Posilovač řízení zetor 6911

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Kenny636

Re: Posilovač řízení zetor 6911

#31 Nový příspěvek od Kenny636 »

Tu kostku jsem právě nerozdělával, ani tu středovou trubku vevnitř. Hadice prohodit nejdou kvůli délce by nevycházeli dát opačně.
Ten kloub se hýbe na obě strany až nadoraz když jsem to měl vyndaný venku a zkoušel jsem s ním hýbat. Ještě na něj zítra kouknu jak se hýbe při točení volantem. A když na nic nepřijdu asi to zas celý rozdělám a uvidím, jestli se fakt třeba neuvolnila ta středová trubka nebo něco vevnitř.
Každopádně díky za odpovědi.

matisx

#32 Nový příspěvek od matisx »

Kdyz jsi povoloval tu pistnici.zmeril jsi si cca kolik je ta pistnice zasroubovana???od protikusu te kosty-mohlo se stat ze jsi moc zasroubovanej-laka to tu pistnici zasroubovat celou ale to neni pravda.je tam mezera-ja tam mam 4mm od te kostky a konec pistnice :-/ jeste na to koukni

Kenny636

#33 Nový příspěvek od Kenny636 »

Jo, měl jsem to poznačené. Koukají mi asi 2 poslední závity. Ještě jsem si s tím dnes hrál ale bezúspěšně , takže sem na to už rezignoval a seženu repasovaný.
Kdyby jste někdo věděl o tom kdo to dělá, ideálně výměnným způsobem v okolí Benešova u Prahy budu rád za tipy. ;)

swolf

#34 Nový příspěvek od swolf »

Ahoj Kenny636

Posilovač řízení vyměníš v Benešově.
Firma REDOS ul. Jana Nohy dvůr SRDÍNKO

Viťa1

#35 Nový příspěvek od Viťa1 »

Máš to špatně nastavené povol obímku a vyšroubuj pístnici víc z kostky nebo opačně a musí to fungovat nijak jinak to nejde jedině ještě na čepu. Ale tohle je určitě špatně vyštelované pokud ti to neteče nic jiného by tam nemělo být
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

jura50
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od jura50 »

Prosím. O radu. Mám Zetor 6911. Dal jsem tam posilovač řízení. Mám tam Nové :
- repas serva (pístnice i domeček) koupená teď v sobotu
- origo hadice
- origo trubky
- nádržka je ok a origo (olej krásně teče)
- čerpadlo taky tlačí
- nový čistý olej
- nové čepy
- nové tyče mezi domečkem a řízením
a pořád to nefunguje - prosím o nějaký typ na co se ještě podívat - udělat -koupit . Hrabu se v tom už 3 týden a už netuším co zkusit. Brzo mě z toho švihne .
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

jura50
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od jura50 »

Bossek111 píše:Mám to podle jiného traktoru, jak zjistím správné rozměry? V servisní knížce jsem nic nenašel

Zdravím. Jak jsi dopadl ? Už ti to šlape?
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()

Jarda-k

#38 Nový příspěvek od Jarda-k »

Prvně by chtělo zjistit jestli čerpadlo opravdu tlačí. už se nám stalo, že jsme dali nesprávný to drážkovaný pouzdro (délku) a
tlačilo to axiálně na čerpadlo a to nedávalo. A to ani po výměně pouzdra za správný. Zřejmě to tam odtlačilo desky u koleček.
Pokud tlak bude OK (cca 90at), tak bude problém v tom repasu. Některý stojí pěkně za hovno.

Pavel.T

#39 Nový příspěvek od Pavel.T »

Je to tak :( aspoň u nás v okolí někdy funguje až 3. nebo 4. repasovanej kus a to jak major tak krystal..

jura50
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od jura50 »

Jarda-k píše:Prvně by chtělo zjistit jestli čerpadlo opravdu tlačí. už se nám stalo, že jsme dali nesprávný to drážkovaný pouzdro (délku) a
tlačilo to axiálně na čerpadlo a to nedávalo. A to ani po výměně pouzdra za správný. Zřejmě to tam odtlačilo desky u koleček.
Pokud tlak bude OK (cca 90at), tak bude problém v tom repasu. Některý stojí pěkně za hovno.
Zkoušel jsem podržet olej co se vrací do nádobry a neudržel jsem ho ( jedna z vaších rad ) , ale tlak jsem neměřil. Nevěděl jsem kolik má být. Říkate 90at ? Seženu měrák...

radek.bazant

#41 Nový příspěvek od radek.bazant »

Zdar chlapi, potřebuji poradit :( ohledně toho, jak změřit tlak čerpadla posilovače u 72 je ten typ s pojišťovákem, prolezl jsem snad celé forum, ale furt nevím :pohlavek: , kam mám dám budík, dočetl jsem se, že budík by měl mít rozsah 0-150 kPa a tlak by měl být 80-100 kPa. Ale furt nevím kam připojit ten budík? Za výtlak čerpadla dát Téčko a na to budík a dále nechat zapojené do posilovače? :prace: Případně jak prověřit, že nepropouští pojišťovák?
Děkuji za rady

radek.bazant

#42 Nový příspěvek od radek.bazant »

Koukám, že mi nějako ujely jednotky myslel jsem bary.. Ale to je asi jedno. Druha varianta co me napadla oddělat hadici od posilovace a na konec dat budik. A melo by to ukázat tlak co dává čerpadlo a nebo takový co udrží pojišťovák? Jen nevím jestli toto můžu udělat nerad bych něco zkurvil. Ale řikal jsem si že by to fungovat mohlo? :-/ pojišťovák by měl při 10 MPa povolit ne?

pavel sk

#43 Nový příspěvek od pavel sk »

Práve si si odpovedal sám.

pavolmakys

#44 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ja to robim tak, ze davam budik za cerpadlo na T cko a vytocim klesa uplne naplno do jednej strany. Chyby kvoli ktorym sa nedalo zatocit a pritom isiel tlak na maximum:
1) zamrznuty tlmic riadenia, prisli sme na to tak ze zvihla predna naprava do luftu a neslo potocit ani tak
2) Pridrete loziska napravy,
Obe situacie boli na hnanej naprave.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

roduš

#45 Nový příspěvek od roduš »

Ahoj,taky mám teď problém s posilovačem řízení.nedrží kola rovně,ale samovolně je stáčí vlevo.měl jsem pístnici odsroubovanou kvůli výměně manžety a oleje,ale zašrouboval jsem jí do stejné polohy jako byla předtím.měl jsem poznačenou polohu matice a počet otáček (závitů).nijak jsem neodvzdušňoval,než otáčením do krajních poloh,což nepomáhá.je tedy potřeba poštelovat na matici ikdyz to v téhle poloze předtím fungovalo normálně?

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“