Násobič a rychlost 40km

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
lukas258
Kontaktovat uživatele:

Re: Násobič a rychlost 40km

#31 Nový příspěvek od lukas258 »

Zdravím,má někdo přímou zkušenost s přestavbou? Co všechno se mu rozhodit a jak moc je to pracný a jak se ten traktor potom chová v poli když by pak jel třeba smykovat neztratí sílu v tahu? Někdo mí říkal že co bych nahnal na rovině bych ztratil s fůrou v kopci,co je na tom pravdy asi nikdo ze zde přítomných neví?
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...

zetorak jirka

#32 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Já s tím sice skušenost nemám, ale občas chodím jezdit na sousední družstvo se zrychlenou 120cítkou, a ta má dost síly na to aby uháněla se vším co za ni dáš. u 80tky nevím, ale zrychlená je 3 a 4, 1 a 2 ostávaj původní, tak že na poli nic nestrácíš. Navíc si myslím, že změna je v převodech a né ve výkonu motoru, tuďiš traktor s nákladem pojede stejně rychle jako před tím, ale na jinej kvatl.

Hranostaj

#33 Nový příspěvek od Hranostaj »

V práci jsme dělali kristala komplet go.
Byla to 8011, dal se do ni motor 10011 a udelalo se zrychlení na 40km/h.
Práce pro dva lidi cca na pul dne az den. Teda když byla špajzka na stole. Pruser byl v tom ze převodovka byla origo 8011 a ne 8111 takze sme tam museli vybrusovat veci diru abychom tam ty kolecka vubec dostali.
Jinak je s traktorem docela spokojenost. Ale nechce to moc velký náklady a nebo trasu po rovině.
Jo a ještě tady kolega víše píše že je zrychlená 3 a 4, no nevim jak to myslel ale trojka se řadí hned vedle dvojky a čtyřka pak proti ní.
Alespon takle to měli všecky zrychlený převodovky který sem vyděl, hlavně mezi dvojkou a trojkou je velkej přechod do rychla.

Jirka-pila a les

#34 Nový příspěvek od Jirka-pila a les »

Úprava vyžaduje výměnu hnací hřídele převodovky, výměnu kola stálého záběru na předlohové hřídeli - původní se vloží místo kola 3. převodového stupně na předlohové hřídeli a nakonec se mění hnané kolo 3. př. stupně. Tímto se zvýší otáčky předlohové hřídele, z 3. převodového stupně se stal 4.(je hnaný dorychla) a z původního 4. převodového stupně, který byl řazen přímým spojením hnací a hnané hřídele se nově stal 3. převodový stupeň.
Osobně jsme dělali takhle 2 přestavby na 12145. Má to svý pro i proti. Kdyby někoho kolem týhle přestavby něco zajímalo, ptejte se. Zkušeností je víc než dost
traktorová doprava, přeprava dřeva, služby v lesnictví, pořez kulatiny

zetorak jirka

#35 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Hranostaj píše:V práci jsme dělali kristala komplet go.
Byla to 8011, dal se do ni motor 10011 a udelalo se zrychlení na 40km/h.
Práce pro dva lidi cca na pul dne az den. Teda když byla špajzka na stole. Pruser byl v tom ze převodovka byla origo 8011 a ne 8111 takze sme tam museli vybrusovat veci diru abychom tam ty kolecka vubec dostali.
Jinak je s traktorem docela spokojenost. Ale nechce to moc velký náklady a nebo trasu po rovině.
Jo a ještě tady kolega víše píše že je zrychlená 3 a 4, no nevim jak to myslel ale trojka se řadí hned vedle dvojky a čtyřka pak proti ní.
Alespon takle to měli všecky zrychlený převodovky který sem vyděl, hlavně mezi dvojkou a trojkou je velkej přechod do rychla.
Myslel jsem tím to že zrychlená je troka a čtyřka, nemyslel jsem spůsob a řazení kde je trojka se čtyřkou přehozený proti původnímu, ale docela rychle si na to člověk zvykne, ale nesmíš moc střídat traktory, pak v tom máš docela guláš. :smich:

Hranostaj

#36 Nový příspěvek od Hranostaj »

Jo v poho ja nic neříkám.
No jinak s tim střídáním vono je to jedno, dřív sem střídal cca 6-8 mašin furt dokola celej rok a nadaval sem.
Tet jezdim jen s lesovozem ale zato furt a když vlezu doma do osobaku to bych se z toho po.
:pistol:

Franta.cz

#37 Nový příspěvek od Franta.cz »

:D
Když jsem přestal jezdit s kamionem učil jsem se znova s osobákem.Tenkrát jsem měl 120 pětikvalt.

Po pětce jsem pravidelně řadil šestku a věčně hledal vypínač na přepínání řad :smich:

To jsou krásný dvacet let starý vzpomínky.

FandaP

#38 Nový příspěvek od FandaP »

To Franta.cz:

Co na to ve Š120 zpátečka? :typek:

Přemo

#39 Nový příspěvek od Přemo »

Uz to tady nejak umrelo to tema,ale nikde mi nikdo nerek nikse jsem ani nenasel,kolik to treba jede na 4 bez nasobice?placnu treba 30nepotrebuju aby mi krystal lital po ceste ale 30 by bylo velmi dostacujich,prece jen kazdy vi na 4nasobic plny kotel a traktor zeby uhanel se rict neda,.coz mi dost vadi,takze asi budem zrychlovat 10045,mela by nahradit 70 v postrikovaci atd...a stovecku nejaky 6valec asi tak se tak informuju,kte prestavbe..
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“