převodovka 3011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
majkl-ta

převodovka 3011

#1 Nový příspěvek od majkl-ta »

Mám problém s převodovkou na mojí 3011. Pokud jedu na 5tku z kopce dolů tak se ozývá rachtání jako by tam chtělo zapadnu jiné kolečko. Stejná situace se děje při používání hydrauliky přes převodovku když traktor stojí a čerpadlo točím přes 5tku.

red.bill

Re: převodovka 3011

#2 Nový příspěvek od red.bill »

A co my s tím? Křišťálovou kouli nikdo nemá... sundej víko a podívej se dovnitř a podle toho co najdeš se ptej...

majkl-ta

#3 Nový příspěvek od majkl-ta »

chápu že nikdo nemá kouli, psal jsem to jen jestli někdo neměl stejný problém toť vše. Předběžně jsem se díval po dílech a nikde jsem nenarazil na kolo do převodovky 4-5stupně. za cca 14 dní to mám v plánu sundat víko a kouknlout tam

red.bill

#4 Nový příspěvek od red.bill »

Způsobovat to může cokoliv, tady bych na zkušenosti jiných nesázel... koukat po dílech když nevíš co tomu je, je trochu k ničemu... na to kolo jsi patrně nenarazil z toho důvodu, že neexistuje... 5 je přímý záběr(objímkou se spojí spojková a drážkovaná hřídel)

majkl-ta

#5 Nový příspěvek od majkl-ta »

tak to jsem nevěděl, že 5kové kolo není, pokud je tedy 5tka řazená přímo tak by to znamenalo, že některé z ostatních kol se nevyřadí do správné polohy. Až sundám víko budu chytřejší.

red.bill

#6 Nový příspěvek od red.bill »

To je nepravděpodobný. Vidličky jsou napevno navařený(už nepamatuju jak to je u bezsynchronní 4,5 jestli je taky napevno nebo se dá štelovat jako u synchronu) chody těch kol jsou tak dlouhý, že ani projetý vidličky to nemůžou způsobovat, navíc za ty roky budou krapet ometený. Buď se někde poroučí ložisko, nebo je problém v kolech co jsou ve stálém záběru(hlavní převod převodovky, 4 rychlost, zpátečka). Ale jak jsem psal bez louskutí tý převodovky je to jen vaření z vody a může to být úplně něco jinýho.

pavolmakys

#7 Nový příspěvek od pavolmakys »

Skus aka bude vola na vrchnej hriadeli, myslim hore/dole. Je tam trochu problem z mazanim, tak sa to zvykne vydrat, uz to bo o tomto probleme aj debata.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

faustt

#8 Nový příspěvek od faustt »

To bude celkovo prevodovka KO - loziska, horne hriadele (spojkova, drazkova, hriadel pastorku). Mne robilo popri inych veciach aj toto a ked sa otvorila prevodovka tak bolo vsetko jasne - extremne vôle uplne vsade.

faustt

#9 Nový příspěvek od faustt »

Ale mozno to nebude nic vazne. Robil som repas takejto prevodovky a hned od zaciatku bolo na volnobehu pocut hrkotanie - ako som neskôr zistil, tak kolecka pre spiatocku ktore su v stalom zabere maju na zuboch taku vôlu ze to az hrkoce.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“