aký lis za zetor 6718 ??
Moderátor: Lukashil
aký lis za zetor 6718 ??
Dobrý večer som tu nový chcem sa opýtať skúsených farmárov aký lis alebo balikovač za zetor 6718 ?? obrábam zatial 5 hektarov lúk a chcel by som si kúpiť nejaký lis rozmýšlal som nad fortschirtt k 454 alebo unibal ake mate s týmito strojmi skúsenosti ??? ND poruchovosť atd. teren je kopcovitý zvládne to ten traktor alebo sa mam pozrieť po iných lisoch . :Dakujem za akekolvek rady
Re: aký lis za zetor 6718 ??
Zabudol si napísať, čí máš lúky na rovine alebo v kopcoch, teda akých. Či miernych alebo strminy. Pokiaľ ich nemáš na rovine, tak bez predného pohonu to bude o držku, hlavne dole kopcom. Vačšina lisov má cez 2.000 kg a väčšina ani nemá brzdy, aspoň čo sa týka takých starých krámov.
Tak ono Unibal alebo K454 je celkom rozdiel, takže si najprv ujasni akou technológiou chceš zbierať to seno. Pokiaľ malé balíky, tak ti odporúčam skôr niečo nemecké typu Claas Markant 40, 50, Deutz Fahr HD 360, 460, novšie Welgery a podobne. Sú to ľahké a spoľahlivé balíkovače. Ten Fortschritt je 2x tak ťažký ako tie nemecké, takže 67 by mohla mať celkom problémy. Inak na týchto balíkovačoch pozor na viazanie, vie celkom potrápiť ak si ho nevieš naladiť.
Pokiaľ veľké guľaté, tak skôr by som pozeral po Krone KR alebo cenovo dostupnejší Belarus 110. Ten Unibal je nič moc a tiež je dosť ťažký.
Pokiaľ veľké guľaté, tak skôr by som pozeral po Krone KR alebo cenovo dostupnejší Belarus 110. Ten Unibal je nič moc a tiež je dosť ťažký.
Tahal jsem za 67 45 uniabla a jezdila stim bez problémů