8145 Crystal převodovka
Moderátor: Lukashil
Re: 8145 Crystal převodovka
V tej polohe by si mal mat volne obydve rychlospojky. Urob taky pokus pri vypnutom traktore so vzduchom do obydvoch zapoj dve rychlospojky bez hadic. Paku daj do tej plavajucej polohy. Potom do rychlospojky skus pustit vzduch, skor do jednej, potom do druhej. Vzduch by mal volne bez odporu prechadzat rychlospojkami jednou dnu, druhou von a do prepadu. Pokial tomu tak neni tak mas problem s kockou a bolo by ju dat vycistit. je mozne ze sa dostava niejaky bordel do nej. Najcastejsie je to silikon.
Zdravím prosím o radu ohľadom filtrov prevodovky na mojej 8011 plánujem ich vymeniť je potrebne pred výmenou vypustiť olej? a tie filtre sa menia za nove alebo sa dajú čistiť? traktor mam len krátko tak sa veľa veci len učím dôvod prečo chcem meniť filtre je ten že mi občas hlavne keď sa zohreje alebo premieša olej asi tak po hodine prace občas zasekne hydraulika a nechcú íst ramena dole, zdvíhaju stále bez problémov tak si myslím ze to môže byt tými filtrami ak sa mýlim tak mi prosím poraďte pridávam foto filtrov. Ktorý slúži načo? ďakujem
http://s19.postimg.cc/xejjg5dub/WP_20151229_008.jpg
http://s19.postimg.cc/xejjg5dub/WP_20151229_008.jpg
Ze ti obcas nechcu ist ramena dole neni olejom ani filtrami. Je to v nastaveni horneho dorazu hydrauliky. Mas to rozstelovane. Tie filtre (vlozky do nich) sa daju bezne kupit a vymenit. Vytecie len male mnozstvo oleja s telesa filtra. Na tom dolnom filtry je este okrem vlozky aj velky magnet, ktory treba tiez ocistit. Je na telese zasrobovany pri pohlade nan s praveho boku na velky kluc myslim 32 alebo aj 36.
Este k tym filtrom. Ten dolny filter je nasavaci. Je na centralnom sacom kanaly pre cerpadlo hydrauliky a aj cerpadlo pre samotnu prevodovku (nasobic, vyvodovy hriadel, pripadne predny nahon). Ten horny filter zalezi podla modelu a roku traktora. U starsich to bol filter pre hydrauliku a u novsich to bol filter pre cerpadlo prevodovky. Filtrov bolo viac modelov.Jedny boli vymenitelne vlozky, druhe boli vymenne kartuše (napr. ako dnesne moderne filtre u aut).
ďakujem za vela užitočných a rozumne vysvetlených informácii. Ešte by som sa spýtal ako sa dá nastaviť ten horný doraz hydrauliky? Kde sa to nastavuje a ako? mam traktor z roku tuším 1975 neviem to presne nemám SPZ musel by som pohľadať štítok
K tomu nastaveniu si skus povolat niekoho kto to vie a robi s tym. Neni to zlozite a netreba nic rozoberat, ale neodbornym zasahom si mozes narobit aj viac skody. Robi sa to priamo na traktore.
konecne som sa dostal k vymene filtrov prevodovky ten spodny bez prblemov rozoral som vymenim vlozku ale co ten v rchny rozobral soma dnu je nejaky zvlastny filter akoby rozoberatelny mam ho len rozobrat a vycistit alebo sa to kupuje nove? vyzera to ako cca 10 lamiel zo sitkami nakonci zaistene dvoma matkami moe byt ze sa tento filter nemeni ale len vycissti a ked tak cim to najlepsie cistit dakujem