Spodní ramena hydrauliky

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
authorgang1

Spodní ramena hydrauliky

#1 Nový příspěvek od authorgang1 »

Dobrý den, na mém traktoru 5245, který jsem koupil mám na každé straně rozdílné spodní ramena. Pravé s výsuvou koncovkou a levé klasické pevné. Chtěl jsem nahradit to pravé klasickým. Koukal jsem do katalogu ND a měl bych tam mít rameno 55115085. Pro jistotu jsem psal na jeden eshop a ptal se na celkou délku která je údajně 90cm. Já mám na levé straně rameno které má 100cm. Můžete mi prosím poradit jaké katalogové číslo má rameno které má celkovou délku 100cm.
Děkuji
Obrázek

pavel sk

Re: Spodní ramena hydrauliky

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

Dlksie ramena sa väcsinou montovali na traktory s väcsimy zadnymy kolesami. Napr. 77XX na ktore sa dozadu montovali kolesa R30 alebo aj R34. Skus pohladat v katalogu od 72XX-77XX.

red.bill

#3 Nový příspěvek od red.bill »

Neměří se ramena od středu oka po střed oka? Aby těch tvých 100cm nebylo ve skutečnosti těch 90cm... Jak píše Pavel, starší traktory měly ramena o kousek kratší. Při montáži 30 gum začaly montovat i delší ramena...

authorgang1

#4 Nový příspěvek od authorgang1 »

red.bill píše: ned led 08, 2023 12:17 pm Neměří se ramena od středu oka po střed oka? Aby těch tvých 100cm nebylo ve skutečnosti těch 90cm... Jak píše Pavel, starší traktory měly ramena o kousek kratší. Při montáži 30 gum začaly montovat i delší ramena...
Právě jsem psal i na pár inzerátů na bazoši a všechny měli celkovou délku 90cm, ne délku na střed ok, ale je možné, že na eshopech uvádějí délku na střed ok.
Stáhl jsem si novější katalog ND a tam je uvedeno ještě číslo 72115010. Tak to by mohli být ony.

Ještě se zeptát, je lepší mít ty delší nebo sehnat ty kratší? Kola mám R28 a větší neplánuju.
Děkuji

red.bill

#5 Nový příspěvek od red.bill »

To je na tobě, buď vyměníš jen jedno nebo budeš měnit obě... delší mají výhodu v o trochu delším rozsahu chodu, víc místa při zapřahání ale budou mít o něco menší sílu zdvihu na jejich konci, ale nic zásadního. Kratší to mají naopak... je na tobě co zvolíš, kolik chceš investovat atd....

murár

#6 Nový příspěvek od murár »

Na jednom webe má ramena o dlžke 980mm na stred dier, celková dlžka je 1050mm
https://agrozabo.eu/rameno-spodne-980mm ... er/p207273
a na ďalšom webe je česky výrobok
https://shop.marting.sk/zetor-forterra- ... -7211-5010

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“