hydraulicke čerpadlo zetor 3011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
ii9892

hydraulicke čerpadlo zetor 3011

#1 Nový příspěvek od ii9892 »

AHojte

chcel by som sa spýtať, že aké mám čerdlo na hydraulike aký je to ty a ako ho môžem vyskúšať či je vporiadku ?

teraz som ho dal dole z traktora vyčistil ale niektorý mi hovoria že to nie je z 3011

a žeby ho trebalo preskúšať či je dobre ale to neviem ako ho mám preskúšať

a dalšia vec že ked by bolo zlé či sa da nejako opraviť v domacich podmienkach alebo sa musí kúpiť nové

tu je fotoo:

Obrázek

jiriSBS

Re: hydraulicke čerpadlo zetor 3011

#2 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pokud je čerpadlo demontováno tak se dá vyzkoušet na hydraulické stolici ,kde se kontroluje tlak a průtok
(součastně)jinak nejlépe je to zkontrolovat přímo na traktoru.
Na ramena zavěsit závaží s váhou alespoň 75% síly na ramenech udáványch výrobcem,a změřit čas zdvihu z dolní do horní úvrati,zdvih by měl trvat 3sek(kontrola výkonu čerpadla a tlaku),pak zkontrolovat tlak pomoci manometru do rychlospojky,kontroly provádět při jmenovitých otáčkách motoru.
Techn. data pro Z-3011:zvedací síla na konci táhel 1000kp,max.tlak v hydr.soustavě 12MPa(120atm),
výkon čerpadla cca 20lt/min,jmen otáčky motoru 2000ot/min.
K otázce opravitelností čerpadla doma-doma neopravitelné(je potřeba brusku na hřídele ,brusku na rovinu-magnetku,ND a znalosti).

ii9892

#3 Nový příspěvek od ii9892 »

no tak to bude vyzerať zrejme na nové a bude po problémoch

a staré založiť do regálu :vztek:

ii9892

#4 Nový příspěvek od ii9892 »

zdravím

chcem sa spýtať, môžem dať na 3011 hydraulické čerpadlo iné ako je udávané výrobcom t.j. viac litrové nebude nejaký nežiadúci problém ?

Tomis_Zetor_3011

#5 Nový příspěvek od Tomis_Zetor_3011 »

Pripojuji se k otazce ii9892. je mozne dat na 3011 cerpadlo s vetsim prutokem? Co vse je pripadne nutne vymenit (ozubena kola, ...???).
Predem diky za info. :)

jojo7011

#6 Nový příspěvek od jojo7011 »

Podla mna hej. Aspon si myslym, ze to veko cerpadla je rovnake ako u novsich. Cize zamenit cerpadlo za 42 litrove a pojistak za 175 Barovy, alebo upravit veko na priamy vyvovod tlaku z cerpadla by nemal byt problem.

Tomis_1

#7 Nový příspěvek od Tomis_1 »

pojistak je tusim uz na 175 baru nastaven, meril jsem si tlak na vysputu na hadice druheho okruhu. jen jsem si ted predevcirem prikoupil/privezl podkop, tak to asi bude makat pekne pomalu. Zatim je jeste na kare, jelikoz jsem zjistil, ze na jednom spodnim tahle mam kouli kat 1 (mensi prumer) a vsechny ostatni jsou kategorie 2 :/ .. tazke ho nemam momentalne jak sundat :D :/ ... nechce se mi kupovat spodni tahlo na kat 2, spis jsem rovnou premyslel od hacich na obe strany, ale je to celkem palka za dve tahla. navic mam ted tahla 80cm a je to hooodne blizko kol, takze bych dal alespon o 5 cm delsi (ted jsem mel kvuli stk lapace necistot namotnovane a jak jsem zaprahl lzici za traktor, tak se mi samozjeme jeden hned namotal ke kolu :/) delsi tahla samozrejme zase snizi zvedaci schopnost, cili jsem zacal shanet rovnou zavazi na predek ... takovej blbejch par malickosti a co je s tim za trapeni ... hold maly lehky traktor, ale za to celkem jednoduchy a sikovny, az na tech par neduhu :)

