oprava brzd zetor 7211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavolmakys

Re: oprava brzd zetor 7211

#31 Nový příspěvek od pavolmakys »

pavel sk píše:Co sa tyka toho nastavovania vlek VS. traktor, tak sa to musi takisto nastavovat aj na radach od 0. Inak by to tiahlo nerobili stelovatelne. Viz navod na pouzitie traktora 7011-7745. Starsie rady mali ovladany ventil pre prives od pedalov cez pruzny element a takisto sa to stelovalo.

Jasne, ale nie volou na jednotlivych pedaloch, preco to mne neodbrzduje zatial neviem. Nie je to vleckou, robi to na viacerych vleckach, traktorovy brzdic som tiez rozobral, premazal, neviem. Asi ho este vymenim a uvidim.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

pavel sk

#32 Nový příspěvek od pavel sk »

Ten ovladaci piestik na kvapalinovom vyrovnavaci ti vracia? Ten brzdovy ventil byva malokedy zdrojom poruch. A ked aj, tak vacsinov prepusta a je problem natlakovat cely system vzduchom. Traktor ti na kolko max tlaci?

Lukashil

#33 Nový příspěvek od Lukashil »

když nám na 7211 neodbržďoval vlek měnili jsme ten vyrovnávač tlaku a ejhle už to maká.

a co si prosím myslíte o tom vrzání brzd.
nechci měnit pakny když mi traktor brzdí úžasně, napadlo mě když bych to oškrábal pilníkem nevrátilo by se po chvíli zase to vrzání??
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#34 Nový příspěvek od pavel sk »

Skus do brzd fuknut odmastovaci sprej co je origo na cistenie brzd.

kaja.h

#35 Nový příspěvek od kaja.h »

A jak to jako vrže a při jakej rychlosti?
Jede traktor, je to Zetor 3011

Lukashil

#36 Nový příspěvek od Lukashil »

jakmile se malinko dotknu pedálu stojím an fleku, ale je slyšet neskutečně hlasitý vrzavopískavý zvuk (neslyšel jsem ho u zetora poprvé, někdy tak vrže i zatažená ruční brzda u zetora).
dělá to od doby co se mi sekl váleček u pedálu a z brzd se chvilku hulilo.....
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#37 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak ti s nich hulilo tak urobilo na oblozeni jemnu sklovinu. Pomohlo by to prebrusenie oblozenia. Pravdepodobne ti to dlho nehulilo, lebo ak by robilo dlksie tak by si ich uplne prehrial a ani by uz potom nebrzdili.
Naposledy upravil(a) pavel sk dne pon led 04, 2016 7:17 pm, celkem upraveno 1 x.

kaja.h

#38 Nový příspěvek od kaja.h »

Tak by to mohlo být. A ruční brzda mi taky vrzala. Dělalo to v malé rychlosti. A asi tím, že pás nabíhal na hranku co je na bubnu. Po opravě a oddálení pásu od té hranky je pokoj. 8)
Jede traktor, je to Zetor 3011

UR1SK

#39 Nový příspěvek od UR1SK »

Čím prebrúsiť tú sklovinu bez demontáže portálu? Nasypať tam piesok?

Lukashil

#40 Nový příspěvek od Lukashil »

já budu portály tak jako tak sundavat, spíše je m idivné, že mi ten traktor brzdí až tak intenzivně, téměř nemohu zastavit bez smyku...
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#41 Nový příspěvek od pavel sk »

Piesok by som tam nedaval. Za pokus by stal keralicky prasok ako bol v starych poistkach na domoch. Nasypat to kus tam a pojazdit, pobrzdit. Potom by som to vyplachol tym cisticom brzd. Inak jedine demontaz a smirgel prip. pilnik.

pavolmakys

#42 Nový příspěvek od pavolmakys »

pavel sk píše:Ten ovladaci piestik na kvapalinovom vyrovnavaci ti vracia? Ten brzdovy ventil byva malokedy zdrojom poruch. A ked aj, tak vacsinov prepusta a je problem natlakovat cely system vzduchom. Traktor ti na kolko max tlaci?
Ten je viac menej novy, co vsak neznamena ze to nemoze robit, skusim sa na to sustredit, ale az v sezone, teraz nechodim. Dik za navedenie.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

Heretique

#43 Nový příspěvek od Heretique »

Tak po zimě teda ne po celé ale po tu doby co byl traktor na zimní údržbě to vypadá že si brzdy konečně sedly, brzdí to celkem dobře i když při rozpojených pedálech levá méně až na druhé sešlápnutí jako kdyby tam byl vzduch, ale pak už to brzdí dobře a zabírají skoro stejně vysoko.

jafi

#44 Nový příspěvek od jafi »

Heretique píše:Tak po zimě teda ne po celé ale po tu doby co byl traktor na zimní údržbě to vypadá že si brzdy konečně sedly, brzdí to celkem dobře i když při rozpojených pedálech levá méně až na druhé sešlápnutí jako kdyby tam byl vzduch, ale pak už to brzdí dobře a zabírají skoro stejně vysoko.
to je normalny jav ze ten dalsi pedal brzdi az na druhe zoslapnutie, je to sposobene vyrovnavacom.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

Heretique

#45 Nový příspěvek od Heretique »

To jo ale pravé kolo blokuje hned stačí lehce přišlápnout a traktor stojí a levé nic při spojených brzdách. Při rozpojených blokují obě ale každé v jiné poloze pedálu.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“