zetor 6718
Moderátor: Lukashil
-
zetor 6718
Dobry den mam zetora 6718 chtel bych prědělat dynamo za alternator z favorita nevim jak ho mam zapojit a jestě předelat odstředivku za prutokovy filtr jestli je to dobre řikaji ze se zvetsi tlak v motoru zjistil jsem ze kdyz ksem ho koupil zě nakolik let nesla odstředivka mam sundat vadu a vše vycistit diky za odpovědi
Re: zetor 6718
Já bych tam nechal tu odstředivku. Nejspíš bude jen zarostlá bordelem a altík z fáčka bude na tu baterku nejspíš slabý. Napiš jakou tam máš baterii.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
120 tam jeBritt píše:Já bych tam nechal tu odstředivku. Nejspíš bude jen zarostlá bordelem a altík z fáčka bude na tu baterku nejspíš slabý. Napiš jakou tam máš baterii.
A fáčko mělo 40ku baterku. Někdo z okolí to zkoušel a nestíhalo to dobíjet.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
Britt píše:A fáčko mělo 40ku baterku. Někdo z okolí to zkoušel a nestíhalo to dobíjet.
a co ta odstředivka za ten filtrroman 6718 píše:Dobry den mam zetora 6718 chtel bych prědělat dynamo za alternator z favorita nevim jak ho mam zapojit a jestě předelat odstředivku za prutokovy filtr jestli je to dobre řikaji ze se zvetsi tlak v motoru zjistil jsem ze kdyz ksem ho koupil zě nakolik let nesla odstředivka mam sundat vadu a vše vycistit diky za odpovědi
-
jo a jaky olej do cerpadla a kompresoruroman 6718 píše:Britt píše:A fáčko mělo 40ku baterku. Někdo z okolí to zkoušel a nestíhalo to dobíjet.a co ta odstředivka za ten filtrroman 6718 píše:Dobry den mam zetora 6718 chtel bych prědělat dynamo za alternator z favorita nevim jak ho mam zapojit a jestě předelat odstředivku za prutokovy filtr jestli je to dobre řikaji ze se zvetsi tlak v motoru zjistil jsem ze kdyz ksem ho koupil zě nakolik let nesla odstředivka mam sundat vadu a vše vycistit diky za odpovědi
Alternátor by som dal origoš a odstredivku by som tam nechal.
Olej do čerpadla taký, ako máš v motore, ja lejem M6AD. Kompresor je mazaný motorom.
Olej do čerpadla taký, ako máš v motore, ja lejem M6AD. Kompresor je mazaný motorom.
Ahoj,
1) ty plnoprůtokové filtry mají své výhody- nečistí se, zvýší tlak, zrychlí čas mazání. Je tu na fóru spousta zkušeností asi se musí změnit regulace tlaku oleje. Možná stačí vyčistit odstředivku, já byl vždy skeptický a poté co jsem viděl -funguje . Je to na tvém uvážení, taková palba to není a jestli nefunguje stejnak půjdeš do vany.
2) nerozumím proč by nešel altík z fakera když na stejnou baterku 120 až 180Ah je v traktorech stejné dynamo/alternátor jako ve škodovkách 40Ah. Nejstarší mají dynamo ze Š 1000, novější 42A z Š 100 a ještě novější Z77 55A z Š120. Rozdíl pouze v řemenici. Já měl od minulého majitele na Z 77 42A na 180 Ah baterku. Použij samozřejmě i regulaci a pokud nejsi elektrikář dej to někomu.
Ahoj
1) ty plnoprůtokové filtry mají své výhody- nečistí se, zvýší tlak, zrychlí čas mazání. Je tu na fóru spousta zkušeností asi se musí změnit regulace tlaku oleje. Možná stačí vyčistit odstředivku, já byl vždy skeptický a poté co jsem viděl -funguje . Je to na tvém uvážení, taková palba to není a jestli nefunguje stejnak půjdeš do vany.
2) nerozumím proč by nešel altík z fakera když na stejnou baterku 120 až 180Ah je v traktorech stejné dynamo/alternátor jako ve škodovkách 40Ah. Nejstarší mají dynamo ze Š 1000, novější 42A z Š 100 a ještě novější Z77 55A z Š120. Rozdíl pouze v řemenici. Já měl od minulého majitele na Z 77 42A na 180 Ah baterku. Použij samozřejmě i regulaci a pokud nejsi elektrikář dej to někomu.
Ahoj
No tak odstředivka si vezme hodně tlaku z motoru,ale zase pěkně čistí olej. Jestli je tlak mazání i za tepla dobrej,tak bych nechal odstředivku být. Při výměně oleje je to zadarmo,vyčistí se a je hotovo, žádná stará kartuš,žádný náklady na novou.Je teda pravda že to není takovej ranec,ale tohle funguje dobře už padesát let.
No a ten altík i s relátkem. Zapojení najdeš třeba v knížce o traktorech zetor.
No a ten altík i s relátkem. Zapojení najdeš třeba v knížce o traktorech zetor.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
dobry den jak mam změřit dynamo jestli mě dobiji dekuji za odpovedroman 6718 píše:120 tam jeBritt píše:Já bych tam nechal tu odstředivku. Nejspíš bude jen zarostlá bordelem a altík z fáčka bude na tu baterku nejspíš slabý. Napiš jakou tam máš baterii.
- bulanek88
- Kontaktovat uživatele:
Změř napětí na svorkách baterie, měl bys am mít alespoň 13,8V