7245 seřízení spojky
Moderátor: Lukashil
7245 seřízení spojky
Zdravím chlapi,
měl jsem rozpůlený traktor a zrovna jsem při tom vyměnil komplet spojku. Před tím šla fakt nádherně. Na pedálu zabírala krásně od spodu. Ale jak sem ji vyměnil tak se s tím teď nemůžu domluvit. Na pojezdových packách sem nastavil míru 21mm od čela talíře. Dal jsem to zase dohromady. Když sem to pak zkusil tak spojka zabírala podle pedálu skoro uplně na konci. Tak jsem to pošteloval a chvílama se zdálo že je to OK (podle pedálu zhruba od středu) , ale vždycky, když sem s tím chvilku jel tak začala zabírat až zase když sem měl pedál uplně na vrchu. nikde se nic nepovolilo ani nikde nic neteklo z hadic od spojkové pumpičky. seřídil sem táhla, na packách jsem to zkusil poseřizovat, ale pokaždé to skončilo tak, že pedál sem měl skoro navrchu a teprv spojka zabrala (aj když sem jel do mírného kopce a přeřadil, tak prokluzovala) mám to teď zrovna rozpůlené. Vytáhl sem lamely a lamely sou v pořádku. vůbec nevím kde hledat problém. Díky za všecky rady
měl jsem rozpůlený traktor a zrovna jsem při tom vyměnil komplet spojku. Před tím šla fakt nádherně. Na pedálu zabírala krásně od spodu. Ale jak sem ji vyměnil tak se s tím teď nemůžu domluvit. Na pojezdových packách sem nastavil míru 21mm od čela talíře. Dal jsem to zase dohromady. Když sem to pak zkusil tak spojka zabírala podle pedálu skoro uplně na konci. Tak jsem to pošteloval a chvílama se zdálo že je to OK (podle pedálu zhruba od středu) , ale vždycky, když sem s tím chvilku jel tak začala zabírat až zase když sem měl pedál uplně na vrchu. nikde se nic nepovolilo ani nikde nic neteklo z hadic od spojkové pumpičky. seřídil sem táhla, na packách jsem to zkusil poseřizovat, ale pokaždé to skončilo tak, že pedál sem měl skoro navrchu a teprv spojka zabrala (aj když sem jel do mírného kopce a přeřadil, tak prokluzovala) mám to teď zrovna rozpůlené. Vytáhl sem lamely a lamely sou v pořádku. vůbec nevím kde hledat problém. Díky za všecky rady
-
Re: 7245 seřízení spojky
Máš špatný hlavní spojkový válec. Packy nastav na základní hodnotu a nic víc se nestarej, je to samostav. Kvůli tomu jsi to nemusel znova půlit.
Karloss: Packy pojazdu nastav od zahlbenia v stite spojky na 25mm a packy spojky PTO na 37mm. POdla tvojho popisu mas najskor problem v tlakovej hadicke od hlavneho valca po vypinaci valcek. Vymen skôr tu hadicu. S vnutra bude rozpadnuta.
Jasné , furt sem měl za to, že jsou ty lamely nějaké zmetky.. ale projdu ještě jednou tu hadici a váleček a uvidíme. díky
mám podobný problém, stalo se mi při jedné jízdě , že spojka jako by ostala rozepnutá , byl jsem rád , že jsem odjel na redukovanou jedničku, pedál šel pořád tvrdě, pak už se to neopakovalo, napiš jak to u tebe dopadlo
Zdarec.. Takže..
