kuličkové řízení-montáž
Moderátor: Lukashil
kuličkové řízení-montáž
Zdravím přátelé,nemohl by mi někdo poradit jak montnout kuličkové řízení na pohodu?Je nějaká finta na bezproblémovou montáž?V chytré knize se uvádí ,že mám použít umělohmotnou naříznutou trubku o prům.23mm,proti vysypání kuliček,dala by se použít hadice,popřípadě něco jiného?Díky za rady.
Re: kuličkové řízení-montáž
hlavne riadne namazat.
Ahoj zrovna nedavno jsem to delal. Kulicky do matky jsem lepil na vodni vazelinu A 4. Je docela tuha zacne ridnout az pri vyssi teplote. Aby si kulicky pekne sedly a vymackala se prebytecna vazelina pouzil jsem drevenou nasadu z detske lopatky na pisek. Tu jsem zasunul do matky s kulickama a parkrat zatocil na obe strany fungovalo to jako zavit. V prodejne nahr. dilu jsem koupil 10 cm vodni hadice venkovni prumer 23 mm tu jsem strcil do matky s kulickama. Jednu stranu zaroven s matkou a na druhe strane jsem precnivajici kus hadice urizl taky zaroven s matkou. No a slozil jsem to mel jsem z toho vitr delal jsem to sam ale povedlo se na prvni pokus. Nakonec jsem tu hadici ze skrinky rizeni vystoural sroubovakem. Hodne zdaru.
Ahoj,zrovna tak sem to udělal,měl sem doma zahradní hadici o prům.23,5,tu sem podélně naříz,šroub sem pomalu šrouboval a hadici tlačil dovnitř,ani jedna kule venku,s maticí se dalo manipulovat pro seřízení v hřídeli a pak při montáži do skříně ji šroub krásně vytlačil ven,opět bez ztráty kulí.Tím že byla nařízlá tak šla krásně vytáhnout.
Ahoj,prosím nevíte kolik je kuliček v tom řízení?pavel233 píše: ↑pát bře 20, 2020 3:23 pm Ahoj zrovna nedavno jsem to delal. Kulicky do matky jsem lepil na vodni vazelinu A 4. Je docela tuha zacne ridnout az pri vyssi teplote. Aby si kulicky pekne sedly a vymackala se prebytecna vazelina pouzil jsem drevenou nasadu z detske lopatky na pisek. Tu jsem zasunul do matky s kulickama a parkrat zatocil na obe strany fungovalo to jako zavit. V prodejne nahr. dilu jsem koupil 10 cm vodni hadice venkovni prumer 23 mm tu jsem strcil do matky s kulickama. Jednu stranu zaroven s matkou a na druhe strane jsem precnivajici kus hadice urizl taky zaroven s matkou. No a slozil jsem to mel jsem z toho vitr delal jsem to sam ale povedlo se na prvni pokus. Nakonec jsem tu hadici ze skrinky rizeni vystoural sroubovakem. Hodne zdaru.
Ahoj tuším že dohromady v obou řadách 74. Je to tady někde na fóru kolik v které řadě. Nechají se koupit samostatně v prodejnách s ložisky. Když jsem to skládal já tak jsem jich tam ale poskládal 77.
Maly okruh-30, Velky okruh-44.Celkom 74 gulí jako v Sarajevu