Aký traktor na 200 ha pôdy?
Moderátor: Lukashil
Aký traktor na 200 ha pôdy?
Dobrý deň, som tu nový a chcel by som sa s vami poradiť, rozmýšľam o podnikaní v polnohospodarstve na 200 ha a chcel by som sa spýtať aký traktor by bol najvhodnejší aj po tej technickej a vykonnej stránke ale aj finančnej. Je mi jasne že taketo stroje stoja vela penazí no ja hľadam stred medzi týmito dvomi . Vedel by mi niekto poradiť? Osobne pokukujem po John Deere 8530 ale nie som si istý či je to správna volba. Za každú radu budem vďačný a kľudne odpoviem aj na súkromné správy. Ďakujem
Re: Aký traktor na 200 ha pôdy?
Ty nechci ti nic říkat ale pracoval jsi někdy v tomto oboru ? , na takovoule rozlohu můžeš zapomenout na jeden traktor, jeden traktor a k tomu takové hovado nemá šanci provádět vše co je potřeba , nebo by to bylo slušně neekonomické, to nemluvím o ceně za toto monstrum tak i za příslušenství jako podmítač, sečka, návěs(y) atd.. .
My v práci máme na 300ha a "jen" 3 traktory z toho dva okolo 100koní a jeden 6vál s 140koňmi
My v práci máme na 300ha a "jen" 3 traktory z toho dva okolo 100koní a jeden 6vál s 140koňmi
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
kde tu v kosicoch mas 200ha?
na 200ha je jeden traktor a jeden člověk utopie
Si tu robi niekto asi srandu. U nas ma jeden 180h a to len luky,maju cca 300 oviec a ma 2 Proximi a 1Forteru a Z6945.Su 3ja chlapi doma a maju co robit.
z komunikace v SZ tomu hodla obetovat veskery cas a energii, tak mozna pak jo ja pracuju proto, abych zil, on zije pro to, aby pracoval... ale je to 20 lety klucina plny snu, idealu a sily Ona mu to uz nejaka vonava slecna vysvetli, ze jsou i jine radosti, nez kroutit volantem traktora
Pajik_CZ píše:z komunikace v SZ tomu hodla obetovat veskery cas a energii, tak mozna pak jo ja pracuju proto, abych zil, on zije pro to, aby pracoval... ale je to 20 lety klucina plny snu, idealu a sily Ona mu to uz nejaka vonava slecna vysvetli, ze jsou i jine radosti, nez kroutit volantem traktora
To nehrozí ;)
-
No proč ne, jako dá se to teoreticky zvládnout i sám, ale budeš dělat pořád. A ohledně traktoru, dost záleží na tom, jestli to bude 200 ha orné a nebo i nějaké TTP, ale jako celkově bych volil traktor o výkonu okolo 200 k. Takže třeba za mě bych volil buďto staré John Deery (7800, 8100 apod.) a nebo starý Case (7210, 7250 apod.). Prostě traktory, které jsou ještě fakt poctivé a jsou to držáky.
Zetor Horal píše:No proč ne, jako dá se to teoreticky zvládnout i sám, ale budeš dělat pořád. A ohledně traktoru, dost záleží na tom, jestli to bude 200 ha orné a nebo i nějaké TTP, ale jako celkově bych volil traktor o výkonu okolo 200 k. Takže třeba za mě bych volil buďto staré John Deery (7800, 8100 apod.) a nebo starý Case (7210, 7250 apod.). Prostě traktory, které jsou ještě fakt poctivé a jsou to držáky.
presne takto aj ja uvažujem, bude to len orna pôda a polia su vačšinou v svahu, preto o niečom silnejšom uvažujem ďakujem za radu
Nezabudaj ze 200k motor ma aj apetit. A robit urcite prace s takymto silnym traktorom bude hrozne neekonomicke. Za dalsie spoliehat sa iba na jeden stroj je hazard. Ked sa pokazi? Zapriahnes voly? 200 ha zeme to nieje sranda. Realne by som to videl na dva slabsie traktory a jeden silny na orbu a tak. Ked sa ti jeden stroj pokazi furt budes mat este dva s ktrymi si nejako pomozes.
jojo7011 píše:Nezabudaj ze 200k motor ma aj apetit. A robit urcite prace s takymto silnym traktorom bude hrozne neekonomicke. Za dalsie spoliehat sa iba na jeden stroj je hazard. Ked sa pokazi? Zapriahnes voly? 200 ha zeme to nieje sranda. Realne by som to videl na dva slabsie traktory a jeden silny na orbu a tak. Ked sa ti jeden stroj pokazi furt budes mat este dva s ktrymi si nejako pomozes.
ďakuejm za argument, tomto máte pravdu a súhlasím s vami, a určite to budem brať ako jednu z alternatív.
- Killer Koly
neber to jako alternativu ale nutnost. sam hospodarim na pouhych 20 a (tj. 2000 m2) a i na takto male plose je nutnost vice stroju. mam 2 jednoose frezy a 1 vetsi trakturek domadel (plus dalsi stroje jako sekacky atd) a je to tak akorat. zacinal jsem s jednim jednoosakem a byla to dost drina, nehlede na poruchy. co budes delat, kdyz se ti ten velky traktor pokazi na poli? jak ho odtahnes?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Nemáš trošku bordel v těch nulách?Killer Koly píše:neber to jako alternativu ale nutnost. sam hospodarim na pouhych 20 a (tj. 2000 m2)
I mistr tesař se někdy utne
- Killer Koly
ne, ty mas bordel v matematiceMíšánek píše:Nemáš trošku bordel v těch nulách?Killer Koly píše:neber to jako alternativu ale nutnost. sam hospodarim na pouhych 20 a (tj. 2000 m2)
Ferda Mravenec, práce všeho druhu