Dneska sem to dal do kopy a je to furt stejné, míra je 21mm od krytu štítu. dal jsem nový hlavní spojkový válec i pumpičku. Když popíšu jak to má fungovat správně - Šlápnu na spojku pumpička si vezme kapalinu ze zásobníku a stlačí spojku, pak pustím pedál a kapalina se vrátí zpět do nádobky. Ale u mě to tak není.. už když to odvzdušním tak se ložisko dotýká pacek, to znamená že na pedálu nemám žádnou ,,vůli,, . No a když povolím odvzdušňovací šroub tak kapalina vyteče a hlavní váleček ještě povolí páce se vrátit do místa kde má byt a mezi packama a ložiskem už mezírka je. Můžu to seřizovat na táhlu na páce kolik chci , vždycky když to odvzdušním tak se packy opřou o ložisko.... vůbec nevím co s tím mám dělat
Dneska sem to dal do kopy a je to furt stejné, míra je 21mm od krytu štítu. dal jsem nový hlavní spojkový válec i pumpičku. Když popíšu jak to má fungovat správně - Šlápnu na spojku pumpička si vezme kapalinu ze zásobníku a stlačí spojku, pak pustím pedál a kapalina se vrátí zpět do nádobky. Ale u mě to tak není.. už když to odvzdušním tak se ložisko dotýká pacek, to znamená že na pedálu nemám žádnou ,,vůli,, . No a když povolím odvzdušňovací šroub tak kapalina vyteče a hlavní váleček ještě povolí páce se vrátit do místa kde má byt a mezi packama a ložiskem už mezírka je. Můžu to seřizovat na táhlu na páce kolik chci , vždycky když to odvzdušním tak se packy opřou o ložisko.... vůbec nevím co s tím mám dělat
Tu hadičku si nevymenil? Mal si ju ako prvu vymenit. P.S. tie valceky si mal mozno dobre pokial netiekli.
Hadička sem teda taky vyměnil a furt stejné. U pedálu nemože byt chyba?
Môže....pedál musí mať trochu vôľu, "mŕtvy chod", keď je v hornej polohe. Nesmie stále tlačiť na valček, lebo vtedy sa kvapalina nevráti späť do nádržky a okruh ostane pod tlakom
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
-
To ložisko je normálně opřené, to je v pořádku. Ono si udělá samo za běhu motoru svoji vůli a ta je malinká, je to samostav, když se sjíždí lamela tak se mění i vzdálenost pacek od štítu a to ložisko si právě samo vymezuje tu vůli. Chyba je v hlavním válečku nebo v pneumatickým válci pod tím válečkem, může být trochu jakoby sešláplí a on ti už mačká na ten váleček a to je chyba. Při montáži válečku, musíš zjistit zda se už nemačká, to nesmí. Jinak spojka zabírá normálně tak asi 4-5 cm od vrchu. Plus mínus. Na pedálu musí být trochu vůle než začneš tlačit. Uvědom si že to není 6911 který myslím měli štelovaní na spojku.
Pokial sa dlhodobo nepouziva ten "nasobic" tak sa casom v tom pneu valci u spojky usadne kopec bordelu a moze aj ten robit neplechu. Inak ostatok sedi ako pisal kolega predomnou. Lozisko je je u kvapalinoveho ovladania vlastne vzdy tesne u paciek spojky takze tam medzeru napr 4mm nehladaj.
Na kterým táhle to seřizuješ? u 72 pojezd jde štelovat jen na packách ale polohu pedálu tím nijak neovlivníš. Ložisko je stále na packách. Jestli spojka neklouže a vypíná jak má tak to neřeš
Zdar, mám podobný problém.
Neustále se mi propadává spojka.. Jsou nové lamely, horní i spodní válce a aji hadička..
Když nastartuji, musím dvakrát zmačknout spojku. (poprvé jde skoro na doraz bez odporu, podruhé je ok).
To stejné se opakuje při jízdě a každém přeřazení..
Interval než se propadne je cca 1min jízdy.
Už nevím čím by to mohlo být...
Neustále se mi propadává spojka.. Jsou nové lamely, horní i spodní válce a aji hadička..
Když nastartuji, musím dvakrát zmačknout spojku. (poprvé jde skoro na doraz bez odporu, podruhé je ok).
To stejné se opakuje při jízdě a každém přeřazení..
Interval než se propadne je cca 1min jízdy.
Už nevím čím by to mohlo být...
- pavolmakys
Tele: Logicky mi z toho vychadza ze ak kvapalina neunika, tak bude aj napriek tomu ze je novy zly horny valcek.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
No to mě taky napadlo
Ale ještě jsem přemyšlel, že by byla velká vůle mezi ložiskem a packy(pružinky odtahnou ložisko dal) jestli je to konstrukčně možné případně že by se pomocný valeček moc vracel.
Ale asi zkusím ten hlavní válec i když je novej
Ale ještě jsem přemyšlel, že by byla velká vůle mezi ložiskem a packy(pružinky odtahnou ložisko dal) jestli je to konstrukčně možné případně že by se pomocný valeček moc vracel.
Ale asi zkusím ten hlavní válec i když je novej