na motore 5501 čerpadlo PP 4A8P 115g 2414 ake trysky by tam mali ísť? Pasovali by do tohto motoru valce pr. 100mm? dík za rady
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
-
Uvedené čerpadlo dle údajů je určeno pro Z4001winch píše:Zdar, ja mám na motore 5501 čerpadlo PP 4A8P 115g 2414 ake trysky by tam mali ísť? Pasovali by do tohto motoru valce pr. 100mm? dík za rady
Dík, a dá sa uvedené čerpadlo prestaviť aby to išlo ako 55kový motor, alebo zhánať origo?Auto-klassik píše:Uvedené čerpadlo dle údajů je určeno pro Z4001winch píše:Zdar, ja mám na motore 5501 čerpadlo PP 4A8P 115g 2414 ake trysky by tam mali ísť? Pasovali by do tohto motoru valce pr. 100mm? dík za rady
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
-
Ak som to dobre vylúštil: PP4A8P115G 2415 8D 0026peter1202 píše:Auto-klassik píše:Můžeš napsát jaké číslo máš na vstřikovacím čerpadle ?peter1202 píše:Ahoj, ja som zaregistroval že maš motor 5101, takyto mam aj ja nevieš o nom niečo viac?
zajtra napišem...
niesom si isty či tam je 8D alebo BD
Nejak tomu nerozumiem, máš to aj v nejakej literatúre napísané? Mne to tak vysvetloval opravár motorov, tak neviem .Jaro25 píše:160 naozaj znamená uhol rozstreku a číslo 625 označuje že ide o dýzu so šiestimi otvormi s priemerom 0,25 mm. Vstrekovací tlak sa v označení dýz neuvádza, može byť rozdielny pre jednotlivé motory, v ktorých sa môžu vysyytovať rozmerovo rovnaké dýzy.
Zetor 4011
-
Šlo by seřídit na stolici vstřikovacích čerpadel na 55-ku/liší se to max ot.,max dávkou,stop ot.,winch píše:Dík, a dá sa uvedené čerpadlo prestaviť aby to išlo ako 55kový motor, alebo zhánať origo?Auto-klassik píše:Uvedené čerpadlo dle údajů je určeno pro Z4001winch píše:Zdar, ja mám na motore 5501 čerpadlo PP 4A8P 115g 2414 ake trysky by tam mali ísť? Pasovali by do tohto motoru valce pr. 100mm? dík za rady
Pokud jsi Slovák ,tak napiš Bukovi možná by ti to udělal.
Je to třeba v knížce Ivo Bernarda Opravy,zkoušení a seřizování motorových vozidel.Janci píše:Nejak tomu nerozumiem, máš to aj v nejakej literatúre napísané? Mne to tak vysvetloval opravár motorov, tak neviem .Jaro25 píše:160 naozaj znamená uhol rozstreku a číslo 625 označuje že ide o dýzu so šiestimi otvormi s priemerom 0,25 mm. Vstrekovací tlak sa v označení dýz neuvádza, može byť rozdielny pre jednotlivé motory, v ktorých sa môžu vysyytovať rozmerovo rovnaké dýzy.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Jestli tam maj bejt tyto tak ty nemaj 4 díry.egon píše:Dik za radu a kolik to ma mit direk na rozprach,kamos rikal 4 tak jeste napiste jo a coto cerpadlo ma vliv na ty trysky.
DOP150S525 znamená:
D=Tryska
O=Otvorová
P=Prodloužená
150=Úhel rozstřiku
S=Velikost
525=5dírek s průměrem 25 setin mm
Diky za radu, ale jeste bych potreboval videt to cerpadlo mam tam 2443 a na motore mam tyto cisla,pod hlavama na bloku je51010101-2 a dole nad vanou je 564052 ,tak nevim ktere plati,vrtani je 95 jak jsem psal, ty trysky jsem dnes koupil jak jste me psali.
Typ motoru je vždycky pod hlavama.Jestli to čerpadlo je k tomuto motoru nevím.V podstatě jde o seřízení čerpadla.To znamená jakou má nastavenou dávku a otáčky na regulátoru.Úhel předvstřiku si nastav na 18°.Má to velikej vliv na živost motoru a studený starty.Jestli si budeš měnit trysky sám tak dej bacha na rysky a pořádně vevnitř očisti matici co drží trysku ve vstřikovači.Jestli tam zůstane bordel tak se tryska zkroutí a nejde tak dobře jak by měla.Hlavně nedávej pod vstřikovač žádný těsnění.Žádný tam nepatří.Když pod vstřikovačem utíkaj plyny tak nastartuj a nech motor klapat na volnoběh.Povol trochu držák vstřikovače a přitlačuj ho přitom třeba násadou od kladiva.Povoluj tak dlouho až ti bude vstřikovač nadskakovat a necháš tak deset zápalů a vstřik přitahneš.Opakuješ dokud vstřik netěsní.Ale třeba to víš tak tady zbytečně plácám.
Jak lze "doma" správně a přesně nasavit předvstřik?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod