Proxima 8441 - kouří

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Tomas6

Re: Proxima 8441 - kouří

#91 Nový příspěvek od Tomas6 »

No to je málo... Velmi málo. Kolik to má odjeto motohodin? Ještě mrkni jestli nepraskla pružina v regulačním ventilu.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Famfulin

#92 Nový příspěvek od Famfulin »

No teď ukazuje 2150mth ale myslím si že je to minimálně jednou protočené tzn tak 12000 mth ? těžko říct...

Kde se nachází ten redukční ventil, je ve vaně na čerpadle ?

Tomas6

#93 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ten by měl být na čerpadle ve vaně. Sundej vanu, to není taková pakárna, pár šroubů a matiček, vem pajzr a prvně zkus axiální vůli klikovky. Jestli to tam bude pochodovat jak šulin v gumáku, tak je to víceméně jasné. Páč když jsem na něčem řešil ztrátu tlaku mazání, tak tam to bylo vždycky vychozené. A ať už třeba na unc, nebo různé osobáky, dodávky... No a když už budeš mít dolů vanu tak sundat víko ojnice, případně víko hlavního čepu na klice nedá tolik a kouknout jak vypadají. Případně změřit opotřebení ojničního čepu.
A bacha. Nedostatkem tlaku oleje trpí hlavně a v první řadě turbo. Takže bych to řešil rychle.
No a 12000mh je taky už dost, takže je možné že ten motor to má už odjeté.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

sita

#94 Nový příspěvek od sita »

pavel sk píše: pon srp 15, 2022 8:48 pm Ved práve. Ten vstrek sa dá založiť do hlavy opačne.
Ahoj, ten vstrikovac jsem nikdy nazivo nevidel, ale podle fotky vypada, ze je, az na to vybrani s prepadem, komplet osove soumerny. Proc je tam dulezity ho montovat "na rysku"? A druha vec - nekde jsem videl, ze se vstrikovac pred montazi maze vazelinou. Jaka vazelina se pouziva? Je to jen kvuli tomu, aby vstrikovac nezarostl do vlozky? Nebyla by lepsi treba medena pasta?

pavel sk

#95 Nový příspěvek od pavel sk »

Presne tak. Maze sa to kvoli tomu aby nezatuhlu v hlave. Medenu vazelinu je tam podla skoda davat. Ale ak jej mas plny sud kludne aj tu :)

Famfulin

#96 Nový příspěvek od Famfulin »

Ahojte, tak problém je vyřešen. Bylo to opravdu vyběhané na šálkách. Blok byl natažený tak ho ve Velkém meziříčí opravovali (netuším jak se to dělá ale snad nějaké vyvaření a znova provrtat). Při demontáži se zjistilo, že je na jednom hlavním ložisku lehce napraskla klikovka - tak se musela i ta vyměnit. Při jednom se udělala hlava a taky komplet vložené válce, vodní pumpa.

Po opravě jsem čekal že traktor bude jezdit jak střela, ale nebylo tomu tak. Kolektor na palivovém čerpadle se prý otevírá na plno až když je v sání 1,45atm. já sem naměřil jen 1atm. tak sem zkoumal co se děje a zjistil jsem, že tam bylo namontované úplně jiné turbo. Měl jsem tam C14-109 a má být C14-118. Tak sem koupil i nové turbo, ale i tak se mě nezdá že by to byla nějaká raketa... Předvstřik je ok, čerpadlo i trysky jsou po GO...

Asi se to musí zaběhnout nebo ja už nevím... jakmile ten motor dostane sebemenší zátěž, strašně lehce jde z otáček...

Je jasné, že jezdím teď, kdy je venku kolem nuly nebo pod nulou tak jsem zvědav jak to bude vypadat jak se oteplí a doufám, že to pojede líp.

No a aby toho nebylo málo přestal mi fungovat jeden okruh na přídavném hydraulickém rozvaděči. Teda, abych byl přesnější - funguje na půl. Když dám páku dolů tak olej jde do rychlospojky, když dám páku nahoru tak se neděje nic. Nevíte co by to mohlo dělat ?

Děkuji a zase se omlouvám za takovou slohovku :D

pavel sk

#97 Nový příspěvek od pavel sk »

Od suroveho motora po GO nemozes cakat hned plny vykon. Motor treba opatrne zabehnut. Prvych 50mth je kritickych. Tam treba traktor zabiehal naprazdno alebo s lahkou vleckov. Motor nevytacat do plnych otaciek. Nepretazovat. Njadi si navod na pouzitie a tam je to urcite popisane ako ma prebehat zabeh motora. AKo si ho zabehnes, tak potom aj pôjde. Pripadne nepojde.

Famfulin

#98 Nový příspěvek od Famfulin »

VŠEOBECNÉ ZÁSADY PŘI ZAJÍŽDĚNÍ NOVÉHO TRAKTORU V PRŮBĚHU
PRVNÍCH 100 Mth PROVOZU
Během prvních 100 Mth provozu:
- zatěžujte motor normálně, vyhněte se provozu na nízké nebo maximální otáčky
motoru
- vyhněte se nadměrnému provozu na volnoběh
- často kontrolujte hladinu oleje v motoru (během této doby je zvýšená spotřeba
oleje normální)
- kontrolujte šroubová spojení zejména nosných částí traktoru
- zjištěné nedostatky ihned odstraňte, předejdete tím následným škodám, případně
i ohrožení bezpečnosti provozu
- stejný postup dodržujte i po generální opravě traktoru

PRŮBĚHU PRVNÍCH 10 Mth
- záběh provádějte v dopravě
- dotáhněte připevňovací matice předních
a zadních kol včetně spojení patka /
ráfek předepsaným utahovacím momentem

Toto je napsané v návodu. Já jezdím s vyvážečkou v přepravě- nejezdím v lese. Tak to chce asi čas...

pavel sk

#99 Nový příspěvek od pavel sk »

No vidis 8) . Tak to uz len dodrzat a davat si na to pozor.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“