Startovací klika na Zetor 3011
Moderátor: Lukashil
Re: Startovací klika na Zetor 3011
Jede traktor, je to Zetor 3011
Zdravím,
neměl byste někdo na prodej nebo k zapůjčení (na výrobu repliky) startovací kliku na Z3011.
Nechci jí zkoušet startovat, ale při zimních výletech do lesa bych protočil motor, abych pošetřil baterku...
Díky.
neměl byste někdo na prodej nebo k zapůjčení (na výrobu repliky) startovací kliku na Z3011.
Nechci jí zkoušet startovat, ale při zimních výletech do lesa bych protočil motor, abych pošetřil baterku...
Díky.
Se Zetorem na věčné časy a nikdy jinak!
Baterku pošetříš jednoduše, použitím dekompresoru, na to nepotřebuješ kliku.
30-tka pak chytne i na placatou bateriji
30-tka pak chytne i na placatou bateriji
Jede traktor, je to Zetor 3011
kliku mám, dokonce dvě (k padesátinám mi kamarádi z Prahy, co věděli že mám 3011-tku - ale nevěděli, že už jednu kliku mám - nechali novou kliku vyrobit a barvou "pozlatit"), tak ti klidně tu původní prodám. Koupil jsem ji kdysi na bazoši za pětikilo, tak za tu cenu klidně pustím dál. Je na Táborsku, bližší přes sz.
- fabikmiroslav
Veru tak ta chyta na štvrt otačky. :ano:U nas v dedine to skušal jeden maník natočit 3011 klukov a skončil v Novych Zamkoch v nemocnici.zetornd píše:Motor benzinový a motor naftový je to samé jako nebe a dudy pokud se tlaků při kterých dochází ke spalování paliva týče. Benzin ve válci zapaluje jiskra na svíčce, naftu zapaluje vytvořený tlak ve válci. Tatra benziňák 603, 805 pokud je seřízený karburátor, rozdělovač, ventily atd. (motor celkově v dobré kondici) startovat klikou jde.doktorzetoru píše:Kolegové co se týče startování Zetorů klikou, přispěji svou zkušeností, 25 tku jsem startoval klikou snadno (ovšem za tepla). 2011 (v mém případě Slavie 2S95 A2 - stejný motor jen vzducháč), když je dobrej pomocník, tak jde taky dobře, nemá automatickej dekompresor. 3011 jsem nezkoušel, neboť nemám kliku, ale dle mého názoru by mohla jít. Se čtyřválem bych si určitě už neporadil. Když jsem byl malý, tak táta startoval klikou Tatru 603 (8mi vál) jak prd, ale nějak si nevybavuji kde měla dekompres (byl to přeci jen 2,5 litr).
http://www.youtube.com/watch?v=kpC0jm3kKdE
Ahoj
Dobre už bolo
tak to dělal asi blbě
já sem si kliku vyrobil protože sem potřeboval otáčet motorem při štelování ventilů a pak jenom tak z legrace sem to skusil natočit a zetor 50 super je přeci jenom větší motor a přesto to jde, netvrdím že to je použitelné na trvalé startování (jako že baterka je kaput tak klika, to jako teda asi ne), je to záhul na fizičku jako prase a dá se to udělat jednó druhé pokus až tak za půl hodiny a třetí už nedám, je tu kdesi video ale kam sem to vystavil na dívání to teda nevim
já sem si kliku vyrobil protože sem potřeboval otáčet motorem při štelování ventilů a pak jenom tak z legrace sem to skusil natočit a zetor 50 super je přeci jenom větší motor a přesto to jde, netvrdím že to je použitelné na trvalé startování (jako že baterka je kaput tak klika, to jako teda asi ne), je to záhul na fizičku jako prase a dá se to udělat jednó druhé pokus až tak za půl hodiny a třetí už nedám, je tu kdesi video ale kam sem to vystavil na dívání to teda nevim
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Baťa1 píše:já bych to bral jako výhodu, nemusi se čovek starat o kysňu s olovem, jestli je tam kyselina, jestli je tam eletrika, kolik ji tam eště vleze, kolik to má roků jestli to příští tyden pude nebo už nepude, jestli už bude pohřeb a většinó to kyksne dyž nésó penize, ty hlavně, klika je zadarmo,Jára Hozda píše:Nejtěžší to máme mi majitelé Z15 tam je to jen na kliku....
mě by se to tak zase hodilo, jedu občas a tak se baterka ani nezaplatí, ale kópit ju musim neboť to startováni supra klikó de akorád v dilně, ale nekde plandat nohama v lesu po naloženi vlečky dřeva tak to potom už bych neutočil a taky je to dosť nespolehlivé, jelikož zase, když to nechytne na druhé pokus tak třetí už nedám
No, ono tu baterii stejně potřebuješ na nažhavení - já to mám origo na 6V, ale těm co to mají na 12V tak stačí nějaká letitá vyšeptalá.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
Zdravím. Dovolím si přispět jedním příspěvkem. Traktor u nás vždy startujeme klikou. Jedná se o Z.2011. Už od svých 14 let až do dnes. :-D
Nastartoval jsem i 30ku a 40ku. Ale na každý traktor, na každý motor musí být ta klika udělaná na míru. A startujem to bez dekomprese.
Nastartoval jsem i 30ku a 40ku. Ale na každý traktor, na každý motor musí být ta klika udělaná na míru. A startujem to bez dekomprese.
Je to sice 2023, ale chytá na škub
[Youtube]WP 20180128 13 33 07 Pro
snad ten odkaz bude fungovat
https://www.youtube.com/watch?v=M_OJsKcDOnQ
[Youtube]WP 20180128 13 33 07 Pro
snad ten odkaz bude fungovat
https://www.youtube.com/watch?v=M_OJsKcDOnQ
venkovan z Písku na sz stále nereaguje,
tak kdybyste někdo chtěli tu masivní ruční kliku na motor 4011/3011 za pětikilo,
tak se ozvěte.
tak kdybyste někdo chtěli tu masivní ruční kliku na motor 4011/3011 za pětikilo,
tak se ozvěte.
pamätam si ked som bol chlapec tak sme normalne 3011 startovali klukov, par krat pretocit a potom treba najst hornu uvrat a mat kluku na trh, trhnut a baf , kluku vyhodi samovenkovan píše:Zdravím,
Díky.
Kliku beru psal jsem SZStaPo3011 píše:venkovan z Písku na sz stále nereaguje,
tak se ozvěte.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
Z 3011 som na kluku nikdy nedal,ale otcovu v3s kedykolvek.