Dopravní čerpadlo
Moderátor: Lukashil
-
Dopravní čerpadlo
Je vhodný toto podavací čerpadlo https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... tegorie=67 k mému traktoru? V mém starém se zadřel píst a netahá naftu. Zetor 7011
Viz moje čerpadlo :
https://ibb.co/dMy3Ap
Viz moje čerpadlo :
https://ibb.co/dMy3Ap
- pavolmakys
Re: Dopravní čerpadlo
JE vhodne, ale ani napis bosh nezaruci ze to nie je cina, mne vydrzala pumpicka asi len dva mesiace.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
skus len otvorit to viecko s otvorom na plochy srobovak a vycistit to a rozchodit ten piestik na starej 55 ke mi to pomohlo.
UKT 7045
-
Odmontoval jsem to staré a dal nové a ručně mi netahalo. Tak jsem zpětně vložil to staré které naprosto v pořádku naftu ručně tahalo a taky už netahá. Zkoušel jsem všechny těsnosti a to by mělo být ok. Co zkusit zalít naftou to čerpadlo? Když otevřu odvzdušnovací šroub u jemn. a hrub. filtru a pumpuju ručně, tak stříká normalně nafta bez bublinek bez vzduchu. Takže čerpadlo na tuhle stranu tahá, ale do skleničky mi nejde ani ťuk nafty (tu jsem čistil a ucpaný to neni)
A zkusit pročistit holendry? Nevím třeba je fakt to dopravní zadřený,ale může bejt bordel v průtokáči a jsi bez nafty.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
Právě že mam jedno úplně nový, ani jednou nepoužitý a taky netahalo. No zkusim to pročistit.
-
Mel jsem stejny problem , a v prvnim prutokovym sroubu ve smeru toku nafty mam vsunute sitko , ktere bylo totalne zanesene , nafta sice protekala , ale ne naplno, traktor po ujeti kratke vzdalenosti vyjel filtry a scipl.
-
https://streamable.com/q9mo1
Tohohle jsem nakonec docílil, tolik bublinek by ve skleničve asi nemělo být, odvzdušněnil jsem filtry, tam je to ok, jen do skleničky se mi nějak dostává, vzduch zdá se. A vstřik. čerpadlo ani po napumpování nevrže, jako to vždycky má dělat. Sklenička je nová, ta musí těsnit. Zkoušel jsem i odpojit hadicku od nádrže a napojit to na přímo (v kýblu nafta a ponořená hadice spojená s dopravní trubkou co vede do dopravniho cerpadla) a efekt stejný. Kompletně pročištěný palivový systém + nové palivové filtry jsem dával. Utažený všechny spoje mám. A všude těsnění jak má být. Viz video co to dělá
Tohohle jsem nakonec docílil, tolik bublinek by ve skleničve asi nemělo být, odvzdušněnil jsem filtry, tam je to ok, jen do skleničky se mi nějak dostává, vzduch zdá se. A vstřik. čerpadlo ani po napumpování nevrže, jako to vždycky má dělat. Sklenička je nová, ta musí těsnit. Zkoušel jsem i odpojit hadicku od nádrže a napojit to na přímo (v kýblu nafta a ponořená hadice spojená s dopravní trubkou co vede do dopravniho cerpadla) a efekt stejný. Kompletně pročištěný palivový systém + nové palivové filtry jsem dával. Utažený všechny spoje mám. A všude těsnění jak má být. Viz video co to dělá
Jestli se to nezavzdušňuje a jezdí normálně tak to neřeš, to není chyba ale vlastnost. Není to tak dlouho co se to tu řešilo.
-
Řekl bych že to je normální. Mám to taky tak a pořád jezdím. Pokud by se to zdálo že to není ono, tak zkus v nádrži se podívat zda není prorezlá ta sací trubka na naftu. A nepumpuj s tím takhle rychle, tu pěnu tam děláš ty.
-
Dobře, tak jeden problém vyřešen, ale nafta by po napumpování měla vrzat přepadem, což nedělá. Dokud jsem neměnil dopr. pumpu tak to vrzalo bez problému přepadem.
-
Zjisti zda jde opravdu nafta tim přepadem ven. Můžeš mít přilepené nějaké ventilky v dopravnim čerpadle , ikdyž je nový , anebo netesní. Ta nafta může chodit tam a zpátky přívodem a proto nemusí nic vrzat.
Nikde neni dane ze musi nafta pri rucnom tahani vrzat. Mne v robote na 7245HS tiez nevrze a taha. Nastastie nemusim tahat vôbec aj ked traktor by pol roka stal bez pohybu. Nepadá. Vrzat zvykne pocut spätny ventil na prepade so vstrekovacieho cerpadla. Hlavne starsie ventily (CSSR) vrzali. Tie dnesne ventily nove nemusis pocut vrzat, lebo su vyrabane s väcsimy priemermy otvorov a su mäkšie oproti tym s cias CSSR.
A držák skleničky máš nový? Nahoře jak dosedá sklenička může být prohlý do V , jak se pořád dotahuje sklenička. A netěsní to. Ale možná se ti tam při pumpování dělá vakuum , protože nestíhá téct nafta a pak to pění. Když přestaneš pumpovat , tak se sklenička zaplní , i když je nádrž pod úrovní čerpadla. Takže to typuju na to vákuum a ne netěsnost.
Tiez to skôr vidim na zvršok sklenicky. Ta vie potrapit. Kup novu komplet.