Řízení 7245

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
jiri.broul

Řízení 7245

#1 Nový příspěvek od jiri.broul »

Ahoj všem. Prosím už si nevím rady. Řeším řízení na Z 7245. Na místě a při malé rychlosti nebylo možné utočit volant. Začal jsem kontrolou posilovače. Byl demontován a přetěsněn(celá sada, nevím jestli seřízen, vyměněna pružina kulového čepu za měkčí)) Bohužel závada stále přetrvávala. Tak poslední věc co zbývala bylo nové čerpadlo. O víkendu jsem ho namontoval. Bohužel na místě traktor zatočí do 1/2 natočení a už je slyšet zvuk přetlakového ventilu. Po veškerých zkoušení nastavování pák (hubice řízení je správné délky) závada přetrvává, páky nastaveny dle příručky. Už mě nic nenapadá, jedině snad zkusit výměnu za repasovaný posilovač. Čerpadlo dává 100atm(pak přepouští přetlakáč, zkoušeno manometrem vloženým na výstup čerpadla. Podotýkám měněné ložiska na svislácích, namazáno, jde lehce. Zajímavé že na levou stranu zatáčí slušně(v krajní pozici slyšet přetlakáč), na pravo jde špatně (v krajní pozici přetlakáč slyšet není). Za jízdy jde utočit celkem slušně. Zkoušeno i bez vymontovaného tlumiče kmitů. Hydraulický olej je nový a doplněný po rysku. Děkuji všem za rady. Jirka

-sheppard-

Re: Řízení 7245

#2 Nový příspěvek od -sheppard- »

To že ti to točí naprázdno může dělat špatná poloha ovladaciho táhla serva. A co vím tak pro správný chod serva nesmí být žádná vůle na hubici k servu a ani na ovladací páce k servu (tuším že tam je kulový čep, na kterém nesmí být taky žádná vůle).
Zetor 7211 Tunis

red.bill

#3 Nový příspěvek od red.bill »

Máš správně seřízený šoupě v posilovači? Tj když jedeš pustíš volant, traktor jede rovně nebo se snaží zatočit do rejdu? Je olej ve skříni řízení? Svisláky jsou správně vymezený, nebo jsi jen vyměnil ložiska? Není mi jasný který péro jsi měnil za slabší, v posilovači jsou myslím 4ks talířových pružin, jejich předpětí se dá seřídit maticí.

jiri.broul

#4 Nový příspěvek od jiri.broul »

Měnily se jen ložiska ve svislácích. Je tedy možné,když to spustím na kola, že natáčení jednotlivých kol může jít hůře? Za jízdy je vše v pohodě. Jak tedy zjistit, že je správně vymezen.

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

+ je tam jedna vinuta pruzinka pod ustim supatka. Podla popisu to na zle nastavene. Ked do jednej strany zataca v pohode ado druhej tazsie...

jiri.broul

#6 Nový příspěvek od jiri.broul »

Zase si říkám, že na jednu stranu to jde pěkně a na druhou špatně. Kdyby se jednalo a špatně vymezené svisláky, tak by to asi nešlo na žádnou stranu dobře.

red.bill

#7 Nový příspěvek od red.bill »

Já netvrdím, že za to můžou ty svisláky ale jde o celkový obraz. Přikláním se k Pavlovi, tedy blbě nastavený posilovač. Proto jsem se ptal jestli když jedete a pustíte volant jede traktor rovně nebo má snahu zatočit. Na to neodpovíte tak těžko radit.

jiri.broul

#8 Nový příspěvek od jiri.broul »

Šoupě by mělo být nastaveno dobře. Když zdvihnu přední nápravu, dám kola do rovného směru tak se nestáčí nikam. Ještě mě napadla ta vůle na těch táhlech. Hubice řízení je dávána nová, ale nejsem si jistý, jestli není vůle na těch kulových čepech.

jafi

#9 Nový příspěvek od jafi »

Tento problem sme mali aj my a dokonca pretrváva nakoľko sa už objímka posilnovaca neda dotiahnuť( vidim to na vymenu posilnovana) Ked to nastavim , tak ide vsetko ako ma do kazdej strany. Ale ked sa vibraciami nastavenie vracia do pôvodnej zlej polohy, nastane presne tvoj problem. Nemozem do jednej strany skoro vobec vytocit.
Skus posilnovac nastavit tak ze ti budu kolesat zatacat do strany kde to ide ( resp. nejde) tazko. Potom skus vytocit do tej strany kde to neslo a ak to pojde tak je problem v nastaveni posilnovaca, ale na to by si prisiel logicky aj sam.
Daj potom vediet 8)
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

red.bill

#10 Nový příspěvek od red.bill »

Když přitom zatočíte pístnicí začnou se stáčet kola na obě strany? Ono to šoupě nemá moc velký zdvih takže nemusí otevřít na druhou stranu.

jiri.broul

#11 Nový příspěvek od jiri.broul »

Příjde mi, že to šoupě má větší zdvih při zatáčení doleva,ještě přemýšlím, jestli to není v nastavení pák, ale jak říkám, nastaveno dle příručky. Každopádně zkusím posilovač vyměnit za repasovaný, předpokládám, že to seřizují na nějaké stolici, tak by to mělo chodit, jinak už nevím.

red.bill

#12 Nový příspěvek od red.bill »

Zbytečně vyhozený peníze. Na stolici to nikdo neseřizuje. By ten repas nestál cca 1500kč nebo kolik to u nás chtějí. Jestli má šoupě zdvih jen na jednu stranu, tak jste našel závadu. Ovládacím táhlem seřídit ať má zdvih na obě strany +/- stejný. Pak pístnicí nastavit přímý směr.

pavel sk

#13 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak si tuto maticu (oznacene sipkov) dotiahol na fest a nenechal si supatku vôlu 1,5-2mm tak tiez sa posilovac sprava tak ze do jednej strany posiluje a do druhej nie. Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“