Kardan 540/1000
Moderátor: Lukashil
Kardan 540/1000
Začalo to celkom nevinne...a zrazu........
http://postimg.cc/gallery/2jgxk0av6/
http://postimg.cc/gallery/2jgxk0av6/
Re: Kardan 540/1000
Podla foto je ta cela prevodovka suca na riadnu GO. Hlavna hriadel prevodovky je tiez KO. Co sa tyka tych vymletych zubov kolies pre 540-1000 je dosledkom casteho zapinania do zaberu za chodu motora. Takisto sa tam podpisal nedostatok oleja.
Náhon se nemá řadit za chodu motoru? Docela často v lese přepínám mezi polohou kardan+čerpadlo a čerpadlo, tak by mě zajimalo co mě čeká...
Pozor. Ja som mal na mysli prepinac otacok 540-1000. Ten sa ma zapinat ked kej je motor v klude. Prepinat cerpadlo- vyvodova hriadel mozes.
Ok, dekuju za odpoved
No...ubezpečujem že oleja bolo na rozdávanie...čo sa týka tej hlavnej hriadeľky...tak to nazvem výrobou dnešnej doby...pretože tá hriadeľ má 6r a údajne bola made in CZ :-)Na margo častého zapínania len toľko : 10x do roka :-)Na tie zuby sa skôr podpísali predchádzajúce roky na družstve.K traktoríku sa správam slušne :-)
Ja som nenapisal ze si to zodral prave ty. Hold predchodzi majitel-ia.
.veď ja som to pochopil :-)
http://postimg.cc/gallery/13pqhnblk/
Trošku na oživenie...je to tá lepšia fáza...ked sa to človek snaží dať dokopy. Namiesto ihlič ložiska na zodratej hriadeli bude bronzové puzdro...a uvidíme :-)
Čiže sme tam urobili bronzové puzdro, a ude to momentálne bez ihličkového ložiska...Hriadeľ made in CZ bola taká makká že obycajnou vrtačkou som obrusil.....
Trošku na oživenie...je to tá lepšia fáza...ked sa to človek snaží dať dokopy. Namiesto ihlič ložiska na zodratej hriadeli bude bronzové puzdro...a uvidíme :-)
Čiže sme tam urobili bronzové puzdro, a ude to momentálne bez ihličkového ložiska...Hriadeľ made in CZ bola taká makká že obycajnou vrtačkou som obrusil.....
to bronzove pouzdro vydzi mozna stejne
- jimmy 4011
Zahoď to celý,protože celý to je made in CZ!!!
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Aji bych se vsadil, že je ta hřídel Indická se mě aj tak pozdává a náhrada ihlič ložiska? Jak se to má dělat tu už přesně popsal uživatel Krčaka1 a rozhodně né nahrazovat futrem. To si raději běžte lehnout. A pokud k té převodovce se přistupovalo jako nyní - nedivím se.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Staré dobré časy :-)
Však to puzdro berte momentálne ako také ,,núdzové riešenie,,.......... v podstate ide o to, že ked sa niečo udeje...tak sa to rozhodí aj zozadu..a človek by si povedal, že vymení novú hriadeľ a vyriešené...ale po tejto skúsenosti neviem či budem spokojný ked viem, že aká tá hriadeľ môže byť :-(
Futra bych se nebal. to vydrzi vic jak cely jehlovy lozisko.na ojinici je taky futro a cep je oholej jako prase a tlaky tam jsou taky a vydrzi to- tak proc tam neni jehla?