Nasobic tociveho momentu zetor crystal
Moderátor: Lukashil
Re: Nasobic tociveho momentu zetor crystal
Pridámsa k téme dása vimeňiť pás nasobiča cez okjeno na prevodouke ? Ťiež mi to takto preklzuje a preventivne chcem vimeňiť ten pas mám dojem že je prasknutý preto nezaberá v koritnačke este som to nerobil cez okjenko tak neviem či sa to dá takto spraviť
Neda. Stary aj ak von vytrhnes tak ze ho poskodiš a rôzne deformujes, novy spät bez poskodenia nedas. Novy pas nesmies nijak deformovat
Do psej maťere
Môže mať pás niečo spoločné s tým že keď prepnem zo zajaca na korytnačku traktor zastane? Spojka pojazdova išla nová
Samozřejmě že má, zajišťuje mechanický spoj motor>převodovka, jestli ti crystal jezdí jenom na zajíce pozor na to, po zhasnutí motoru a zařazení rychlostního stupně může z kopce ujet! U funkčního crystalu když nepoužíváš ruční brzdu nebo zakládací klín, tak ti vlastně celý traktor drží na pár centimetrech svaru na pásu
Takže treba nastaviť pás a ak nepomôže výmena ?
Ked sa takuto k.k.tinu pytas, tak nepoznas co mas doma na dvore a nevies to zjavne ani pouzivat! O nasobici a jeho funcii su tu popisane doslova cele litánie. HLADAJ! ČITAJ! UČ SA! Ak sa tomu nerozumes, daj to šrotárovy a vyser sa nato!
No veru 20 rokov som chodil na starých majorcoch a suproch čo takúto vec chvalabohu nemali. Crystal mám na dvore prvý krát tak sa učím. Len aj keď sa pýtam odborníkov nie vždy sa zhodnú.
Tak im ten kristal vrat.Ak kristal v rezime korytnacka zastane alebo s kopca ujde tak je pás nasobica KO. Na opravu sa racej ani nepytaj
Třeba to budeš mit jako ume na 160 buben násobiče, vnitřní lamely k.o. a celkově vše okolo,otom násobiči jsou tady vážně eseje no,..
Pokud tito dělá co dělá,,tak tito pavel popsal jak nejlepe mohl ,, však to postav s kopce vypni traktor a uvidíš jestli pojede,,.jamel zase lamely v bubnu násobiče tak zdeformované, že mi traktor po šlápnutí na spojkový pedal zustal stát
Ono tam celkově bylo snad vše k.o.
Pokud tito dělá co dělá,,tak tito pavel popsal jak nejlepe mohl ,, však to postav s kopce vypni traktor a uvidíš jestli pojede,,.jamel zase lamely v bubnu násobiče tak zdeformované, že mi traktor po šlápnutí na spojkový pedal zustal stát
Ono tam celkově bylo snad vše k.o.
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
To je to, že ja chuj som už mal traktor rozpojený keď som menil lamelu spojkovú,len som veril pánovi ktorého servisák zo zetora chválil ako sa o ten traktor príkladne stará a v akom je super stave,ale zatiaľ čoho som sa chytil som musel Nevadí učím sa na vlastných chybách a do budúcna budem aspoň vedieť opraviť už aj Crystal.
Divim se, ze v dnesni dobe jeste nikdo ten mezikus nenabizi vymennym fondem, asi by to nebyla spatna obziva, ono to preci malinko veda je, par jsem jich uz delal a i par zku*vil. Je to radost, kdyz vyjedes z dilny, vezmes za packu a jen proneses "otevrete vrata, musime znovu a lepe"
Stydím se za tuto zem
By mě zajímalo kdo by to dnes chtěl dělat, pochybná kvalita nd, takže za to budeš chtít nesmysl abys na tom neprodělal kalhoty, nebo bez záruky a to zas málo kdo bude chtít... takže to žádný terno nebude, ale můžeš se do toho pustit...
Na jar som bol s kolegom pre prevodovku trojkvalt na 16145. Pán to pri Partizánskom robil formou vymeny kus za kus+ doplatok. Viezli sme mu rozkálanu prevodovku bez medziskrine. Ten pan to robil roky . Prevodovka funguje pekne a aj vydno ze to bola slušna robota na nej . Ale ako dlho v traktore vydrzi ukaze cas Dal na nu rok zaruku. Ale sám nam povedal, ze to už zabali a bude racej uživat dôchodok. Stazoval sa na nekvalitne(PL) a drahe nahradne diely a ich dostupnost. Stare zasoby s cias CSSR sa uz davno minuli a dalsie sa v SR v Martine uz nerobia. A ked si zapytal za robotu, tak ludia čumia za čo to chce. Ten kto taku prevodovku nikdy nerobil tak to nepochopi kolko je s tym roboty. Ten pán to mal pekne vybavenu dielnu, kopu pripravkov a hlavne ludsky priatelsky pristup a jednanie Dost sme tam u neho pokecali
Ještě je jedna možnost proč klouže želva. Nevyšrouboval jsi ten hlavní šroub pásu násobiče úplně ven ??? Pak se na čepu vykloní ta miska pásu a při utahování jde šroub mimo a vůbec nedělá oporu pásu. Pokud to nastavuješ celé správně a máš vyjmutou pružinu a dotahuješ ten šroub, tak můžeš dokonce vidět, jak ten píst v rámci své pracovní dráhy ve válci vylézá. Ale jak ti psali kolegové výše, nedá velkou práci "přetrhnout" ten pás ve sváru, když tím šroubem někdo točí jak s budíkem. Crystal opravdu není Major
Zetor 8011