Zetor 9540 násobič
Moderátor: Lukashil
Zetor 9540 násobič
Zdar chlapy, chtěl by jsem se zeptat, jestli někdo nevíte proč mi dnes začaly klouzat všechny rychlosti na želvu u 9540.
Mám násobič 3x3 a zničeho nic mi přestala pracovat nejnižší rychlost. Dvojka a Trojka na násobiči jde normálně. Martin
Mám násobič 3x3 a zničeho nic mi přestala pracovat nejnižší rychlost. Dvojka a Trojka na násobiči jde normálně. Martin
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor 9540 násobič
myslím že je pryč násobič, budeš tomuset rozpůlit
Dík za info .To je to co jsem slyšet nechtěl ,ale myslím si to také.
Mám zařazenou želvu, a řadím 1-2-3 a každá rychlost jede pár metrů a pak přestane zabírat.
Mám násobič 3x3 a zničeho nic mi přestala pracovat nejnižší rychlost na násobiči.
Dvojka a Trojka na násobiči pracují bez problému ,ale jakmile přeřadím zpět na násobiči pod volantem na želvu ,tak všechny rychlosti kloužou až přestáváji jet..
Martin Tomek
Dnes mi na toto odpověděli z Nekvindy, že by to mohlo být čerpadlo ,tak nevím.
Někdo zase říká násobič
Bohužel nevím jak pracuje násobič, jestli jsou lamely na každý stupěn želva a výše zvláště, nebo všechny lamely na všechny tři stupně a jen to přeřazuje na nějakém soukolí. Tím padem by to ,ale násobič asi nebyl když 2 a 3 pracují bez problému?
Mám násobič 3x3 a zničeho nic mi přestala pracovat nejnižší rychlost na násobiči.
Dvojka a Trojka na násobiči pracují bez problému ,ale jakmile přeřadím zpět na násobiči pod volantem na želvu ,tak všechny rychlosti kloužou až přestáváji jet..
Martin Tomek
Dnes mi na toto odpověděli z Nekvindy, že by to mohlo být čerpadlo ,tak nevím.
Někdo zase říká násobič
Bohužel nevím jak pracuje násobič, jestli jsou lamely na každý stupěn želva a výše zvláště, nebo všechny lamely na všechny tři stupně a jen to přeřazuje na nějakém soukolí. Tím padem by to ,ale násobič asi nebyl když 2 a 3 pracují bez problému?
Tak teď jsem mluvil s pánem ze zetoru servis
a ten mi řekl , že je na 90% prasklý nebo špatný pás,který brzdí násobič
,ale když už to bude rozhozené ,tak vyměním manženty,ložiska,lamely atd.
Ještě že je to starší typ zetoru jinak by jsem se u cizích traktorů nedoplatil.
a ten mi řekl , že je na 90% prasklý nebo špatný pás,který brzdí násobič
,ale když už to bude rozhozené ,tak vyměním manženty,ložiska,lamely atd.
Ještě že je to starší typ zetoru jinak by jsem se u cizích traktorů nedoplatil.
Dík pěkný foto,ale nový buben určitě kupovat nebudu.
Nedaju sa skor zmerat tlaky oleja prevodovky este pred rozoberanim? Keby tam bol pas KO, tak nejde vôbec a ty podla popisu tvrdis ze po prepnuti zacne klzat az zastane.
Pás je určitě KO, zkoušel jsem ho dotáhnout a násobič nereaguje. Tak to budu muset půlit ,tak i tak.
Tlaky jsou ok, jelikož mi jde náhon.
Tlaky jsou ok, jelikož mi jde náhon.
Tak potom jedine rozborka.
Ahoj,
taky vlastním Z 9540 s 3x3 převodovkou. A jednou mi přestal fungovat násobič, tuším, že to byla naopak nejrychlejší trojka. Po rozebrání to byla jen prasklá segerovka (cca 170mm) co drží přítlačný talíř. Ještě, myslím, že je to právě trojka, která by měla fungovat bez tlaku oleje (raději ověřit v Zetor servisu).To, že přestanou najednou fungovat 2 kvalty je přinejmenším divný, přece není možný, že by se ti povedlo je úplně stejně opotřebit.
Jako první se podívej okénkem v podlaze na ovládácí táhlo násobiče (je to jednoduchý a hned hotový). Za druhý, změřit tlaky v hydraulickým okruhu násobiče (to už nevím jak). Za třetí, když už se rozhodneš půlit, tak násobič je hned za motorem takže "dobrý" přístup, ale asi si dopředu nekupuj celej násobič, protože to může být jen nějaká prkotina (povolená/prasklá trubka hydrauliky, zmíněná segrovka či jiná pružina....)
Opravě zdar a ahoj
Pavel
taky vlastním Z 9540 s 3x3 převodovkou. A jednou mi přestal fungovat násobič, tuším, že to byla naopak nejrychlejší trojka. Po rozebrání to byla jen prasklá segerovka (cca 170mm) co drží přítlačný talíř. Ještě, myslím, že je to právě trojka, která by měla fungovat bez tlaku oleje (raději ověřit v Zetor servisu).To, že přestanou najednou fungovat 2 kvalty je přinejmenším divný, přece není možný, že by se ti povedlo je úplně stejně opotřebit.
Jako první se podívej okénkem v podlaze na ovládácí táhlo násobiče (je to jednoduchý a hned hotový). Za druhý, změřit tlaky v hydraulickým okruhu násobiče (to už nevím jak). Za třetí, když už se rozhodneš půlit, tak násobič je hned za motorem takže "dobrý" přístup, ale asi si dopředu nekupuj celej násobič, protože to může být jen nějaká prkotina (povolená/prasklá trubka hydrauliky, zmíněná segrovka či jiná pružina....)
Opravě zdar a ahoj
Pavel
- -sheppard-
Právě jsi reagoval na skoro 3 roky staré téma. Myslím že už to má dávno spravené
Zetor 7211 Tunis