kuličkové řízení-montáž

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
sepiak

kuličkové řízení-montáž

#1 Nový příspěvek od sepiak »

Zdravím přátelé,nemohl by mi někdo poradit jak montnout kuličkové řízení na pohodu?Je nějaká finta na bezproblémovou montáž?V chytré knize se uvádí ,že mám použít umělohmotnou naříznutou trubku o prům.23mm,proti vysypání kuliček,dala by se použít hadice,popřípadě něco jiného?Díky za rady.

pavel sk

Re: kuličkové řízení-montáž

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

:ano: hlavne riadne namazat.

pavel233

#3 Nový příspěvek od pavel233 »

Ahoj zrovna nedavno jsem to delal. Kulicky do matky jsem lepil na vodni vazelinu A 4. Je docela tuha zacne ridnout az pri vyssi teplote. Aby si kulicky pekne sedly a vymackala se prebytecna vazelina pouzil jsem drevenou nasadu z detske lopatky na pisek. Tu jsem zasunul do matky s kulickama a parkrat zatocil na obe strany fungovalo to jako zavit. V prodejne nahr. dilu jsem koupil 10 cm vodni hadice venkovni prumer 23 mm tu jsem strcil do matky s kulickama. Jednu stranu zaroven s matkou a na druhe strane jsem precnivajici kus hadice urizl taky zaroven s matkou. No a slozil jsem to mel jsem z toho vitr delal jsem to sam ale povedlo se na prvni pokus. Nakonec jsem tu hadici ze skrinky rizeni vystoural sroubovakem. Hodne zdaru.

sepiak

#4 Nový příspěvek od sepiak »

Ahoj,zrovna tak sem to udělal,měl sem doma zahradní hadici o prům.23,5,tu sem podélně naříz,šroub sem pomalu šrouboval a hadici tlačil dovnitř,ani jedna kule venku,s maticí se dalo manipulovat pro seřízení v hřídeli a pak při montáži do skříně ji šroub krásně vytlačil ven,opět bez ztráty kulí.Tím že byla nařízlá tak šla krásně vytáhnout.

Zalda

#5 Nový příspěvek od Zalda »

pavel233 píše: pát bře 20, 2020 3:23 pm Ahoj zrovna nedavno jsem to delal. Kulicky do matky jsem lepil na vodni vazelinu A 4. Je docela tuha zacne ridnout az pri vyssi teplote. Aby si kulicky pekne sedly a vymackala se prebytecna vazelina pouzil jsem drevenou nasadu z detske lopatky na pisek. Tu jsem zasunul do matky s kulickama a parkrat zatocil na obe strany fungovalo to jako zavit. V prodejne nahr. dilu jsem koupil 10 cm vodni hadice venkovni prumer 23 mm tu jsem strcil do matky s kulickama. Jednu stranu zaroven s matkou a na druhe strane jsem precnivajici kus hadice urizl taky zaroven s matkou. No a slozil jsem to mel jsem z toho vitr delal jsem to sam ale povedlo se na prvni pokus. Nakonec jsem tu hadici ze skrinky rizeni vystoural sroubovakem. Hodne zdaru.
Ahoj,prosím nevíte kolik je kuliček v tom řízení?

pavel233

#6 Nový příspěvek od pavel233 »

Ahoj tuším že dohromady v obou řadách 74. Je to tady někde na fóru kolik v které řadě. Nechají se koupit samostatně v prodejnách s ložisky. Když jsem to skládal já tak jsem jich tam ale poskládal 77.

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Maly okruh-30, Velky okruh-44.Celkom 74 gulí jako v Sarajevu :smich: :smich: :smich:

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“