Tomis_1

#8 Nový příspěvek od Tomis_1 »

nemate nekdo nahodou cislo toho pasujiciho cerpadla 42l/min? nebo alespon z jakeho modelu zetoru tam pasuje? ja co jsem nasel, byly vse 20-25l/min

red.bill

#9 Nový příspěvek od red.bill »

Nevím co sis sehnal za podkop ale dělat s tím stejně pořádně nepůjde... Budeš muset vyřešit aretaci podkopu vůči traktoru, jen na hydrauliku to posadit nejde. Jak vyháhneš podpěry na podkopu bude se ti zvedat jen hydraulika a traktor bude pořád na zemi... Co si budem 30 je prostě slabota a vymýšlet nějaký mezirám a pak to půl dne zapřahat... To bych radši někomu zaplatil s pořádnou mašinou... Velikost čerpadla zaleží co máš za podkop, ono to zase bůh ví jakej velkej průtok nepotřebuje... Ty polský 42l čerpadla, prý nic moc, ze začátku snad dobrý ale po čase horší než původní 32l... Vlastní zkušenost s nima ale nemám. Není důvod to tam cpát, kor do těch malých "kanálků". 72 a spol mají aspoň zvětšený kanály...

Tomis_1

#10 Nový příspěvek od Tomis_1 »

Podkop je tento (obrazky od prodavajiciho) vazi cca 750kg (700kg dle stitku) + navaren tribody zaves s ramem. Ta ja vim, ze 30 je na takoveto "prace" slabota :( , ale je to vicemene jan na praci kolem baraku, lepsi nez krumpac a lopata :D .. jinak zapreni by se dalo resit strcenim dvou tramku mezi podkop a zaprit nekde o rozvodovku a zvednout na podperach, aby se to oprelo (tim by mela byt cela vaha zadku na podperach)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

vašek

#11 Nový příspěvek od vašek »

Já si myslím, že do 3011 větší čerpadlo nedáte. Mezi trubkou řazení čerpadla, která se posouvá po vývodové
hřídeli a čerpadlem je málo místa. Ne nadarmo je na čerpadle sražená hrana.
čtyři kola ,jsou čtyři kola

Tomis_1

#12 Nový příspěvek od Tomis_1 »

Tak to bude asi na externi pumpu na vyvod nahonu, co jsem koukal, jsou zprevodovane i s cerpadlem kolem 160-180€ plus nejaka nadrz.
Obrázek
- 53l/min - 200 bar

kaja.h

#13 Nový příspěvek od kaja.h »

Při hrabání si přepneš čerpadlo přez převodovku, dáš třeba 4, nebo 5, a budeš mít oleje dost. 😃
Jede traktor, je to Zetor 3011

red.bill

#14 Nový příspěvek od red.bill »

Za chvíli i to čerpadlo bude mít dost... Když začlo přepínání 540/1000 ot. doporučovalo se to používat jen v nezbytný míře, právě kvůli hydraulice a čerpadlu...

Tomis_1

#15 Nový příspěvek od Tomis_1 »

jj, ten "trik" s pohonem pres prevodovku znam, uz jsem jej tedy dnes slozil a zkusil bagrovat, na tu 5 to jde celkem dobre .. motor mirne v otackach... spis musim sehnat to spodni tahlo s 28 dirou (kat. 2) ted jsem si zatim tahlo pujcil od souseda, ktery ma take 3011 a je v praci :friends: ale to mu zase vecer musim vratit :'( .. a hold zainvestovat do spodniho tahla s vetsi dirou nebo hakem.
Spis asi vetsi problem je, ze i s prirazenym vyloznikem do boku jedu po zadnich, nebo s minimalnim dotekem prednich :D .. jeste, ze se da zatacet pres brzdy :)
Obrázek

jinak podkop kope zatim dobre, az na prehozeny smer u ramene lzice proti standarnimu zapojeni, ale to je malickost prehodit hadice... :)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“