předvstřik zetor 7011.
Moderátor: Lukashil
předvstřik zetor 7011.
Ahoj chci se zeptat,už nevím co s tím,ale pokouším se nastavit předvstřik zetoru 7011(čerpadlo 2444) s čudlem. Může mi někdo říst co je špatně? Nastavim si setrvák na 23,5 kapilaru na čerpadle místo prvního vstřiku,všechny vstřiky vyndane, vzduchový filtr odpojeny,čuddl na čerpadle mam máčký a půl plynu. Čerpadlo mám odkloněné od motoru a pomalu přiklánim k motoru,ale v kapiláře se sloupec ani nepohne.Můžu tam mít špatně daný čerpadlo?Nebo co dělám špatně?Čerpadlo je po drahý repasy v Monstě, nedaly mi jiný typ než tam má být?
Re: předvstřik zetor 7011.
Urcite mas najdeny 1 valec spravne? Ktory valec je u 69XX a 70XX prvy??? Predvstrek daj 24,5stupna alebo 4,5mm piesta pred HU.
-
Jasný, ale musíte dát plnou dávku takže plný plyn ale bez čudla. Sundat trubku 1 od kompresoru nasroubovat kapilarku a odvzdušnit. Měl by jste mít sundané víčka na 1 a 4 válci, protože musí být 1 v kompresi ventily zavřené a na 4 musí ventily stříhat. Potom Teda dát setrvačník na 23.5° čerpadlo odklonit od motoru a pomalu přiklánět k motoru až se hne hladina tak hurá a přitáhnout matky. Když nevychází předvstřik, tak by mohlo se zkusit dát jiné kolečko na čerpadlem místo orinalu 2-4 tak tam dát 6 a když to nevyjde ani s jiným kolečkem s tou 6 tak jedině sundat rozvody a vyměnit hřídel co pohání kompresor a čerpadlo.
-
Pro motor 6901 a 7001 je čerpadlo 2444 s čudlem. No a když jste ho nasazoval tak doufám že vám tam úplně zajelo dovnitř, jinak jste to tam přes zub a natáhl jste to přes matky, potom motor nejde nastartovat a když sundáte čerpadlo tak můžete vyměnit kolečko nebo vypilovat zkurvený zub na kolečku
A co ak je prvy valec u zotrvacnika???
Traktor normalně jezdil,a chytal dobře jen moc kouřil a chci udělat předvstřik.Rysky na setrvaku sem nasel na bloku motoru taky a když dam horní uvrat na 1 pistu od chladiče tak mam rysky na motoru a setrvaku HU proti sobě to sedí.Ale když točim vzadu hřídelí a koukám kdy se kapilára pohne a hned přestanu točit tak jsem uplně mimo rysky asi ctvrt kola od nich.Kdyz to dam na 23 stupnu hned a zkousim pak priklanet čerpadlo tak mi to nic neudela není to nejak celý posunuty?Ten čudl musím mít zamačklej když přiklanim čerpadlo?Jak to odvzdušnim,kdyz tocim hridelý vzadu tak kapilára reaguje,tak by to nemelo byt zavzdušněný.Uz fakt nevim:)
Diesel dává kouřové signály jako indiani, chceš něco nastavovat musíš vědět kde.
-
Mám stejný problém na 6901 a taky to vidím na tu výměnu hřídele pohonu kompresoru a čerpadla
Fando, to je na hovno. Když nevíš jak funguje "čudl" jak chceš ladit? Když honíš předvstřik, na čudl se ani nedívej, natož na něj makat!!! Jen plná dávka paliva. Bez přesuvníku!!! Navíc píšeš, že tomu nic moc nebylo, motor chytal a i výkon byl asi OK jen hulí. Možná byla chyba vůbec drbat s čerpadlem. Problém se dal vyřešit třeba kontrolou a seřízením vstřiků, nebo že by se sama upravila dávka paliva? Pořád by to ale neznamenalo, že se pohlo čerpadlo.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
čerpadlo sem měl vyndané a na repasi,takže nastavit se musí. Takže se to dělá bez čudlu?Omlouvám se,ale každý nějak začíná a já nejsem vyučený opravař zem.strojů,ani automechanik a tady ví o traktorech každý kulový,takže si musím poradit sám,aproto scháním informace tady.Rado by vtipálky co tu mají jen blbý keci ať mi nepíšou taky na ně nemachruju s věcmi,co znám já a oni ne díky za každou radu a jestli mi může někdo říct přesný postup
když budu točit vzadu hřídelí mela by se hladina v kapiláře pohnout a setrvacnik by mel byt na poloze rysek proti rysce na bloku?Chapu to dobře?Protoze meto vystříkne z kapilary dost daleko mimo rysky rek bych za HU.Takže kkdyz dam setrvak na rysky 23 stupnu cca a přikláním cerpadlo v kapilare se nic nepohne
netoc vzadu vem sroubovak a mezi motorem a spojkou je dole mezera a otacej za zuby setrvaku jinak to delej jak pise pavel
jo dík za radu budu teda točit za zuby,ale pořád nechápu co se tím zmeni?:))
budes lip videt na kapilaru a na rysky a mas citlivejsi otaceni zkus to ještě poradne odvzdusnit
No Fanoušku, jestli máš pocit, že mám blbý keci tak je mi líto, ale určitě se ti neposmívám. Jsem z těch, co taky neumějí zdaleka všechno, ale co neumím a čemu nerozumím k tomu souvislostem, nechávám to těm, co tomu rozumějí a když je třeba - zaplatím to. Výsledek bývá ten, že je to udělaný líp, než kdybych se já učil.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod